Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Vem är jag?

Publicerad 2009-02-28 21:01:15 i Allmänt - enkäter,Lite mer info om mig för den som är intresserad!


1) I vilket rum har du din dator? I köket

2) Vad gjorde nu nyss, innan du satte dig vid datorn? Åt middag - köttfärssås och spagetti, och lite rödtjut

3) Vad är din älsklingsmat? Något från grillen, ugnsrostade grönsaker och rött vin

4) Och vad äter du inte, även om kungen bjuder? Lungmos och pölsa

5) Vilken bok läser du nu? Ingen alls - olikt mig!

6) Och vilken ska du läsa härnäst? Knattetimmen av Louise Hallin & Malin Alvén


7) Hur ser en perfekt morgon ut hos dig? Vakna vid halv sju, amma Ebba, gå ned till dukat frukostbord, äta en lugn och stillsam frukost tillsammans med man och barn, gå lugnt och fint till bussen som tar H och mig till dagis, promenad hem i solen.

8) Och hur ser en vanlig morgon ut? Vakna vid halv sju, amma Ebba, yra runt på övervåningen för att få killarna ur säng och i kläderna, yra lite till för att mannen ska gå upp, ruscha ned till odukat bord, duka fram det nödvändigaste, kasta i mig en kopp kaffe, springa till bussen, och sedan en lugn och skön promenad hem :)

9) Vad är en absolut nödvändighet att ha med sig innan du går hemifrån? Ebba, telefon, nycklar och plånbok. Så småningom räknar jag med att kunna avregistrera Ebba som en nödvändighet vid vistelser utanför huset.

10) Och vad räddar du först i fall brand? (när man och barn och husdjur är i säkerhet) Datorn finns säkerhetskopierad utanför huset, så jag säger fotoalbum.

11) När grät du senast, och varför? Häromdagen, när jag fick ett stilla bryt på barnen.

12) Vilken kändis skulle du lätta ditt hjärta för? Pass - tvivlar på att någon kändis vill höra en förortsmorsa lätta sitt hjärta :)

13) Och vem skulle du artigt tacka nej till om han/hon ringde på dörren? Jehovas vittnet - minns en gång på Teknis då dåvarande pojkvän och dennes kompis släppte in två representanter från denna rörelse. De gafflade halva natten.


14) Vilket yrke ville du ha som barn? Som barn - långtradarchaffis för att se världen. Som tonåring - arkitekt för sätta prägel på världen.


15) Och vad blev det av dig? Konsultande civ ek med ingenjörsbakgrund

16) Beskriv ditt första möte med din blivande man/fru. Promenad på Djurgården och fika på Tvillingarnas innan vi hals över huvud kastade oss mot parkeringen på norra Djurgården då jag insåg att parkeringen gått ut för typ 2 timmar sedan...

17) Fem saker du inte kan leva utan? (mat, man och barn är redan medräknat...) Dator, syrran, böcker, björnbo, glasögon - ordningen ej sorterad.

18) Det här är jag stolt över att jag har gjort! Jobbat i Kenya, hoppat bungy jump, hittat mannen på internet, fått 3 troll.

19) En sak jag verkligen skulle haft o-gjord... Måste "härma" min kompis C där och säga att jag skulle villa ogöra alla saker som är ogjorda (minus och minus blir plus)


20) På TV ser jag gärna.... Greys, DH, naturfilmer, nyheterna. Snart är det dax för teletubbies igen, fast det blir väl inte "gärna" jag ser dem, kanske.

21) Men det här tittar jag aldrig på: Dokusåpor


22) Den här sången blir jag glad av att höra i radion! Hm, svårt. Vet inte. Men jag har ett par som väcker väldiga nostalgiska minnen - på gott och ont!

23) Och den här klarar jag inte av. Tekno, House, allt det där som dagens tonåringar lyssnar på. Gissa om jag låter som min mamma nu!!!!

24) Det här skulle jag önska jag hade vetat innan mitt första barn föddes: Att all oro som fanns under graviditeten är en fis i rymden jämfört med nu när de är ute i fria luften!

25) Det viktigaste mina föräldrar har lärt mig/gett mig: Att spara pengar - åter igen, taget från C


25b) Det sämsta mina föräldrar har lärt mig/gett mig: Att spara pengar - ja, ja, hade jag fått svara på den här enkäten före C hade det varit hon som härmat mig.


26) Mitt dolda talang är... hemskt dold. Om jag avslöjar så är den ju inte dold längre!


27) och min värsta ovana är... Envis som synden.

28) Om mina bästa vänner skulle beskriva mig, så skulle de säga att jag är... Glad, envis, snabbtänkt, omtänksam, om-mig-och-kring-mig

29) Min ärliga mamma skulle ha sagt att... Nu kanske du ska tänka på vad du äter...

30) Mina barn däremot säger att... Jag är världens bästa mamma. (sista kopieringen från C)

/alacs.


.

Kakburkar & padestoler*

Publicerad 2009-02-28 17:51:30 i Inredning,
Y - "Jag håller precis på att betala en kakburk"
C  - "Nej, inte den blågröna/lila??!"
Y- "Ääh, joo??"

Samtalet utspelade sig på mässan när jag äntligen, efter flera månaders letande i Sthlm och annorstädes, hittade en kakburk med diameter 25 cm. Syrran hade oxå sett den men tänkt att hon kunde vänta till senare eftersom väl ingen ville ha en kakburk..
Nästa samtal rörde en piedestal som lillasyster tyckte skulle passa i vårt bibliotek. Det gjorde den:


Padestol - ego 5 år om farmors piedestal


.

Rövarpriser!

Publicerad 2009-02-28 07:57:11 i Allmänt - osorterat,Härom dagen tog Lillasyster och jag vår samling barn och begav oss till den stora stadens centralare delar. Killarna tycker ju att det här med buss och tunnelbana är ett riktigt äventyr, även om resan i sig inte var primärsyftet med utflykten. Vi gjorde det vi skulle och så var det dags för lunch. Ok, mackedonken eller något som vi vuxna upplever lite trevligare? Eftersom vi befann oss i Sturegallerian när funderingen uppstod, valde vi det som tilltalar oss mammor lite mer än en burgare, och vi gick till Café Stureplan.

3 pannkakor och ett glas mjölk var till barnen - 70 kronor! Då är det väl tur att ungarna äter upp :) 

Själva åt vi varsin god Caesarsallad.

.

Ebba och jag motionerar

Publicerad 2009-02-24 23:54:45 i Personligt - motion,Ja, nu är det slut på ursäkter!!!  Jag är inte nyförlöst, och det regnar inte. Alltså är det dags att göra något. Ebba och jag är ju "ett" än så länge, så det gäller att hitta på något som vi båda kan fixa. Promenader är toppen, så det har vi dragit igång. Ebba sover och jag tar hand om motionerandet.


Datum                  Steg                Km Vad
09-02-09    
09-02-10 13,0 Promenad
09-02-11117007,0 Promenad
09-02-1217800  Promenad
09-02-137250  Oplanerat gående
09-02-148550  Oplanerat gående
09-02-157500  Oplanerat gående
09-02-16109006,0 Promenad
09-02-17109006,0 Promenad
09-02-181800011,0 Promenad
09-02-192000012,0 Promenad
09-02-20120007,2 Promenad
09-02-21150008,0 Skridskor + Promenad
09-02-2280004,0 Skridskor + Promenad
09-02-23110006,0 Promenad
09-02-242080013,0 Promenad


Måste säga att jag känner mig lite nöjd! I ovanstående tabell, i sitt originalutförande, finns förstås plats för vikt och midjemått, men det håller jag för mig själv. Kan dock konstatera att båda har fallit på de två veckor jag har fört statistik!

Tillryggalagd sträcka ska tas med en nypa salt - ibland mäter jag upp den i Eniros karttjänst (som ha en ny funktion där man kan plotta en sträcka), och ibland uppskattar jag den baserat på antal steg jag tagit.


.

Skridskor på Edsviken

Publicerad 2009-02-21 23:37:46 i Allmänt - osorterat,Morgonen startade med -6 grader och ett lätt snöfall. Lagom tills vi kommit ned till isen slutade det snöa, molntäcket sprack upp och solen kom fram. Sen hade vi 2 helt underbara timmar på isen med lillasyster och hennes familj. J åkte skridskor för andra gången i sitt liv, och for fram över isen som han inte gjort annat. A & H har haft förmånen att åka skridskor 2 vårar var på dagis, så de hade vanan inne.

För många år sedan fick jag långfärdsskridskor och pjäxor av O, men pga olika omständigheter (ingen is, för mycket snö på isen, för små barn, etc. etc. ....) har jag inte åkt med dem förrän idag. Det är ju helt underbart!!! Hoppas verkligen på fler tillfällen under denna vinter, och absolut kommande vintrar. O och jag tog oss en tur på 2-3 km med E i vagnen.

De senaste veckorna måste ju varit långfärdsåkarnas paradis - ett par grader under nollan, och knappast någon nederbörd!!!
Djup koncentration
Varierande grad av motivation under dagen
Ingen tvekan om vad som säljs här!
Kön ringlar lång
Hoppas på fler dagar som denna!


.

Utmanad

Publicerad 2009-02-20 09:29:55 i Allmänt - osorterat,


Jag har blivit utmanad av Hem och Liv.

Regler: Bloggaren skriver 8 fakta/ (o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/ (o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar.

  1. När jag var liten hade jag ständigt återkommande mardrömmar om flygande vargar - nu för tiden drömmer jag knappt något
  2. Jag har varit med i Lottorna i 25 år - de sista 6 dock inte så aktivt
  3. Jag har bott och jobbat i Kenya i 3 år - längtar tillbaks ibland
  4. Jag är vänsterhänt, och så är även två av mina tre barn (med den minsta är det för tidigt att säga än)
  5. Jag har ett sm-guld i skytte
  6. Jag har, tillslut, börjat få upp ögonen för gardiner - har aldrig gillat det förut
  7. Jag sminkar mig så gott som aldrig - men på lillasysters uppmaning försöker jag med lite foundation nu i alla fall
  8. Jag älskar mitt nya kök!

Jag i min tur utmanar -ME-, Brongevardetja , en bulle ur ugnen, oredanordning, fjudelutt, Hanna, Kastanjen (det är vår nu!!) och Lillasyster - som väl får skriva sina fakta som kommentar eftersom bloggen inte riktigt kickat igång :).
.

Dagens promenad - 11 km!

Publicerad 2009-02-18 22:42:42 i Personligt - motion,11 km från Slottsträdgården Ulriksdal utmed vattnet norrut mot Strandvägen och sedan åter till Gateau - mitt bland villorna liksom, för att slutlgen landa på dagis, knappt 2 timmar efter start. Himla halt på vissa ställen, men med mina panchisbroddar från Apoteket gick det bra!

.

Fick ett foto på mailen

Publicerad 2009-02-17 23:32:53 i Allmänt - osorterat,och det är så himla gulligt så jag vill gärna visa. Fast inte helt. Man vet ju inte vad det finns för tokar där ute i internetrymden, så det får bli en liten lätt maskning av fotot.
2 egna barn, kusinen, plus kusinens engelska kompis

.

Köp mig, köp mig, KÖP MIG

Publicerad 2009-02-16 21:49:46 i Mat, bak och dryck,sa den pyttelilla Margarethe-skålen. Vad annat kan man göra? Den är så söt så man blir alldeles till sig i trasorna. 150 ml rymmer den, och det var lite svårt att fota så att pyttigheten syns.
Vad jag ska ha den till? Titta på?! Eller blanda kryddor och sånt innan de pytsas ner i övrig matlagning? Inte vet jag, men den sa Köp mig och Ta med mig hem. Jag hörde det. Faktiskt.


.

Utmanad

Publicerad 2009-02-12 21:55:06 i Allmänt - osorterat,Jag har blivit utmanad av Hanna


Reglerna lyder: Gå in i "mina bilder" på datorn, öppna sjätte bilden i sjätte mappen. Sätt in bilden i bloggen och skriv något om den. Utmana vidare och berätta för den/dem att de är utmanade!


Hotell Cinco Plazas i Puerto del Carmen, Lanzarote.

Där har vi varit 3 gånger, och skulle inte ha något emot att byta ut tråkvädret här hemma mot två soliga veckor där nere just nu!!!

Jag utmanar den som vill anta utmaningen! Skriv gärna en kommentar om du hoppar på!


.

Fototriss - Doft/Lukt

Publicerad 2009-02-08 11:18:38 i Allmänt - fototriss,Temat för veckans Fototriss är Doft/Lukt


Vedervärdigt stinker det om fladdermusspillning på landetDe små gynnarna bor i väggarna, och vi blir inte av med dem


När man renoverar kök är det ofrånkomligt att vid något tillfälle ta sig en byggpizza.
Vedugnshusets pizzur luktar förföriskt gott!


Bästa doften på jorden
3,5 timme gammal Ebba


.

Sidensvans

Publicerad 2009-02-07 22:33:27 i Årstider/Högtider - vinter,

I ett träd nära dig! Det kryllar verkligen av sidensvansar för närvarande! Tur att vi lämnade lite äpplen på träden i vår trädgård. Inte för att det lär råda någon brist på mat, men det är kul att vi får se dem så nära.


.

In i dimman

Publicerad 2009-02-07 22:20:40 i Årstider/Högtider - vinter,Sedan 5 år åker vi till vårt sommarställe över dan en vinterdag - oftast sista helgen i januari, men i år blev det första i februari. Vädret har varierat, men i år var det nog det "sämsta" vi haft. 1-2 grader ovan plus och en oändlig dimma. Sista biten är det traktor med släp som gäller
Killarna, stadsbor som de är, tycker förstås det är jättehäftigt! I år fuskade vi med en extra bil, eftersom det 1) öht var möjligt att köra bil upp (skogsväg) 2) var en fördel att kunna amma E sittandes i en hyfsat varm bil isf utomhus.


Föutom snowrace-åkning nedför ett berg och en sväng med skridskor påbörjades omgående ett snögrottebygge på isen:
Efter en stund hade de åstadkommit en halv borg
Det var bara närmast land isen såg lite lustig utDen var skiktad - under sprickan är isen tjock och fin!

Vad gäller lunch har kusin A alltid med sig triangaköket och varmkorvVatten till kaffe och te finns i termos, men i år insåg vi att vi kunnat ta vatten på plats
En härlig dag, vädret till trots, som avslutades med middag hemma hos kusin A med make L.


.

Konsten att vika ett lakan

Publicerad 2009-02-06 14:31:24 i Allmänt - tips och trix,Har du pådragslakan? Och tycker de är knöliga att vika ordentligt? Har du funderat på hur man gör? Jasså, inte, du bäddar direkt du har tvättat?! Ok, då kan du hoppa filmklippet nedan. Om du däremot är i desperat behov av viktips, eller bara vill få dig ett gott skratt över vad man kan skapa för instruktionsfilmer, var så god:


 Hur har mänskligheten klarat sig hittills??


.

I morgon fyller jag år :)

Publicerad 2009-02-01 22:50:41 i Allmänt - osorterat,Tack kära familj och vänner för de fina presenter jag fick!!!Iittalas små dessertskålar - både i klarglas och frostat glas, Kiwi i frostat och grått, det vackara fatet från Mateus som stod på önskelistan och skålen Ostron, också den från Mateus, fast i samma fina röda som fatet. Dessutom fick jag en fin ängel-mamma från barnen. Den kommer från Miljögården, coh jag ska försöka fota i morgon.

Tjuvstartade nämligen idag med lite födelsedagsfika och middag, eftersom det alltid faller sig lite bättre med dylika aktiviteter en helg jämfört med en måndag.

I morgon ska syster vara barnvakt och mannen bjuda ut  mig på lokal!!!


.

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela