Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Heldag i trädgården

Publicerad 2008-04-26 21:53:10 i Trädgård - vår,

Efter morgonsim med yngste sonen och påföljande klippning av båda sönerna, tog trädgårdsarbetet vid där vi avslutade i torsdags, dvs. mer ogräsrensning...

Har fått för mig att vi ska köpa en vettig kompost, så nu ska smultronodlingen flyttas från högläge ned i en rabatt. Hälften flyttad idag, och resten får bli i morgon.


Köpte tulpaner på trädgårdsmässan i höstas, och så här söta är de.

image357

De främre heter Toronto (blir ca 35 cm) och de bakre Tulipa Turkestanica (vit m gul insida), ska bli ungefär 20 cm. Lustigt nog är de vita bra mycket högre än de rosa?!

image358

De vita är lite annorlunda - ca 5 blommor från en och samma stängel, och ser egentligen inte alls ut som tulpaner.


Köpte violer i "påse" att hänga på väggen förra sommaren. De självsådde sig visst lite:

image359Avslutade dagen med att påbörja rengörningen av utemöblen. Efter ett par års misshandel insåg jag att enbart såpa skulle inte göra susen, utan jag gick lös på bordet med min lilla slipmus.

image360

Snacka om skillnad! Och fort gick det också. Efter en grundlig rengörning med speciellt teakmedel får det nu torka i natt så kan jag nog olja i morgon.

Närbild

image361

Utkast till kök

Publicerad 2008-04-15 22:06:55 i Huset - inväntar renovering,

Snickrandet i IKEAs köksplaneringsverktyg går vidare. Har nog 30 varianter vid det här laget. Tror dock att vi börjar närma oss finalen i och med bifogade bilder. Har inte riktigt fått kläm på hur man på ett enkelt sätt gör bilder av de olika vyerna, så håll till godo.

Luckan vi tänkt oss är Solär från IKEA. Eftersom luckan per definition inte behöver separata handtag slipper vi den problematiken.
Bänkskivan blir som tidigare meddelats Virrvarr från LG Collection.
Diskbänk från Franke. Blandare inte klart.
Vitvaror är inte bestämda än, men blir inte från IKEA. Diskmaskinen kommer att vara fristående, ugnen inbyggd i skåp, och vi har fortfarande inte beslutat om det blir en 60 cm eller 70 cm bred induktionshäll. Vad gäller fläkten lutar det åt Fjäråskupan. Micron kommer att vara vanlig fristående.
Kakel ovanför diskbänken, och eventuellt på den angränsande ytterväggen. Inte vitt, men i övrigt oklart...
Golvet - ja, även det återstår att fundera över.

Som ni ser är det en hel del oklara punkter. Först på tur står det att fixa elen - tror att inspirationen och kreativiteten ökar när den pucken är ur världen.

image352

Dörren nere till höger är inte en dörr, utan en öppning mot vardagsrummet. Likaså är dörren direkt ovanför även det en öppning, denna gången mot vår hall.

Den öppna ytan till vänster är matplats, och dörren ut används aldrig. Förhoppningsvis kommer matplatsen att göras om helt nästa år, och blir något större.

Arbetsdelen av köket är ca 4 m djup och knappt 3 meter bred. 2 stora fönster.


image353

Denna vy är från ytterväggen högst upp på förra vyn. Arbetssidan inleds med litet skåp/hylla, därefter diskmaskin, diskbänk, 2*lådskåp, ugn/häll och ytterligare lådskåp. Alla mått är 60 cm, utom diskbänk som håller 80 cm.

Det grå skåpet som syns till höger är ett jalusiskåp ställt "på fel ledd". Tänk att ha vattenkokare, brödrost, etc. i. Vet inte hur genomtänkt det är - verkar bra?!

image354

Här ser man i detalj den motsatta sidan. Längst bort ett 40 cm brett högskåp. Ev för städ? Skafferivaror har vi tänkt ha i lådorna i underskåpen. Därefter kyl/frys. Troligaste lösningen blir 2 st kyl/frys, istället för en kyl och en frys. 2 st 80 breda bänkskåp med lådor under fönstret. Har tänkt mig porslin där. Slutligen blir det enbart bänkskiva med tomt utrymme under. Orsaken är att fönstret på anslutande vägg går så nära, att skivan dessutom ska kapas på "sniskan" för att inte gå ut över fönstret. Därmed kan vi inte ha något skåp under.


image355

Här ser vi ytterväggen från andra sidan. Överskåpen vid kyl/frys ser konstigt ut. Beror på att det inte finns några vitvaror som är 200 cm i programmet. Överkanten på hela raden kommer att vara i våg.

Slutligen vår "skåpvägg"

image356

Här har jag tänkt mig 9 st. fläktskåp en bit ovan golv. Kan inte riktigt bestämma mig för om det är en bra idé eller inte. Borde jag ha underskåp och överskåp? Eller får jag en hylla som kommer att fyllas av skräp om jag gör så?

Allt för idag!!.

Det verkar som om vi är på gång!

Publicerad 2008-04-13 21:31:14 i Huset - renovering,

Vi har shoppat idag! Diskbänk från Franke och bänkskiva * 2 Virrvarr i silver (vit/ljusgrå). Känns jättebra! Eftersom det är 5 veckors leveranstid så hoppas vi på att få hit en elektriker och en rörmockare innan dess. Skåpen från IKEA har ju knappast någon leveranstid, så de räknar vi med att beställa någon av de närmsta veckorna.

Diskbänken blir 80 cm bred (för att passa ett vanligt 80-skåp) med två lika stora hoar. 70 cm djup, och 4 cm hög. Rak framkant är bestämt, men vi har inte hittat (inte letat) blandare än.

Bänkskivan blir förstås oxå 4 cm hög med rak framkant där vi kör virrvarr även på framkanten (ska inte ha något trä i köket, så det känns rätt att inte ha trälist fram).

Fredells hade dessutom 15% rabatt på köksdetaljer så det var inte mycket att fundera över.

Glad idag!!!

I brist på renoveringsbilder

Publicerad 2008-04-06 22:33:35 i Huset - vardagsrum,

får jag väl ta och visa vardagsrummet i lite ny möblering, plus nytt soffbord! Var på Antikmässan med Lillasyster, och mitt framför näsan knep hon ett teakbord som vi båda fallit för. "Beklagade" mig för svärföräldrarna som vips trollade fram ett bord från vinden. Tackar och bockar!

image349
image350


Och så en vy in i "salongen" där karl-johansmöbeln från mormors barndomshem står. Vårt bokskåp från köket, där vi bl.a. har glas, får tillfälligt bo i salongen i väntan på köksrenoveringen.

image351

Alldeles förskräckligt dålig har jag varit

Publicerad 2008-04-03 22:15:01 i Allmänt - osorterat,

på att skriva här på bloggen.

Får skylla på att vi står still på renoveringsfronten (elektrikern...), och att det varit mycket att göra. Var borta en vecka över påsk, och så kom vi  hem till full rulle på jobbet.

Ska se om jag inte kan få lite fart på saker och ting.

/alacs

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela