Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Dag 17 - 27 september

Publicerad 2008-09-27 23:11:01 i Huset - renovering,Snickarna är klara?! Tror jag! Åtminstone vad jag kan se.... Saknas gör inkopplat vatten och avlopp till diskbänk, blandare och diskmaskin (röris, kommer förhoppningsvis på måndag) och inkopplad häll (måndag?), kakling (plattsättare slutet nästa vecka) och fönsterfoder (vi själva) samt en bänkskiva på vänster sida (inte ens beställd, ca 4-5 v leveranstid), men det är detaljer :)

Tyvärr passade inte micron så som vi tänkt oss, eftersom måttangivelsen på nätet för modellen vi köpt avsåg själva "burken" och då var inte handtaget inräknat, eller den distans om ca 15 mm som krävs bakåt. Men men, vi gillar modellen, så vi får helt enkelt låta den stå som det var planerat, men utan en lucka som döljer. Nålväl, den ser bra ut, så det är inget att skämmas för. Det blir som inbyggnads, fast med en helt annan prislapp.

Har så smått börjat fylla lådor med bestik, tallrikar och specerier, men vill ta mig en funderare innan allt åker in, så kanske man spar en stund på att slippa flytta om i lådorna.

Första byggpizzan, faktiskt. Vi har ju varit hembjudna till svärföräldrarna så gott som varje kväll, men idag kände vi att vi ville äta för oss själva.

           


      


     

Foton privata.

.

Dag 16 - 26 september

Publicerad 2008-09-26 23:04:15 i Huset - renovering,2 killar som skruvar stommar och lådor, rätar upp felaktiga vinklar och inte förstår ett ord svenska (fast jag vill påpeka att det är ett helt vitt jobb vi har köpt!!!). Det är vad vi har i vårt kök nu - nja, inte precis nu förstås,  men dagtid :)

  

När vi kom hem idag hade diskbänken sina lådinsatser och lådor för övriga skåp var ihopsatta men inte monterade. Elen är påslagen - notera spottarna ovan arbetsbänken!

Kylarna är fyllda från gamla kylen (till salu - ännu inte ute på Blocket) och i morgon kommer 3 pers för att forsätta skruvandet. Hoppas de även hinner såga ut för hällen i bänkskivan så att den kan komma på plats, samt att ansluta vattnet vid diskbänken.


.

Dag 15 - 25 september

Publicerad 2008-09-25 20:03:02 i Huset - renovering,Titta!!!! Ser ni vad jag ser? En markant skillnad, och ett kök i blivande! Nu när jag ser vart det bär hän förvånas jag över hur jag stått ut i över 2 år med vårt gamla furukök. Men det är klart man blir hemmablind!

Förebilderna är både från när förra ägaren fortfarande bodde här och var på väg att flytta ut, samt när vi flyttat in (fotot framifrån med julstjärnan).

 


 


 

Väggen längst till höger är borttagen, och dessutom har vi tagit upp en dörr mot biblioteket.


 

De två skåpstommarna som står längst till höger på högra bilden hör inte dit - enbart tillfällig placering. Vi ska bara ha 2 st 80 cm breda skåp till höger om kyl/frysarna

 

Längst till vänster i denna rad står ett 40 djupt skåp på "fel ledd" - detta för att vi inte ville stjäla hela 60 cm på längden, och att vi dessutom bara behövde ett grunt skåp. Ska bl.a. husera micron (man kan se el framdragen i skåpet om man tittar noga)

 

Här är det 2 st 80-skåp som även dessa ska ha enbart lådor. Placerade mitt emot diskmaskinen tror jag det blir perfekt förvaring för porslin.


.

[teaser]

Publicerad 2008-09-25 15:42:05 i Huset - renovering,Ikväll kommer ett gäng före- och efterbilder på köket. Det är inte klart än, men alla stommar lär vara på plats! Så spännande!!!! - åtminstone för familjen B...


.

Rastlös

Publicerad 2008-09-25 09:19:31 i Allmänt - osorterat,Barnen avlämnade på skola och dagis, frukosten bortdukad, tvätten upptagen ur källaren, huset nystädat (tack Anja) och klockan är 9.14. Känner mig rastlös - jag som är van att göra tusen saker antingen jag är på jobbet eller hemma. Borde packa VÄSKAN, så det är kanske det jag ska göra? Eller ta mig en kopp kaffe och läsa tidningen? Eller gå igenom barnens garderob, eller min egen?

Senare ska jag i alla fall åka till stan och köpa skumgummi till en liten yttepyttemadrass. Kom nämligen på igår att farmors gamla tvättkorg, som stått i vår källare länge och väl, ska få agera babykorg under dagtid när vi vistas på nedervåningen. Röd/vit-rutigt tyg är inhandlat, och svärmor har lovat att sy fodring till korgen. Bara madrass saknas, och den ska inhandlas på Special-Plast på Odengatan.


.

Dag 14 - 24 september

Publicerad 2008-09-24 21:39:11 i Huset - renovering,Golvet är på plats, men tyvärr kan jag inte visa någon bild eftersom det är täckt med papp inför att killarna ska skruva ihop alla skåpstommar, och göra en sista liten målning på del av vägg. Men det kommer att se ut ungefär såhär


Foto: Forbo.se

Kyl/frys *2 är ställda på plats, och endel av skåpen ihopsatta, dock ej monterade. Först ska en regel på plats utmed högersidan, där skåpen ställs i bakkant - alltså bara ben i framkanten.

Skåpet till vänster om kyl/frysarna ska stå "på fel ledd" - dvs öppningen ska vara mot vår hall, och inte in mot själva köket. Orsaken är att vi vill bara använda 35-40 cm i bredd (bredvid kyl/frys), och ett vanligt högskåp på 40 cm bredd skulle inte ge oss den funktionalitet som ett 60 brett och 35 djup skåp ger (ska bl.a. ha micron där).

Underskåpen som ska stå till höger om kyl/frys är också monterade, åtminstone delvis. Den spacklade väggen bakom ska så småningom kaklas, men eftersom vi vill ha alla skåp på plats för att kunna ta hem kakelprover, så får den vara "rå" så länge.

Nu är det i alla fall slut på allt arbete som "skitar ned" så idag hade vi vår städhjälp här. Alla rum förutom kök och hall förstås. Det är en så enormt lyxig känsla att komma hem till ett rent hus! Underbart!!


.

Redan??

Publicerad 2008-09-24 21:18:33 i Allmänt - osorterat,Känns konstigt att hösten är här redan. Det är ju bara slutet på september. Fast idag har vi haft en underbar dag med 18 grader och H som sprungit runt i jeans och linne. Svärmor var här och planterade några (typ 20) trädgårdsiris i en glömd rabatt medan jag plockade björnbär och ansade björnbärsbusken, klippte ned tomaterna och tog undan fallfrukt.

Hämtade A i skolan, och åkte sedan till lekparken. Där fann jag dessa vackra löv:
.

Dag 13 - 23 september

Publicerad 2008-09-23 19:47:31 i Huset - renovering,Golv på gång, men vad är detta??Gamla golvet inte rengjort, foamen står bredvid, och definitivt inget schackrutigt golv?!?!

Det visade sig att snickaren helt enkelt velat provlägga lite av golvet och att de lagda plattorna tas upp i morgon, golvet dammsugs, foamen läggs ut, och sedan börjar han om. Tack! Fast lite info i förväg hade inte suttit fel så hade vi sluppit få hjärtat i halsgropen :)

I övrigt är väggarna färdigmålade och golvet som sagt på tur.


.

Älskar Blocket!!!

Publicerad 2008-09-23 14:48:25 i Allmänt - osorterat,När vi rev ut köket sålde vi frysen på Blocket. Tror knappt annonsen hann komma ut så ringde det en killa som ville köpa. Han var hos oss inom en timme.

Sedan sålde vi en chiffonjé. Samma sak där - annons kommer ut, telefonen ringer, 2 ryssar dyker upp och utan prut lämnar över begärt pris. Undrar dessutom om vi kanske har något mer att sälja??

Igår annonserade jag ut vår bänkspis som införskaffades för att ha under renoveringen, och för en liten stund sedan hämtades den mot efterfrågat pris.

Nu har jag precis lagt ut en annons för en micro vi köpte på Blocket när vi flyttade in för 2 år sedan (förra huset hade integrerad micro, så den kunde vi ju inte ta med oss). Får se hur snabbt den går :)

Så snart vitvarorna är på plats i köket åker så kylen, därefter en skänk (köpt på Blocket förstås) som vi tillfälligt haft för porslin och skafferivaror.  Därefter är vi nog klara för ett tag... Kanske...

Vi har förmodligen lagt oss för lågt i pris de flesta gångerna, men det primära för oss är att prylen kommer till nytta igen, och att vi slipper en tur till tippen. Har skaffat ett separat bankkonto för försäljningsintäkter (säljer även endel på Tradera), och där samlar vi semesterpengar. Inte tokigt att ha lite extra där.


.

Smått till köket

Publicerad 2008-09-22 20:59:35 i Inredning,Stalands hade 10% på hela sortimentet under veckan som gick, så jag tog en tur dit i lördags. Vi funderar på en ny soffa, men jag kände mig inte inspirerad att titta. Hamnade istället på deras inredningsavdelning, och kom därifrån med ytterkrukan Ribes som komplettering till de jag har, och 4 manchetter i silver. Ska få flytta in i köket så snart det är klart.    

Foto: Cult Design.

Long time no see!

Publicerad 2008-09-22 18:22:03 i Allmänt - osorterat,Ni vet den där härliga känslan man kan få när man träffar någon man inte sett på väldigt länge, och det ändå känns som att åren inte skapat ett gap i vänskapen? När samtalet nästan bara fångas upp där man avslutade sist?

Den känslan fick jag idag då min kära vän C och jag kunde träffas över en fika på förmiddagen. Vi kom på att vi känt varandra i 27 år (hjälp!!), men nu var det pga. olika omständigheter 9 år sedan vi sågs sist. C har flyttat utomlands och var nu på ett av sina, inte allt för frekventa, Sverigebesök, och då hade vi möjlighet att träffas.

Tack C för att vi hade tid att ses idag!!!!! Stor kram till dig och familjen.


.

Dag 11-12 20+22 september

Publicerad 2008-09-22 18:17:29 i Huset - renovering,Inte mycket att visa i bildväg eftersom dagarna har gått ut på att slipa alla spacklade ytor, grundmåla taket och sätta väv på de 2 väggar som ska ha väv. Men vi ser i alla fall att det går framåt!!

Per i morgon kväll ska alla ytor vara spacklade och slipade, och de har lovat oss att inget mer byggdamm genereras från onsdag morgon! Vore hemskt skönt för nu känns det som att en mer eller mindre tunn hinna ligger över alla ytor i hela huset.

Och så ett litet förtydligande!!! Efter att ha fått fler positiva hurrarop över hur duktiga vi är ska jag meddela att det enda vi är duktiga på vad gäller renoveringen var/är att

1. Planera köket
2. Hitta hantverkare
3. Styra upp de hittade hantverkarna så att de följer planen :)
4. Redovisa dagens händelser här på bloggen
5. I viss mån kompletteringshandla material, samt frakta byggsopor
6. Slutligen, betala en saftig nota...

==> Alltså, vi renoverar inte själva, utan har lejt det till ett byggföretag. Vi renoverade en lägenhet delvis själva för några år sedan, och för husfridens skull så valde vi en annan väg vad gäller huset nu.


.

Skip Hop Dash Deluxe

Publicerad 2008-09-20 23:33:04 i Personligt - Ebba,Jahaja, så föll jag också för denna skötväska :) Jag som intalat mig själv att det funkar alldeles perfekt med en vanlig rygga, och så plötsligt hade jag helt enkelt beställt en väska från USA. Var lite sugen på den svarta, men eftersom vagnen är marinblå kändes det bättre med den röda väskan. Får se om den eller bebis kommer först.

Har jag inte räknat helt tokigt landar priset ett par 100-lappar under priset i svensk affär. Får väl se vad gäller tull etc.
Foto: www.kiwikidsgear.com

.

Dag 9-10 18-19 september

Publicerad 2008-09-19 22:33:59 i Huset - renovering,                    


Ja, det går i allafall framåt, om än liiite långsamt. Senaste beskedet är dock att allt smutsigt/dammigt/skräpigt jobb ska vara avklarat per tisdag nästa vecka, så vår städhjälp kan komma som planerat på onsdag.

Näst högraste bilden visar inboxningen uppe, där tyvärr fläktröret dragits ut centrerat, fast det ska ut i bakkant... samt inboxningen av OSB där skåpen ska skruvas fast. Det som återstår på den väggen är en regel i nederkant där skåpen ska vila, samt fron på inboxningen uppe och en flytt av fläktrörshålet.

Kylskåpet stod tills häromdagen mitt i köket, men det var ju lite osmidigt, så när elektrikern var klar i kapprummet fick kylen flytta dit - med 3 mm marginal på var sida!

Förutom det som syns här är tak och väggar spacklade. Förmodar att det är slipning som gäller i morgon, så då får vi tejpa igen dörröppningarna mot övriga huset.

Skönt att se ett slut på renoveringen!


.

Tvättdax

Publicerad 2008-09-19 21:57:15 i Personligt - Ebba,


Insåg plötsligt att det är mindre än 3 veckor kvar, och att det nog var dax att ta fram lådan med babykläder och köra ett par maskiner. Vädret var fint och tvätten fick åka ut:

Fatta att bebisar har såhär små fötter!!! Ska försöka komma ihåg det när killarna kommer upp i 44...
Allt är så himla pyttigt, och ändå är det grejer upp till 62 som hänger där.
Blir spännande att se vad startstorleken blir - tillväxtultraljudet var ju inte "värre" än +7%.Nu när jag har rena kläder till bebisen är det kanske dax att packa den berömda väskan? Fast å andra sidan kan det ju dröja upp till 5 veckor till, så det är kanske ingen brådska.


.

Det ÄR en tjej som bor i min mage!

Publicerad 2008-09-19 11:09:29 i Personligt - Ebba,Ända sedan ultraljud i v 19 har vi trott, baserat på vad barnmorskan sa sig se, att vi ska få en liten tjej, men med dagens utlraljud är det verkligen bekräftat!! Tvättar det rosa bäddsetet just nu, för nu vet vi ju att det passar hos oss :)

Och nallen kan officiellt kallas Nisse!


.

Familjen har utökats

Publicerad 2008-09-18 20:24:29 i Personligt - Ebba,nej, nej, alltså inte med bebis än, men väl med en nalle.

Foto Teddykompaniet


Viktor, i ljusbrun version, från Teddykompaniet har kommit hem för att ges till bebis. Om bebis är en flicka har killarna bestämt att nallen ska heta Nisse, och om bebis är en kille så får vi se, säger de. Då måste de tänka ut ett nytt namn till nallen eftersom bebis isåfall ska heta Nils.

Förmodligen är det en flicka vi får, för h*n får det minsta gosedjuret, och då måste bebis vara en flicka. A har sin Sven, en totalslapp hund som passerat bäst-före-datum, och H har Nallis - inte alls lika ingosad eller viktig. "viktor" är minst av dem, alltså är den till en flicka. Logiskt resonemang hos en 6,5-åring och hans 5-åriga bror.


.

Hem 2008

Publicerad 2008-09-18 12:44:11 i Inredning,Om inte bebis har kommit 9-12 oktober tänker jag åka till Älvsjö på Hem 2008. Hade turen att få två biljetter av Bemz så då spar man ju en peng att lägga på något inredningsaktigt istället.

Tack du vän ute i bloggosfären som tipsade - minns just nu inte vem det var.... Sorry!


.

Dag 8 - 17 september

Publicerad 2008-09-18 00:07:22 i Huset - renovering,Vi har rör till elementet som ska flyttas. Alltid något, även om jag hade trott att de skulle sätta väv och måla väggen innan de drog rören??

 
Fotona är klickbara för större format


Arbetssidans vägg är helt klädd i OSB och delvis i gips, samt att ett regelverk för underskåpen är på plats. Dessutom är det inboxat mot taket och fläktröret sitter nästan där det ska vara, om än inte riktigt rätt - ska dras ut mer till höger.

Endel dagar händer det mycket, andra dagar inte fullt så mycket...


.

Hur kan man motstå dessa prickar???

Publicerad 2008-09-17 23:33:59 i Personligt - Ebba,Hamnade i Trosa idag och i affären Busfröt - full med söta barnkläder och diverse tillbehör. Blev alldeles betagen i ett polkaprickigt rosa bäddset till spjälsängen, så det köpte jag. Blir det helt opassande så får systerskapet överta det till sin lilla E.


Foto: www.polka.se

Det är alltså bäddsetet i spjälsängen, fast i rosa.


.

Tack snälla svärisar!

Publicerad 2008-09-16 21:26:37 i Huset - renovering,Idag var det middagsbjudning hos barnens farmor och farfar. Och inte bara idag - vi är välkomna på middag varje dag under renoveringen om vi vill. Och det vill vi förstås! Idag bjöds kycklinggryta med curry, äppelbitar och lök plus ris. Mums!


.

Dag 7 - 16 september - en RÖRig dag!

Publicerad 2008-09-16 20:49:21 i Huset - renovering,


Nya rör

"Vi tog ett snabb beslut utan att ens försöka ringa er" hade jag plötsligt som besked på mobilsvaret. Hoppsan, tänkte jag, och väntade spänt på fortsättningen. "Jo, vi skulle ju byta avloppsstammen från köket, och när vi tog ned väggen i tvättstugan simmade golvet och de två övriga rören var helt sönderrostade, så vi bytte dem".

Vad säger man ? Tack och lov att det inte hänt något värre....

     
alla bilder är klickbara


Hejsan hoppsan Berit, eller hur det var. Förvisso är rören från -37, men att det var så här illa. Speciellt bra tycker vi om bild 3, där ett håll i köksavloppet är pluggat med en träplugg :) Längst till höger våra nya fina rör i äkta plast!!!


Framsteg i köket

Härligt att komma hem idag och se att ytterväggar och tak är så gott som helt gipsade, och att OSB, som ska sitta under gipset på högersidan, är på plats. Vi drog i bromsen vad gäller resten av OSB:n tills vi får besked om vi ska byta vattenledningarna när vi ändå är i farten, så där får vi se vad som händer i morgon.

Väggsnutten där elen satt förut är borta (till höger i mittenbilden), och automatsäkringarna placerade där de ska. Mätaren kopplas in i nytt skåp utomhus inom kort.

   
alla bilder är klickbaraVattenskada?

Avslutningsvis kan meddelas att vi hade en besiktningsman från försäkringsbolaget här som inte hittade tillstymmelse til fukt i varken badrummet uppe, eller gästtoan nere, vilket ju är lite skumt med tanke på att det de facto droppade i taket nere efter att O duschat i söndags. Ska prata med dem på torsdag får vi se vad de har att säga.

.

Dag 6 - 15 september

Publicerad 2008-09-16 20:39:19 i Huset - renovering,Dag 4 och 5 blev mycket händelselösa då ingen  hantverkare fanns på plats... Elektrikern var upptagen, och jobbade sedan inte lördag, och snickaren kunde inte jobba eftersom elektrikern inte var på plats. Fast det fanns ju x antal skåpstommar som hade kunnat monteras, vid närmare eftertanke (trodde det var det bl.a. som PL var till för??).

Nåväl, per dag 6 avslut såg det ut som följer:

  
alla bilder är klickbara


Taket var delvis reglat, och så kom elen på plats, nästan i alla fall.

Vad gäller väggarna var det ungefär samma status:

   
alla bilder är klickbara


Elmätaren och proppskåpet till höger på högra bilden ska väck - mätaren ska flytta ut, och proppskåpet ska sitta rygg i rygg med den väggdel man ser rakt fram. Själva regelverket som elen hänger på idag (gamla väggen), ska förstås bort helt.


.

Överraskningarnas söndag!

Publicerad 2008-09-14 21:29:26 i Allmänt - osorterat,Eftersom vi är mitt i köksrenoveringen får vi använda nedre badrummet istället, t.ex. för att ta vatten till vattenkokaren. Gick in där minuten efter att O fyllt på inför morgonens kaffe, och såg att det droppade på golvet. Trodde först det var från handfatet - att det hade skvätt när han fyllde vattenkokaren, men insåg sedan till min förskräckelse att det kom från taket. Och om det kom från taket kan det bara innebära en sak - att det kommer från duschen i stora badrummet på övervåningen!

Då det på intet sätt forsade vatten, utan i sakta mak droppade ett 20-tal droppar (och vid inspektion nu på kvällen i den utställda hinken finns inte tillstymmelse till vatten), hoppas jag att inte hela bjälklaget dryper av vatten, men det är ju illa nog som det är. Ringde försäkringsbolaget, men med tanke på situationen rådde de oss att vänta tills i morgon istället för att kalla på jouren ikväll. Så länge vi inte duschar mer kommer det ju inte ytterligare vatten.

Badrummet är på i runda slängar 16 kvm, så det känns minst sagt tungt när vi tänker på vad det kostar att renovera sådana ytor med ny kakling. Det lär ju inte gå att ta upp golvet enbart vid duschen och återställa, utan allt måste väl bort. Och om golvet ryker, så ryker väl väggar oxå?? Lite deppigt känns det... Inte bara kostnaden, utan allt besvär det medför - köksrenoveringen har fortfarande några veckor kvar, och babyn är planerad att anlända inom 3-4 veckor. Då hade vi varit helt nöjda med att slippa fixa badrummet oxå. Nåväl, ska avvakta försäkringsbolagets kommentarer i morgon, så får vi se vad som händer.


.

Tamburmajor!

Publicerad 2008-09-13 14:50:42 i Huset - barnens sov- och lekrum,


Efter tips i bloggosfären har en styck tamburmajor införskaffats till barnen. Förhoppningsvis ska det bli lite roligare att hålla ordning på kläderna nu!Foto: Åhléns


195 kronor på Åhléns känns helt ok! Särskilt när det dessutom blev ytterligare 20% rabatt efter att ha gått med i deras Barnklubb.


.

Nu händer det grejer!!!

Publicerad 2008-09-09 22:01:48 i Huset - kök,


Yes, idag kom de - våra efterlängtade köksrenoveringskillar!!! Och inte bara de kom; det gjorde även våra vitvaror. Killarna som levererade gjorde oss dessutom den stora tjänsten att ta med vår gamla spis.

Så här ser det ut efter första dagen arbete:.

Och så slutligen vår tillfälliga kombination Ugn, Plattor och Micro från Black & Decker ;)Mer kommer!


.

Biblioteket är så gott som klart

Publicerad 2008-09-08 22:06:00 i Huset - bibliotek,


men bilderna är lite tråkiga. Slagskugga från byggbelysningen (ingen armatur i taket än) vilket gör att väggarna inte ser vita ut som de faktiskt är, och inredningen så gott som obefintlig. Det som saknas är att elementrören mot övervåningen ska bli av med gammal färg och målas vita, i övrigt är själva renoveringsarbetet färdigt (det är alltså det som syns till höger om fönstret - täckpapp mot väggen, och så rör inpenslade med färgborttagning och så fint inslagna i glad pack).
Jag var bara lite ivrig att lägga upp bilderna - bättre kommer!
Till höger i bild ska alltså Billy flytta in med 80+40 mot ytterväggen, sedan 40 snedställt i hörnet, och så 2*80 på högra väggen. Lutar åt att vi kör glasdörrar - ser fram emot dammfria böcker. Sedan kan det ju vara en fördel att böckerna inte är så lättillgängliga för nytillskottet när h*n kommer upp i riva-ut-ur-hyllor-ålder :)


.

Biblioteket tar form

Publicerad 2008-09-05 20:30:33 i Huset - bibliotek,I onsdags drog vi igång med biblioteksrenoveringen, och efter att ha tagit bort tapet, spacklat tretexen 2 gånger, fästmålat och satt upp väv ser det nu ut såhär.Dessutom är taket målat.

Det som återstår är att försegla med ett lager lim till, och sedan måla med täckfärg och så småningom med Kummelbyvit. Dörröppningen ska tas upp, foder runt fönstrena målas och sättas dit (nya foder som INTE är allmoge) och golvlisterna målas vita och sättas tillbaks.


Uppdaterad inköps/fixa-lista

*     Golv - Marmoleum Click i Raven och Volcanic Ash - frågan är bara om det ska läggas
       vanligt eller på diagonalen? BESTÄLLT, hämtas i morgon lördag. Vi lägger det vanligt.

*     Väv, lim och färg till rummet som ska ordnas (plus täckpapp, och annat småfix) FIXAT, arbetet är ju igång

*     Spottar som ska fällas in över diskbänken

*     Få hit någon från energibolaget som ska tala om för vår elektriker var skåpet ska stå,
       eller snarare hänga. Elen ska ju utomhus.

*     Montera ned alla element (7 st) och lämna in för blästring och målning - 
       PÅGÅR. Elementen är nere, ska lämnas in

*     Kakel till köket; fast det väntar vi med tills skåpen är uppe och övriga köket är klart


.

Renoveringen har startat!

Publicerad 2008-09-03 15:54:45 i Huset - renovering,Härom kvällen såg vårt herrum/salong/extrarum/blivande bibliotek (kärt barn har många namn) ut såhär (alla bilder förstås total opimpade...):Här ersätts chiffonjén av en bokhylla som börjar till höger om fönstret och går runt hörnet och fortsätter utmed så gott som hela högerväggen.

Bokhyllan kommer att ta stopp i och med den dörr som tas fram där den afrikanska tavlan hänger idag. När huset byggdes fanns en dörr här, men den är sedan länge igensatt. Ska bli spännande att se om dörren finns kvar, eller om vi måste gå på jakt.

Till höger om bilden ovan finns skjutdörrar mot vårt vardagsrum.


Motsatta långväggen huserar idag tillfälligt vårt glasskåp och mormors soffgrupp. Glasskåpet ska tillbaks till köket, tror vi, och hur vi ska möblera i övrigt återstår att se.

Det som skymtas på golvet är vår bänkskiva Virrvarr. Den ska förstås inte ligga där!

Vävtapeten/grästapeten ersätts av en finmaskig vävtapet (bara minsta möjliga struktur) som målas Kummelbyvit (har vi över hela övervåningen). Det är en vit med en aning grå ton i. Elementet är inlämnat för blästring och vitmålning. Idag är det i en svag nyans av aprikos (alla element i hela huset är färgmatchade med väggarna...).

Tidsplanen? Kök, detta rum och vardagsrummet (där vi bara ska måla på befintlig väv) ska vara klart senast mitten på oktober, hoppas vi! Vore skönt att ha det klart tills junior kommer.


.

Buzzador - vad är det? - Förtydligande!!!!

Publicerad 2008-09-02 10:38:40 i Allmänt - osorterat,Vad är en Buzzador? Vem är en Buzzador? Jag är, och har varit i något år. Du kan bli, om du tycker det är kul att testa nya grejer och prata med dina kompisar om vad du har testat - allt i Marknadsföringssyfte.

Från Buzzadors infosida: Buzzador är Sveriges första och enda mun-till-mun marknadsföringsportal. I takt med att traditionell reklam tappar i effekt och det sker en allt ökad fragmentering av mediekonsumtionen, har konsumentvaruföretagen behov av att hitta nya och mer effektiva marknadsföringskanaler.

Och rent konkret då?

Man får anmäla sig till kampanjer man finner intressanta, och kan hoppa över om man inte tror det är något passande för en själv, eller som man kan tänka sig att prata om (t.ex. var det för ett tag sedan en kreditkortskampanj, men den hoppade jag över eftersom jag inte kunde stå bakom idén). Blir man antagen får man hem varuprover som man antingen testar själv och informerar om, eller delar ut och pratar om.

F.n. är det t.ex. en kampanj om en (elektrisk) sonisk tandborste från Philips.  Jag tycker den är helt guld, även om jag inte direkt ser att mina tänder har blivit vitare som utlovats :) Däremot känns det verkligen rent!!

Om du tycker att det verkar spännande att bli Buzzador får du gärna anmäla dig via mig (men du kan även anmäla dig direkt på deras sida), så får jag en liten extra poäng :) Ju fler poäng man har, desto mer sannolikt är det att man får vara med i nästa kampanj.

Förtydligande: OBS! Det är inget pyramidspel eller liknande och inga pengar inblandade!!!! Exempel på kampanjer jag varit med i är från Kungsörnen då det gällde att prova vit fullkornspasta och en ny sorts pastasås och en site MyDemand där man "prenumererar" på reklammail baserat på vad man är intresserad av. Många kampanjer rör livsmedel och liknande, där man får prover att äta själv och prata om, eller varuprover att dela ut.


.

Trångt i kalendern kommande veckorna - uppdaterad

Publicerad 2008-09-02 05:47:14 i Huset - renovering,Nu börjar det dra ihop sig!

I morgon kommer vår ena hantverkare som ska hjälpa oss med renovering av ett rum, inklusive att ta upp en sedan länge igensatt dörr mot köket. Förberedelserna här innbär att tömma rummet och försöka omlokalisera möbler och diverse saker till andrar vrår i huset.

Sedan på tisdag kommer de som ska ta hand om el, VVS och snickerier (nytt innertak, rikta upp väggar, lägga golv och montera köket), och innan dess måste vi riva ut befintligt golv och det som är kvar av vårt gamla kök. Det vi redan gjort är att vi tömt och flyttat den tillfälliga skänk vi har för husgeråd och skafferivaror, så den står numer i hallen. Dit ska vi även flytta matbordet, så vi kan ställa alla paket från IKEA (15 olika skåpmoduler) plus vitvarorna, i vår ordinarie matplats.

Köket kommer förresten på måndag, och på tisdag dyker kyl, frys, DM, ugn, häll och fläkt upp. Fläktförpackningen är tydligen gigantisk, enligt handlaren. Jag var in och betalade igår, och redan när jag dök upp i dörren ropade han att fläkten hade kommit. Inte vet jag hur han kom ihåg mig - det var ju i alla fall 2 månader sedan vi beställde grejerna. Dessutom var jag inte fullt lika höggravid då...

Återstår att skaffa/planera är

*     Golv - Marmoleum Click i Raven och Volcanic Ash - frågan är bara om det ska läggas
       vanligt eller på diagonalen? BESTÄLLT, färdigt att hämta på torsdag 4/9. Vi lägger det vanligt.

*     Väv, lim och färg till rummet som ska ordnas (plus täckpapp, och annat småfix)

*     Spottar som ska fällas in över diskbänken

*     Få hit någon från energibolaget som ska tala om för vår elektriker var skåpet ska stå,
       eller snarare hänga. Elen ska ju utomhus.

*     Montera ned alla element (7 st) och lämna in för blästring och målning - ett är viktigt,
       övriga är bra om det blir gjort nu så vi slipper tömma vattensystemet en extra gång
       PÅGÅR. Ett element nere

*     Kakel till köket; fast det väntar vi med tills skåpen är uppe och övriga köket är klart

Tror det var alles - eller åtminstone hoppas jag det!!!! Ja, förutom den lilla detaljen att babyn är beräknad att komma om en sisådär 5 veckor.... Ja, ja, det är inte jag som ska snickra, jag ska bara delegera!!.

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela