Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Vem är du, vem är jag?

Publicerad 2009-11-24 20:56:34 i Ny framtid - blandat,


Vem jag är vet några av er. Sådär på riktigt alltså. När jag inte är alacs (med litet a faktiskt). För er som inte vet så där alldeles mycket om mig så finns det lite att förtälja här i bloggen:

På riktigt är jag inflyttad till storstan från Värmland, fast inte värmlänning. Det blir man inte förrän i 3:e generationen, och eftersom jag är född i Stockholm och har föräldrar som är inflyttade till Karlstad, så är jag lite halvt identitetslös :) Fast jag säger hem när jag åker till Karlstad. Det kommer jag nog alltid göra.

På riktigt har jag passerat 40, och har 3 små troll som håller mig på benen. 2 killar i tidiga skolåldern, och så Ebba som florerar här på bloggen emellanåt. När jag jobbar så är det som konsult med inriktning på ett specifikt affärssystems finans- och projektfuntioner. Är ekonom i botten, och för närvarande alldeles väldigt föräldraledig.

På mer riktigt än jag önskade går jag alldeles i detta nu igenom en skilsmässa. Men det var det väl ingen som hängt med senaste månaderna som missat kanske?

Bloggen började som ett sätt att dokumentera renoveringen av vårt hus, blandat med liiite inredning, foto och smått och gott. Renoveringen var väl i princip klar i våras, och så blåste förändringens vindar över verkligheten, och sedan efter sommaren har inriktningen blivit lite annorlunda. En ventil.  Snart är det dock förhoppningsvis dax för nya renoveringsbilder, eftersom jag är på husjakt.

Det var lite om mig det. Jag ser i statistiken på bloggen (ej att förväxla med räknaren på förstasidan) att det på senare tid har tillkommit många läsare. Men ni är inte så mycket för att kommentera :) Det är ok. När det inte är kommentarer i stil med "snyggt kakel", "fantastiskt förändring" och "var har du köpt burkarna" utan eventuellt lite mer djupgående reflektioner, så är det inte så lätt. Ni behöver inte börja kommentera mer. Det är inte det. Men det vore lite roligt om ni hade lust att lämna ett litet avtryck efter dagens inlägg. En rad eller så om vem du är som läser. Kanske med länk till din blogg, om du har en?!

Lämnar du en kommentar idag?


.

Kommentarer

Postat av: -ME-

Publicerad 2009-11-24 22:27:12

Jag lämnar en, men det gör jag ju lite då och då, så du vet att jag är här. Och du vet ju vem jag är och var jag bor och hela baletten också. :)

Postat av: Lotten

Publicerad 2009-11-24 23:03:06

Jag är här inne och läser.... Orkar inte alla gånger att lämna en kommentar eller ens läsa igenom allt du skriver;-) Jag har oxå haft en jobbig sommar men det är en annan historia... men det är pga det som jag inte alltid orkar. Jag tycker däremot att det är strongt av dig att dela med dig så som du gör.... intressanr när det blir ett större djup på nåt sätt. Önskar att jag orkade det mer på min blogg... kanske nån gång?



Kram på dig! / Lotten

Postat av: Kiddan

Publicerad 2009-11-25 06:20:25

Hej, började besöka din blogg när ni renoverade. Bor själv ganska nära dej tror jag... (Fågelsången/Kummelby). Följer dej för att du skriver bra. Är i samma ålder, har tre barn varav yngsta 2 år. Konsult även jag. Önskar att du skrev oftare och visar bilder på ditt nya hus :)

Postat av: Lillasyster

Publicerad 2009-11-25 11:33:35

Jag behöver inte heller någon närmare beskrivning egenligen ;-)

Men för de andra som läser här så:



Lillasyster till alacs, bor 3 min promenad från henne. (och hoppas att det inte blir alltför långt ifrån senare heller)

Har en son som är bästa kompis med alacs två pojkar (han är 8 mån yngre än A och 1 år äldre än H). Har en dotter som är 2 år och 4 mån (14 mån äldre än lilla E). Våra barn har således alltid någon att leka med. Fö så älskar min dotter sin lilla söta kusin E mest i hela världen.



alacs och jag var inte de såtaste vänner när vi var yngre men sedan mitten av tonåren är vi bästisar och har gjort mkt roligt tillsammans, bla rest runt i asien i 7 månader. Rest en hel del ihop helt enkelt!



Är gift men är särbo med mannen som bor i England. Således är jag väldigt tacksam för att vi och våra barn har varandra just nu. Vi stöttar, hjälper och umgås.



Postat av: Kiki

Publicerad 2009-11-25 15:16:55

Hej! Hittade hit första gången för längesen, minns inte närvar&hur... Jag gillar att du är personlig på din blogg och berättar vad du går igenom. Själv har jag en ganska ytlig blogg där jag inte berättar något alls av vikt... :)

Jag är 37, mamma & fru, hus utanför Lund, jobbar inom kommunikation.

Kram!

Postat av: C

Publicerad 2009-11-25 16:06:13

Vi är gamla (?) gymnasiekompisar, och firade 28 års jubileum nu i augusti (japp, vi började gymnasiet 1981!). Efter några år som ex-pat har jag flyttat tillbaka till Sverige och bor i en förort till Märsta med man nr 2 och barn nr 2. Mitt barn nr. 1 bor med sin pappa i Uppsala, så vi träffas ofta. Har precis öppnat eget som konsult med affärsutveckling genom marknadsföring och varumärken som specialitet, vi får se om det bär eller brister! Här på bloggen läser jag gärna om dina tankar och funderingar, som jag tycker adderar en extra dimension till vår långa vänskap. Tack för att du delar med dig av dig och ditt liv!

Det kommer bättre tider, du är en stark och ytterst kompetent person som kommer att klara sig, även om det gör ont att ha en massa blåmärken och skråmor. Kram!

Postat av: Jag och mina små

Publicerad 2009-11-25 21:54:23

Självklart lämnar jag en kommentar!

Jag hittade till dig för att du hittade till mig. Ganska nyligen var det.

Så vem är jag?

Mamma till två barn, Storebror M som precis börjat nollan i skolan och Lillasyster m som är 3,5. Jag är skild sedan 2 år i februari, men håller fortfarande på att lära mig att leva med att vara själv och framförallt att lära mig att leva med att jag bara på halvtid är mamma på heltid. Mycket av dessa tankar och funderingar skriver jag om på min blogg.

Jobbmässiga jag är civilingenjör i kemi och jag tillbringar mina dagar på stort biokemiföretag i Uppsala, men bor i Stockholm.

Postat av: Jenny

Publicerad 2009-11-26 09:49:30

Okej, en liten kommentar från mig med, har skrivit någon gång förut, men det är väl dags igen då :). Bor i Viby(S-tuna) med sambo och tre barn. Jag minns inte hur det kom sig att jag hittade din blogg, men det var länge sen känns det som. Hoppas du hittar det perfekta huset för dig och barnen, jag följer gärna med i ditt liv här på bloggen.

Postat av: InneoUte-Malin

Publicerad 2009-11-26 10:36:41

Hej du,

Här är jag. :-) Har följt din resa och tycker att du verkar klara av situationen bra. Förstår att det många gånger är jobbigt. Önskar dig all lycka.

Kram Malin

Postat av: Anna

Publicerad 2009-11-26 11:57:22

Jag har följt din blogg ett tag nu, det var nog någon gång i början av 2008 jag hittade hit. Jag var i samma ankomstgrupp som dig på AFF, men jag hamnade i november istället. Jag är dock inte så bra på att skriva inlägg på nätet, eller rättare sagt: jag gör det inte så ofta.



Jag är gift, har tre barn (10, 5 och 1 år) och bor i villa i Bromma. Jag jobbar som utvecklingsingenjör inom programmering. En del personer tycker man ju bara att man förstår hur de tänker och menar, utan att egentligen känna dem, speciellt på webben. Så var det när jag läste dina inlägg på AFF, och din blogg.

Jag tycker att det är väldigt tråkigt att det blev som det blev med ditt äktenskap, men jag tycker att du ska vara stolt över dig själv. Du har tagit itu med en massa jobbigt det senaste sex månaderna, inte för att du valde det själv iofs, och kan se framåt. Inte illa, tycker jag!

Postat av: Maria

Publicerad 2009-11-26 15:21:09

Jag lämnar väl också en liten kommentar :)! Kram från mig här på Ekollonvägen

Postat av: Bettan

Publicerad 2009-11-26 19:22:44

Hej! Har inte kommenterar på din härliga och eftertänksamma blog tidigare, så det var väl dags nu. Vi har ju känt varandra i 20 år nu faktiskt...Kul att vi, och mycket tack vare dig, har lyckats hålla kontakten.Kram fr mig;)

Postat av: Charlottas Hemmaplaner

Publicerad 2009-11-27 10:29:25

Hej!



Jag följer dig och skriver en liten rad som kommentar när jag hinner. Jag uppskattar din blogg eftersom du är så öppen och berättar rakt ur hjärtat. Det är skönt som motvikt till alla ytliga bloggar därute.



Min egen blogg är mest av det ytliga slaget. Det började som en byggblogg, men nu är det mest inredning blandat med recept och lite tankar om ditt och datt.



Ser fram emot att följa dig på din resa.



Kram //Charlotta.

Postat av: Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

Publicerad 2009-11-27 13:05:20

Ja du vet ju oxå vem jag e :-)

Just nu arbetssökande marknadskoordinator, bor i 50-tals hus med man och två katter, ofrivilligtbarnlös, har varit med i SVTs trädgårdsprogram Söderläge (2008). Älskar inredning, loppis, fotografering, resa, laga mat och mycket mer. Allt o lite till dokumenteras i bloggen:-)



Svar: Uppblåsbar med ljus o snurr låter ju jätthäftigt! Jag har sett fler jordglober på loppis så ni kan säkert fynda en ni med. Tyvärr e ju världskartan något förändrad sen de gjordes, men det e kul ändå :-)

Postat av: Lotten

Publicerad 2009-11-27 14:01:57

Hej,

Hittade till dig via "Jag och mina små" (som också lämnat kommentar här ovan) där du lämnat avtryck en dag. Jag fastnade för ditt inlägg om Familjekram och om du behövde ett foto där hela familjen var samlad. Jag ska gå tillbaka dit och lämna kommentar.



Just nu är jag hemma med nyfödd son på 8 veckor och har en dagistej på 2,5 år. Bor i Nacka. Sjukskriven för tillfället då jag hade en vääldigt jobbig tid efter att dottern kom, så maken är hemmapappa för tillfället.



Själv bloggar jag just nu mest om barnen och familjen och min väg tillbaka. Annars handlar den mer om vad som händer med oss när vi bryter barriärer i livet och min väg till att starta upp en egen verksamhet inom hälsa och ekonomi.



Kul att få läsa om vilka som är inne och läser på din blogg. Tror jag tar till mig den idén till min egen framöver.



Ta hand om dig i din separation. På något sätt löser sig alltid allting till det bästa till slut, även om vi inte tror det när vi är mitt uppe i det.

Postat av: Dysnomias

Publicerad 2009-11-27 21:17:17

Snubblade in här via -ME-´s blogg, men minns dig från tiden på AfF.

Kände igen mig i så mycket du hade skrivit, så jag ville lämna några ord..



/LinBlå aka Dysnomia's

Postat av: Ann-Louise [En bulle ur ugnen]

Publicerad 2009-11-29 20:19:52

vinkar :) Vi har följt varandra länge. Stor kram och lova ta hand om dig. Tänker på dig. :)

Postat av: Ann

Publicerad 2009-11-30 10:25:19

Tittar ju in emellanåt, även om det går några månader, eftersom vi har träffats och har jämgamla barn. (Och här sover inte bebisen nätterna igenom, så det är seeegt...)

Vad tråkigt med er skilsmässa! Hoppas ni kan lösa det på ett så smidigt sätt som möjligt, trots allt...

Sköt om dig!

Postat av: Jenni

Publicerad 2009-12-01 10:29:16

Lämnar också ett avtryck... brukar läsa då och då och hittade din blogg via AFF's ankomstgrupp om jag inte minns fel. Har en dotter på 2,5 och en dotter på 14 månader, bor i Växjö, jobbar inte för närvarande men ska väl börja igen i februari.

Och jag måste också tillägga att du verkar vara så stark och jag beundrar din ork och ditt mod!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela