Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Jag har en magnolia!!!

Publicerad 2007-04-27 20:40:54 i Trädgård - bär, blom och frukt,

För några veckor sedan var jag och syster C på Antikmässan i Älvsjö. Där hade det som en händelse även en trädgårdsdel. Förälskade mig totalt i en rosa/cerise magnolia, och konstaterade att nästa år, när vi känner vår trädgård bättre, ska jag sätta sprätt på 2.500 kr och köpa mig en magnolia - jag som inte ens trodde att magnolior kunde trivas i Stockholmstrakten.

Kom hem från jobbet idag, och mannen pekar mot trädgården - "Gissa vad det där är". "Va? Har du satt påskfjädrarna i trädet" (vi hade vita påskfjädrar i riset, och det var vad som fanns 5 m framför näsan). "Nej men kolla, en magnolia".

Och se på tusan, vi har en magnolia. När vi tittade på huset var det mitten på maj, och trädet vi såg hade gröna blad och inga blommor. När vi flyttade in i augusti hade trädet gröna blad och inga blommor, och idag har trädet inga blad och vita blommor!!!

image91

5 blommor hittills. Och mer ska det bli!!!!

image92

Lite ynkligt just nu, men jag vet vad som väntar!

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2007-04-27 22:19:35

Ååååhhhh så vacker!!! Det är bland det vackraste som finns, vit magnolia med sina osannolika blommor på bar kvist. Vilken lycka att upptäcka en sådan i trädgården. :D

Postat av: Lillasyster

Publicerad 2007-05-02 11:29:14

TÄnka sig vad man kan hitta i sin trädgård! :-)
Ser fram emot ett fantastiskt blommande träd om några veckor. Då får du fota och rama in!

Postat av: Cadillac2006

Publicerad 2010-10-15 08:14:04

Hm... This is really fresh idea of the design of the site! I seldom met such in Internet... Good Work!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela