Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

10 km promenad under regntunga skyar

Publicerad 2008-11-30 22:25:12 i Allmänt - osorterat,Igår var vi på jättetrevligt kalas (tack U och N), och tog så taxi hem.

Idag skulle vi tagit bil nr 2 till festen, eller åtminstone till våra vänner, och hämta bil nr 1.

Fast vi hoppade det - jag tog E i vagnen och satte på mig stegräknaren, och så gick jag. 10 km. Inte en regndroppe, trots att det såg ut att bryta ut när som helst. Känner mig ruskigt nöjd!!!

Så här trötta är far och dotter dagen efter:.

Filmjölkslimpa och Solrosbullar - uppdaterad

Publicerad 2008-11-25 22:28:24 i Mat, bak och dryck,Nu är det gjort! Nu är min röda Bosch hushållsmaskin officiellt invigd!!! Solrosbullar kändes lagomt lätt att börja med. Allra helst eftersom det kom från en påse brödmix från Finax...

Från scratch är dock Annas Filmjölkslimpa (vet inte vilken Anna - har sparat ett recept jag någon gång hittade någonstans på nätet).

*  5 dl dinkelmjöl
*  2 dl grahamsmjöl
*  3 dl rågsikt
*  2.5 dl fyrkornskross
*  1 dl vetegroddar
*  1 tsk havssalt - efter att ha bakat och smakat, skulle jag säga åtminstone 2 tsk salt!!
*  4 tsk bikarbonat
*  5 msk blandade brödkryddor
*  1 liter ekologisk filmjölk
*  0.5 dl sirap

Sätt ugnen på 175 c.
Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
Grädda ca 100 minuter.
Alternativ - gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.

Man kan också blanda i nötter och torkad frukt om man vill.


.

Bakdax

Publicerad 2008-11-25 00:35:19 i Mat, bak och dryck,Ok, nu har jag ingen ursäkt längre, nu ska jag dra igång med hembakt... Först ut är Annas filmjölkslimpa, Leilas saffransskorpor (gjorde jag förra året - gick åt som smör i solsken), kardemummaskorpor och så en kokoskaka jag hittade hos Hem och Liv tidigare i höst.

Ska börja med att fylla på förrådet av bakingredienser, men sedan så!!!


.

Jag har fått ett pris!

Publicerad 2008-11-24 23:19:44 i Allmänt - osorterat,Mitt allra första i bloggvärlden. Tack -ME- för priset!

Så här fin är den   och reglerna är som följer:

1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den

2. Länka till den bloggen du fick den ifrån

3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor

4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden

Och de sju bloggar jag skickar vidare till är:

En bulle ur ugnen, Kastanjen, Hallakulle bygger bo, Hem och Liv, Nästet, Fjudelutt och Lilla livet i Ingeborg


.

Shoppat på Tradera - uppdaterad!

Publicerad 2008-11-20 19:42:02 i Inredning,Har precis hämtat hem den tredje vinsten senaste dagarna, och jag är sååå nöjd!

En vacker skål från Blå Eld, en liten godisskål från Upsala-Ekeby Gefle och en kanonfin liten skärbräda ur Rörstrands serie Eden. Nu suktar jag efter några djuptallrikar från Blå Eld...


.

Larmat var det här!

Publicerad 2008-11-14 12:03:51 i Allmänt - osorterat,Inte riktigt än, men om någon timme eller så kan vi larma vårt hus när vi går hemifrån, eller enbart källaren om vi är hemma. Tog bara 2,5 år att komma till skott...

Nu ska här kollas med försäkringsbolaget om premien sjunker tack vare detta. Vore ju trevligt!


.

Bästa 2-sitssoffan? Tips tack!

Publicerad 2008-11-14 11:15:57 i Huset - hall övervåning,Övre hall ska inredas till TV-rum åt barnen, eventuellt. Väggen är ca 190 cm bred, så vi letar efter en soffa som är max 180, eller däromkring. Helt vanligt 2-sits, helst via Blocket, så nu behöver vi tips på vilken soffa som är bra och bekväm. Funderar på en Tomelilla, men nackdelen är att ryggkuddarna är så softa att de måsta puffas hela tiden, och det vet jag inte om jag har lust med.

Soffan är alltså tänkt att stå där bokhyllan stod (såldes häromdagen, på just Blocket).


.

the hunger site - ge ett gratis bidrag om dagen!

Publicerad 2008-11-12 20:01:32 i Allmänt - osorterat,Via The Hunger Site kan du donera bidrag utan att det kostar dig något annat än en knapptryckning - sponsorerna ger bidrag baserat på hur många som klickar varje dag. Jag går till siten en gång om dagen och knappar mitt stöd för Mat till behövande, forskning kring Bröstcancer, mer Barnhälsovård, ökad Läskunnigheten, våra Regnskogar och för utsatta Djur. Man väljer vilka man vill stödja!


.

Tack Blocket

Publicerad 2008-11-10 13:52:23 i Huset - hall övervåning,för ännu ett litet tillskott till kassan :) Vi har ju köpt en Billy till vårt nya bibliotek, och därmed blev vår stora Add-On i körsbär överflödig. Kollade lite priser på Blocket på andra liknande hyllsystem, och la sedan ut den förra lördagen. Inget hände på en vecka, men i fredags ringde någon och var intresserad. Ett första besök i lördags gav oss handpenning, och senare samma dag hämtade de hela hyllan. Härligt att bli av med den till en hyfsad peng!

Nu ska pojkarna eventuellt få en dator- och läxplats där bokhyllans stod.


.

Index skärbräda - flipp eller flopp?

Publicerad 2008-11-09 21:47:44 i Inredning - flipp eller flopp,


4 skärbrädor i en - grönsaker, fisk, kött och tillagad mat

Visst kan man ha 4 vanliga skärbrädor som man använder i samma syfte, men jag gillar konceptet och designen! Frågan är bara om det är värt pengarna?? Hittat den för 790 på Stockhome, och för £37,90 plus porto (kan ev få den levererad till en adress i England - eller hur sis?) och då landar den på £41.85, vilket med dagens pundkurs är ca 530 kronor.

Mer info finns här för den som är nyfiken.

Så, flipp eller flopp?


.

Dagens "att göra"

Publicerad 2008-11-04 10:50:19 i Allmänt - osorterat,Förr i tiden var jag en hejare på att skriva listor för allt. Det var plugglistor - ner på kapitel- och sidnivå; städlistor - rum för rum och VAD som de factor skulle göras i varje rum; presentlistor - dvs. vad som emottagits på jular och födelsedagar, samt vad som avlämnats; shoppinglistor; matlistor; korrespondenslistor - skickade och fådda kort och brev; och helt vanliga kom-ihåg-listor för dagens göromål.

Nu för tiden är jag inte lika manisk vad gäller listor... Men listor är bra! Det är skönt att få bocka av vartefter. Man känner att man åstadkommer något. Och för varje avprickning är man ett moment närmare mål och frid i sinnet.

Idag ska jag dock prestera en lista - mest för att lillfisen är lite sjuk och inte sitt vanliga jag, och därmed inte ligger i korgen och sover, utan hänger på min mage i sele, och jag känner mig lite splittrad tankemässigt. Behöver en lista att bocka av så att allt blir gjort tills ikväll. Den får dock hålla sig på en mer övergripande nivå.

*     Tvätta 5 maskiner - check, halvvägs klart
*     Röja det sista i barnens rum - fast EFTER att de gått och lagt sig så de får en chans att plocka undan själva
*     Se till att det inte ligger 1 miljon ovidkommande prylar i köket
*     Tömma hallen på allt som inte hör dit
*     Steg 1 i garderobsröjning, dvs. ta ut alla kläder och göra en grovsortering
*     Steg 1 i Traderaförsäljning, dvs. fota delar av kläderna

Städningen då? Nej, den kommer Anja och tar hand om i morgon. Därav röj och plock idag!


.

Slakten klar - obs! starka bilder :)

Publicerad 2008-11-02 22:08:46 i Mat, bak och dryck,Solen sken när jag tog med mig Ebba i bilen till "landet" i morse för att ta hand om vår halva älg (syster och jag delar på ena halvan). Fick hjälp av en kille som jobbat som styckmästare, och jeeze vad fint han styckade kvigan! Fina rena köttbitar, och knappast en sena kvar på köttet vi skulle mala till färs.

Varning - nedan visas en bild på en avklädd älg! Känsliga personer ska kanske undvika resten av blogginlägget?!Älgen på bilden har inget med inlägget att göra, tyvärr. Annars hade vi fått lite mer kött...


Märkte upp innan- och ytterlår, biff, filé, fransyska, etc. för att packa allt hemma. Inte så lätt med lillfisen på armen att packa köttet vettigt, och det hade jag insett redan innan jag åkte, så jag var rustad med hinkar att stoppa köttet i.

Hälsade på farbror och fick en fika där, plus sen lunch hos kusinerna. Inspekterade en dammlucka vi ska sätta i dammen innan vi begav oss hemåt.

Har precis avslutat packning av ca 18 kg kött (blev inte fullt så mycket som vi räknat med), inklusive att vi malt 11 kg köttfärs och packat i 27 fina små paket :)

    .

Esther har flyttat in hos oss

Publicerad 2008-11-01 17:14:22 i Inredning,Ja, alltså lampan Esther från Lyktan. Vi hade redan 2 i ett fönster vid matplatsen, och nu har vi fyra till i köket.


Livebild kommer när förutsättningarna för fotografering blir mer gynnsamma.


.

Inte frostfritt längre

Publicerad 2008-11-01 08:22:16 i Trädgård - diverse,Sol, blå himmel och frost på marken - 1 november bjuder en vacker dag!Inte riktigt så mycket frost på marken här, men en antydan till vad som komma skall.

Har just konstaterat att löven får ligga till i vår - daggmaskarna får sitt, och vi slipper kratta :) Det som är kvar när aprilsolen värmer gräsmattan får vi väl bli av med tillsammans med första gräsklippningen. Däremot måsta jag ut och sätta tulpanlökarna innan marken fryser till. Ska komplettera lite i en rabatt, och sätta lökar i en rabatt som hittills sett väldigt tråkigt ut i april-maj.

Idag är det annars partaj hos lillasyster som fyller 40 (grattis!!!!). Det ser vi fram emot! Vinterdäck på ska vi också ordna, dock inte med samma mått av entusiasm...


Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela