Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

In i dimman

Publicerad 2009-02-07 22:20:40 i Årstider/Högtider - vinter,



Sedan 5 år åker vi till vårt sommarställe över dan en vinterdag - oftast sista helgen i januari, men i år blev det första i februari. Vädret har varierat, men i år var det nog det "sämsta" vi haft. 1-2 grader ovan plus och en oändlig dimma. Sista biten är det traktor med släp som gäller




Killarna, stadsbor som de är, tycker förstås det är jättehäftigt! I år fuskade vi med en extra bil, eftersom det 1) öht var möjligt att köra bil upp (skogsväg) 2) var en fördel att kunna amma E sittandes i en hyfsat varm bil isf utomhus.


Föutom snowrace-åkning nedför ett berg och en sväng med skridskor påbörjades omgående ett snögrottebygge på isen:




Efter en stund hade de åstadkommit en halv borg




Det var bara närmast land isen såg lite lustig ut



Den var skiktad - under sprickan är isen tjock och fin!

Vad gäller lunch har kusin A alltid med sig triangaköket och varmkorv



Vatten till kaffe och te finns i termos, men i år insåg vi att vi kunnat ta vatten på plats




En härlig dag, vädret till trots, som avslutades med middag hemma hos kusin A med make L.


.

Kommentarer

Postat av: Lillasyster

Publicerad 2009-02-07 23:07:10

Tack för idag. Härligt för stadsungarna att få lite lantluft och disel. Ungarna absolut älskar att få åka traktor, premiär för J att åka skridskor och jag tycker det är så mysigt att få vara på landet, mitt i vintern. Fast J sade att han längtar till att få bada på badholmen, och får jag välja, så gör jag det också.



pok

Postat av: Lillasyster

Publicerad 2009-02-07 23:09:10

ps. du glömde ju skriva att vi halvt avslutade dagen med besök på Lager 21 i H-näs. Detta tillhåll som kommer att rädda en regnig dag på landet i sommar. Tänka sig att kunna köpa en latte i H-näs, denna lilla håla som tidigare bara hade Konsum och en pizzeria. Hurra!!!!

Postat av: alacs - Mitt i Fågelsången

Publicerad 2009-02-07 23:13:14

Lager 21? Eller 157? Sk-t samma! Ser oxå fram emot att kunna göra ngt på nära håll regniga dagar i sommar. Fattar du att de har öppet till 20!!!!! Helt osannolikt egentligen, om man tänker efter att de i övrigt inte finns ngt alls i H-näs. Coop liksom?? Vart ska vi förresten tanka i sommar??

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela