Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Ut med det gamla

Publicerad 2009-10-30 18:25:44 i Ny framtid - blandat,


Oj vad jag rensar.

Förvånad över att det faktiskt finns så mycket i mina gömmor att rensa. Jag som trodde att det mesta jag sparade, det sparade jag med eftertanke.

Fast så var det tydligen inte...

Sopsäckar med brännbart, returpapperspåsar, metallskrot, you name it. Ut åker det. Med en faslig fart. Fick se detta klipp, och då blev det ju plötsligt än roligare. Trots att jag inte hör något avgrundljud när jag slänger.


Och det som blir kvar, det får bo i fina lådor från IKEA. Oj så snyggt och organiserat det känns!

Vad slänger du?


.

Läget

Publicerad 2009-10-30 11:27:02 i Ny framtid - Hus,


Ja, den lilla detaljen är ju inte helt oviktig. Läget. Det är ju som de säger vad gäller ny bostad. De 3 viktigaste sakerna att tänka på är läget, läget och gissa vad? Läget.

Och här är jag ju lite snäv i mina önskemål. Eftersom barnens pappa bor 5 min promenad från Huset, och lillasyster med familj på halva det avståndet, och vi nu har 1 km till skolan, så vill jag ju inte söderut. Norr om leden är önskemålet och för inte så länge sedan dök ju huset som hade allt upp. Allt utom rätt pris. En inte helt ovidkommande faktor. Det sprang iväg så man kan tro att det var en nybliven lottomiljonär eller en lirare med känsla för hästar som köpte kåken. En som inte behövde tänka på om priset var marknadsmässigt.

Var går smärtgränsen?

.

Min önskelista

Publicerad 2009-10-29 23:10:39 i Ny framtid - Hus,


Ja, nu har jag nog formulerat min önskelista. Inte för den kommande julen, utan för något mycket viktigare. Ett nytt boende till mig och barnen. Jag har ju konstaterat att jag av olika anledningar inte kan bo kvar i huset.

Huset som vi fann en majdag för 3,5 år sedan efter att ha letat och tittat och ratat och funderat under ett par månader.

Huset som var ett furuspöke från 70-talet i stort behov av en make-over.

Huset som fått oss att sitta i timmar för att tänka över färg och form, tapeter och lösningar.

Huset som knirrar lite i golven och lutar lite i hörnen.

Huset som tillslut, i och med att trapphuset, det första man möts av, blev renoverat, äntligen är klart.

Det huset måste vi sälja. Det är tungt. Det är sorgligt. Jag trodde barnen skulle få växa upp här, och att vi när de nådde tonåren skulle leta oss mot city. Men så blev det inte. Bob Hansson har sagt "besvikelse är minnet av fantiserad framtid" - och det är sååå sant.

Så, vad är det jag söker?

  • Ett litet krypin till var och en av oss. Inte stort. Inte flådigt. Men där var och en kan känna att det är en egen vrå. Men är det en för stor önskan? Är det en rättighet att ha ett eget rum? Eller är det ok att killarna fortsätter att dela? Är det bättre med ett lite större rum till dem båda? Det är i alla fall mycket enklare att hitta boenden med 3 sovrum än med 4, det är ett som är säkert. Att även i framtiden ha en w-i-c, ja det tänker jag inte ens nämna att jag önskar mig. Så det hoppar vi över.

  • Ett kök. Stort! Både i Väsby och i huset har jag haft stora kök. 25 kvm. Med plats för många. Inte så att jag har fest i tid och otid, men det är ju ändå så att det är i köket man samlas. Jag vill att det ska finnas utrymme för E's leksaksspis. Att killarna ska kunna göra sina läxor. Att man kan sitta och pyssla.

  • Helst skulle jag vilja ha både ett vardagsrum för "vuxentid" och ett allrum där barnen kan ha sina kompisar, där de kan få utrymme för sitt liv. Men det får nog bli en kompromiss. Ett allrum där det finns plats för vuxna oxå. Hus i området som har både vardagsrum och allrum blir alldeles för stora. Och därmed ännu dyrare än vad hus här redan är.

  • Två badrum. Eller två våtutrymmen. Dusch, handfat och toa x2. Jag kan tänka mig kaoset som blir om några år annars. Helst skulle jag ju vilja ha ett badrum a la "huset". Men det förstår jag att det inte kan bli frågan om. Men kanske ett litet sittbadkar i ena badrummet? Det är väl inte för mycket begärt??? Eller dusch i tvättstugan?

  • En tvättstuga med egen ingång. "Huset" har bara en entré. Med leriga höstkängor och snöiga vinterstövlar blir det lite kaosartat. Tänk att få ta in smutsen bakvägen! Fast det kanske är att drömma lite väl stort? Tvättpelare i badrummet duger oxå. Jag vill inte ställa kraven för högt.

  • Förråd. Jag måste få ta med mig lite av mina minnen, inte bara lagrade en våning upp, utan även i kännbart format. Jag har visserligen rensat 3 sopsäckar & 5 bärkassar och eliminerat 10 flyttkartonger, men lite finns det kvar. I svarta fina lådor från IKEA. Kan de få lite plats? Och killarnas briotåg och duplolego som väntar på E - någonstans måste det ju få stå också. Men jag behöver inte plats för vinterdäcken, de kan jag förvara på verkstan. Och flyttkartongerna säljer jag på Blocket, för nu får det bli sista flytten på ett bra tag. Barnens urväxta kläder ska inte förpassas till nästa generation, utan får återanvändas österut.

  • Och helst ska det konstruktionsmässigt vara i gott skick, men i övrigt kan jag gott tänka mig att lägga tid på renovering. Nu när vi gjort "huset" vet jag vad jag vill och inte vill ha. Ett par hundra liter vit färg, vita golv, inga överskåp, rena ytor.

  • Höll på att glömma trädgården. Den behöver verkligen inte nå samma dimensioner som den nuvarande. Jag hade någon tokig dröm om att killarna skulle spela fotboll och så på gräsmattan. Men jag inser att om jag bara får lite utrymme för en lekstuga till E, ett trädäck (eller kanske en stenlagd plats) för sommarkvällar med grillning och plats för några pallkragar med smultron, ja då är jag nöjd.
Är det för mycket begärt? Jag tycker inte att jag har allt för stora krav. Men i "mitt" område finns det inte ett objekt ute som faller inom ramarna. Det beror egentligen inte så mycket på min kravlista. Jag tror det beror mest på ränteläget. Mäklarna säger att folk lånar till renovering istället för att byta bostad. Det är stilltje. Minst sagt.

Har du något på lut?

.

Long time no see

Publicerad 2009-10-04 21:57:59 i Allmänt - osorterat,


ja, det är hur mail/brev till vänner man inte hört av sig på länge brukar inledas...

Själv har jag i princip bara fototrissat senaste månaderna. Livet har varit upp och ned och är väl så i stort fortfarande. Utan att gå in på allt för många detaljer så har senate halvåret (snart i alla fall) varit ett stort kaos, vilket tog sitt praktiska utfall i och med att mina barns pappa flyttade för ca 5 veckor sedan.

Jag bor kvar i vårt fina hus i Fågelsången, men inte allt för länge. Mäklarna har värderat det till belopp som inte faller inom mina möjlighetsgränser, så nu måste vi sälja, och jag hitta något nytt. Eftersom jag vill hålla mig till närområdet är utbudet ganska begränsat - det är antingen bostadsrättstreor på "fel sida" genomfartsvägen, eller villor i 5-6-miljonersklassen som är till salu. Har ringt runt till mäklarna i området för att pejla läget, men ingen av dem har något på inkommande. Känns tufft, minst sagt.

Har faktiskt satt in en annons i lokaltidningen om "önskas hyra", men vem tusan vill hyra ut till en ensamstående (enastående??) mamma med 3 små barn, om än bara på deltid? Snack om "utan betalningsanmärkningar", "goda referenser", etc. - vad är det värt i hyressvängen???

Ska i alla fall försöka blogga lite mer framledes. Fast kanske inte så mycket om renovering och inredning. Har liksom tappat sugen, åtminstone tills vidare.

kram på er alla vänner där ute!

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela