Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Överraskningarnas söndag!

Publicerad 2008-09-14 21:29:26 i Allmänt - osorterat,Eftersom vi är mitt i köksrenoveringen får vi använda nedre badrummet istället, t.ex. för att ta vatten till vattenkokaren. Gick in där minuten efter att O fyllt på inför morgonens kaffe, och såg att det droppade på golvet. Trodde först det var från handfatet - att det hade skvätt när han fyllde vattenkokaren, men insåg sedan till min förskräckelse att det kom från taket. Och om det kom från taket kan det bara innebära en sak - att det kommer från duschen i stora badrummet på övervåningen!

Då det på intet sätt forsade vatten, utan i sakta mak droppade ett 20-tal droppar (och vid inspektion nu på kvällen i den utställda hinken finns inte tillstymmelse till vatten), hoppas jag att inte hela bjälklaget dryper av vatten, men det är ju illa nog som det är. Ringde försäkringsbolaget, men med tanke på situationen rådde de oss att vänta tills i morgon istället för att kalla på jouren ikväll. Så länge vi inte duschar mer kommer det ju inte ytterligare vatten.

Badrummet är på i runda slängar 16 kvm, så det känns minst sagt tungt när vi tänker på vad det kostar att renovera sådana ytor med ny kakling. Det lär ju inte gå att ta upp golvet enbart vid duschen och återställa, utan allt måste väl bort. Och om golvet ryker, så ryker väl väggar oxå?? Lite deppigt känns det... Inte bara kostnaden, utan allt besvär det medför - köksrenoveringen har fortfarande några veckor kvar, och babyn är planerad att anlända inom 3-4 veckor. Då hade vi varit helt nöjda med att slippa fixa badrummet oxå. Nåväl, ska avvakta försäkringsbolagets kommentarer i morgon, så får vi se vad som händer.


.

Kommentarer

Postat av: Hallakulle bygger bo

Publicerad 2008-09-15 08:33:04

Jag håller tummarna så hårt jag bara kan på att det inte ska vara någon allvarlig skada!

Postat av: Karin

Publicerad 2008-09-15 20:21:14

Åh nej!! Hur har det gått?

Postat av: alacs

Publicerad 2008-09-15 20:47:56

Tack för omtanken! Besiktningsman från försäkringsbolaget kommer i morgon, så vi hoppas på en positiv utgång av hans kontroll. Eftersom vi har såpass stort badrum ser jag pengarna formligen strömma ut vid en renovering. Inte alls planerat kan man säga!!!

Postat av: alacs

Publicerad 2008-09-16 23:07:11

Besiktningsmannen hittade ingen fukt?! Ska prata med f-bolaget på torsdag för att se hur vi ska gå vidare. Det var ju helt klart läckage från duschen ned till gästtoan i söndags, även om mätningarna nu inte visade på ngt.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela