Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Fredagsparty!

Publicerad 2011-10-28 21:54:22 i Allmänt - osorterat,


Näe, inte hos mig. Hos grannen. Musiken dunkar i väggarna. Glada skratt. Cigarettrök som singlar över häcken.

Men det är toppen! Jag störs inte ett dugg. Inte barnen heller. Men jag samlar på mig. Jag samlar oljud. Och nästa gång grannbarnens mamma klagar på att mina barn går i trappen kl 07 en lördag morgon ska jag servera henne deras oljud. För när katten är borta dansar råttorna på bordet. Big time!!! Om föräldrarna visste....

Men en dag blir de varse. Den dagen då de klagar på att man går i sin egen trapp en lördag kl 07. Då ska de få veta vad deras barn gör mellan 22 och 02 när föräldrarna är borta.


.

Halloween

Publicerad 2011-10-28 17:28:18 i Allmänt - osorterat,


När firar du Halloween?

På måndag, 31 oktober, enligt amerikansk tradition? 
På fredag, 4 november, enligt svensk tradition?
På lördag, 29 oktober, för att det är den bästa dagen rent tidsmässigt?
Annan dag?
Inte alls?


Vi ska fira på måndag men inte blir det någon större affär av det hela. Barnen är visserligen lediga från skolan, men på fritids och dagis eftersom jag måste jobba på tisdag, så lite senare än vanligt är ju ok. Något direkt party lär det dock inte bli.

Det som "ställer till det" lite är ju att vi inte har en aning om när grannarna tror att Halloween ska firas, så tänk om det är tomt i godisburkarna?? Äsch, vi får ladda med eget godis på hemmaplan, helt enkelt.

Någon kom på den brillianta idéen att man ställer en pumpa utanför dörren om man "är med på" hela spektaklet. Så slipper barnen ringa på dörrar och mötas av sura blickar... Hur gör era barn?


.

Om 8 veckor

Publicerad 2011-10-14 10:21:05 i Allmänt - resor,


tänker jag promenera här En sektion till är öppen jämfört med i våras. Blir spännande att se skapelsen i sen höstskrud.

Och inte bara den - ska bli spännande att se New York i ett annat ljus överlag. Har bara varit där sommartid hittills.


.

Buzzadordax - Lovefilm

Publicerad 2011-10-05 08:00:00 i Allmänt - tips och trix,


Tycker nog att namnet Lovefilm är lite missvisande - frågar man allmänt tror de icke-invigda att det rör sig om en specifik sorts film, men så är ju inte fallet.

Lovefilms egen info om sin affärsidé:

Med LOVEFiLM får du filmer direkt hem i brevlådan. Vi älskar film och vår passion har gjort oss till den ledande filmuthyraren på nätet.

Älskar du också film? Då kommer du att känna dig hemma hos oss. Vi har allt från Adam Sandler till Antonioni, från Vänner till Six Feet Under. Filmer, serier och sport i en salig blandning. Och saknar du något så lovar vi att jobba på det! Du kan även läsa exklusiva intervjuer och filmnyheter i vårt Magazine
.

Snabbt, enkelt och prisvärt - beroende på vilken sorts paket man vill ha kostar det från 49 kr per månad.

Varför skriver jag om det här då? Jo, jag har via Buzzador fått möjlighet att prova ett Lovefilm-paket under 2 månader kostnadsfritt, och eftersom barnen då och då gärna ser en film, så tänkte jag se om detta är en smidig lösning.

Nyfiken på att bli en Buzzador du med? Följ länken här och anmäl dig vetja!!.Kanelbullens dag ...

Publicerad 2011-10-04 23:39:42 i Personligt - välmående,


... idag. Här blev det dock inte annat än att lukta på de 3 bullar jag köpt till barnen.

Det ska nämligen bli andra bullar här på min gata i stan. I första skedet typ "fit for New York" i början av december. Tänker vara lite hemlig med mål och så (har ju försökt några gånger förut, varav något tillfälle här på bloggen), men en och annan tumme och pepp tackar man för ändå, så där lite carte blanche.Vilka bullar tänker du baka på annat sätt?


.

Jag måste lära mig att släppa

Publicerad 2011-10-03 10:38:56 i Personligt - barnen,


taget om ansvaret när jag inte har ansvaret. När barnen är hos pappan.

Jag måste lära mig att inte lägga energi på att fundera över om fotbollsträningen blir av, om läxorna läses och om de har rena kläder på sig, och tillräckligt med kläder på sig. Jag måste lära mig att släppa oron. Oron över att barnen ska bli besvikna när händelser de sett fram emot inte händer. Jag måste lära mig att jag inte har det dagliga ansvaret halva tiden.

Det är en lärdom jag inte önskar någon annan.


Vad vill du inte lära dig?


.

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela