Filmjölkslimpa och Solrosbullar - uppdaterad
Nu är det gjort! Nu är min röda Bosch hushållsmaskin officiellt invigd!!! Solrosbullar kändes lagomt lätt att börja med. Allra helst eftersom det kom från en påse brödmix från Finax...
Från scratch är dock Annas Filmjölkslimpa (vet inte vilken Anna - har sparat ett recept jag någon gång hittade någonstans på nätet).
* 5 dl dinkelmjöl
* 2 dl grahamsmjöl
* 3 dl rågsikt
* 2.5 dl fyrkornskross
* 1 dl vetegroddar
* 1 tsk havssalt - efter att ha bakat och smakat, skulle jag säga åtminstone 2 tsk salt!!
* 4 tsk bikarbonat
* 5 msk blandade brödkryddor
* 1 liter ekologisk filmjölk
* 0.5 dl sirap
Sätt ugnen på 175 c.
Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
Grädda ca 100 minuter.
Alternativ - gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.
Man kan också blanda i nötter och torkad frukt om man vill.
.