Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Bilderna som aldrig skulle visas...

Publicerad 2007-11-29 21:52:02 i Huset - kök,

Primärt för att vi skulle renovera köket ganska omgående efter inflyttning - alltså skulle det inte finnas ett sunkigt kök från 70-talet på display. Ännu inga konkreta planer på NÄR renoveringen ska ske, så det är väl lika bra att visa eländet :) Dessutom var det någon som i Pimp my kitchen-inlägget trodde vi städat bort matbordet...

Klicka för större bilder!

                   

Dukat till frukost - ett tomt matbord är inte kul att fota. Längtar efter rostfri kyl/frys så jag inte lockas att fylla dörrarna med diverse papper!


image294


Matplatsen har vi i en liten utbyggnad. Tanken är att kanske riva den för att göra den större. Vore praktiskt att kunna ställa bordet på andra ledden till vardags. Men vi har gott om utrymme, och kan utan problem sitta 18-20 personer i köket.

Kallat in det tunga artilleriet

Publicerad 2007-11-29 21:42:26 i Trädgård - diverse,

har vi gjort för att få bort några stubbar. Förra året tog vi ner en gran som var 60-70 år (förmodligen från när huset byggdes). Den stod på en liten bergknalle, och vajade betänkligt när vinden låg på. Nu var det så dax att bli av med själva stubben oxå - inget man gräver upp själv direkt.

image286

Såhär såg det ut innan vi gick loss på granen

Pimp my kitchen

Publicerad 2007-11-25 19:44:24 i Huset - kök,

Nu har jag gjort det!!! Köpt mina första julgardiner (IKEA, mäta, stryka på fliseline och klippa i rätt längd, lagomt avancerat).... Stor bedrift för någon som passerat 40 :) För de som känner mig är det inget okänt faktum att jag inte är en gardinmänniska. Inspirerade av lillasyster fick det dock bli gardiner inför jul. Och efter viss ommöblering av köket ( = borttagning av onödiga prylar), ser det ut som följer

image279

Mot gatan. Ska försöka få bättre fall på gardinerna, men någonstans ska man ju börja.


image280

Mot grannen. Ljus saknas. Ska försöka fixa det på något sätt.


image281

Båda fönstren på en bild.


Och så lite detaljstudie

                           

Azalea och minicyklarmen nya för dagen. Tazetterna växer på så det knakar, och clementiner är gott.

Planera för eventuell ombyggnad

Publicerad 2007-11-21 09:15:53 i Huset - om/tillbyggnad,

Egentligen borde vi förstås renovera klart det vi tänkt oss sedan tidigare innan vi börjar något nytt projekt, men sedan vi började fundera på om köksverandan skulle kunna göras större, och dessutom byggas på (så att balkongen försvinner och vi får exra utrymme uppe), är det svårt att inte tänka på ett sådant projekt. Satt och förde över tomtkartan till hanterbart format (just nu Excel) igår, och ska se om jag på något sätt kan få till det med en översiktsbild i alla fall.

image278
Det röda är befintliga huset, förutom att verandan, som är utbyggnaden i övre delen, har gjorts större. Det som går i beige på vänster sida är en tänkt altan; beige på höger sida är en carport, och det grå stenlagd parkeringsyta. Den slingrande ormen är en stenlagd gång. Det är så långt som jag kommit hittills. (rutan till höger är en cellmarkering som jag inte iddes ta bort när jag sparade bilden...).

Snacka om växtkraft!

Publicerad 2007-11-19 23:38:34 i Årstider/Högtider - jul,

För 5 dagar sedan satte jag 10 tazettlökar i 3 vaser med enbart sten och lite vatten.
Ingen av lökarna hade tillstymmelse till rötter - och kolla nu!!!

Vad månde bliva inför julen?? Fortsättning följer!

image276image277

Pay it forward

Publicerad 2007-11-16 19:35:40 i Allmänt - osorterat,

Häftigt - jag var bland de 3 första att kommentera på Nästets blogg och därmed anta utmaningen. I gengäld lägger jag ut samma utmaning på min blogg.... så de tre som antar min utmaning och vill ha en present lägger en kommentar så kontaktar jag er. Ni måste ha en blogg själva så att ni kan skicka vidare. De 3 första som kommenterar inlägget vinner!

"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don't know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."

Nya vagn för drygt 400

Publicerad 2007-11-15 22:32:44 i Allmänt - osorterat,

På Arlanda, när vi kom hem från semestern, blev H's vagn minst sagt misshandlad. Jag såg det inte själv, men en medresenär, som själv drabbades, såg barnvagnarna slängas från bandet ur planet ner på transportvagnarna för bagaget. Först kunden vi knappt fälla upp den, sedan visade det sig att handtaget var alldeles vint och skevt, och slutligen gick det inte att få ryggstödet att fastna i upprätt läge.

Lång historia kort - vi fick en ny vagn minus 20% åldersavdrag idag. Eftersom H är drygt 4, och i vanliga fall aldrig åker vagn, ska den nog säljas ouppackad på Blocket. Vagnen har vi normalt sett bara på kvällstid om vi är borta och han kan somna i den för att bli hemkörd, eller som på semestern för att kunna förflytta barnen kvällstid när vi går ut och äter. Kan nog hitta ngt bättre begagnat på Blocket istället för att slita på en sprillans ny vagn.


Julförberedelserna har startat!

Publicerad 2007-11-14 18:53:27 i Årstider/Högtider - jul,

Tazettlökar, stenar och glasvaser är fixade. Eller vaser - det är bara den ena som är en vas, det andra är en glasburk. Känns som om det skulle kunna fungera.

image272

image273

2 cyklamen köpte jag häromdagen. Hoppas nu att vattningsinstruktionerna stämmer, så att de klarar sig till jul!

Rymden invaderar

Publicerad 2007-11-12 18:59:28 i Huset - barnens sov- och lekrum,

image271

Gissa om killarna blev förvånade i morse när de kom in i lekrummet och såg att rymden kommit till stan! Köpte en förpackning med Wallis för några år sedan på Villa&Hemmässan, men de blev aldrig uppsatta. Igår kväll, när jag gjorde ett ryck att städa badrummet dök dessa upp (vi har ett stort badrum, där även annat förvaras...), och så bestämde jag mig för att fixa lite.

Pojkarnas adventsklapp införskaffad

Publicerad 2007-11-10 23:00:32 i Årstider/Högtider - jul,

Sedan A inväntade sin första jul för snart 6 år sedan har jag köpt tomtar till pojkarna. För en 3-4-åring är det väl inte värdens mest upphetsande present att få, men jag köper dem i alla fall - Åsas tomtar. Pojkarna får en var per år, och de står så fint uppställda på bästa plats. Tanken är att de ska få hela sin samling när de flyttar hemifrån (*gud bevare mig från den dagen*), och då förhoppningsvis uppskatta dem mer än de gör idag :)

LIte bilder från semestern!!!

Publicerad 2007-11-10 20:14:29 i Semester - Diverse,

Tänkte fresta er med lite semesterblider så här i novembermörkret!!!

image262

Vår härliga pool, med lagomt djup för 3 små killar som inte fullt ut behärskar simmandets konst.


image263

Morgonsutsikt från vår uteplats. Solen är påväg upp. Kusin J har väckt mig och H redan vid 06.15, så det är bäst att passa på med fotograferingen innan solen gassar för fullt.


image264

Om man tar ett steg åt vänster från uteplatsen, så ser man havet!


image265

Killarna leker vid strandkanten. Högvattnet är påväg att lämna oss, och därmed öka strandremsan med typ 200%


image266

Footprints in the sand


image268

Kusiner!

Hemma från semestern!

Publicerad 2007-11-09 23:38:03 i Semester - Diverse,

Hej alla vänner!

Nu har familjen återvänt efter en härlig vecka på Lanzarote. Sol, blå himmel, 26-30 grader, bad i pool och hav, god mat och LEDIGT!!! Tja, eller åtminstone annorlunda än vardagen hemma. Och stora sonen har lärt sig simma, helt av sig själv! *stolt mamma*.


I morgon kanske det kommer en bild eller två!

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela