Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Kapprum - ytterligare fix

Publicerad 2008-12-30 23:46:47 i Huset - hall entréplan,Vit färg och rea på Elfasystemet resulterade i en uppfräschning av vårt lilla kapprum. Det som saknas är en matta motsvarande den vi har i stora hallen, dvs. en gångmatta som kan ta upp eventuell fukt och grus från våra ytterskor.
  


Tidigare såg det ut såhär:Ska nog ta och hänga upp förhänget igen - även om det är vitt och fräscht nu så känns det bra att inte allt exponeras.


.

Nyårsmenyn spikad

Publicerad 2008-12-30 00:14:28 i Mat, bak och dryck,Vi är tre familjer som brukar fira nyår ihop hemma hos oss. Så även i år. Vi står för huvudrätten, och de andra delar på förrätt och efterrätt.

Vi inleder med en välkomstskål i rosa bubbel (Rotari), vilket vi även dricker till Löjrom med gräddfil och rödlök samt liten toast. Till huvudrätt blir det Kalvfilé med portvinssky från Leva&Bo 4:e advent (Expressen) och så avslutar vi med Lingonparfait.


.

Garderobsfix!

Publicerad 2008-12-29 17:02:08 i Huset - sovrum,Hurra! Elfa har 20% rabatt på alla delar så nu ska vi fixa vår gå-in-garderob!!!


Foton: collage av bilder från www.elfa.com


.

Jul på Loka Brunn

Publicerad 2008-12-27 00:21:59 i Årstider/Högtider - jul,I år har vi firat jul på Loka Brunn.

   
Alla foton är privata. Klicka för större bild.


Föräldrar, svärföräldrar, syster och undertecknad med respektive och barn - in alles 13 personer. Tillsammans med bortåt 110 andra gäster har vi , ätit och druckit gott  ,
gjort   och bakat    , träffat      
och öppnat  , underhållits av Pandora både med vackra julsånger   och Eurodisco, badat och åkt  , fått spabehandling, ätit läckra  och druckit varm choklad med vispgrädde efter skogspromenad, umgåtts med familjen och njutit av ledigheten

   , samt fått en gnutta snö .


Dessutom har vi firat lilla mamma som fyllt 75 år. Grattis mamma!
.

Julklappar

Publicerad 2008-12-26 19:19:03 i Årstider/Högtider - jul,Vi ransonerade julklapparna oss vuxna emellan i år ner till 0. Men jag fick en jättefin julklapp av barnen:

Plus ett halsband som H valt ut när han var på besök hos mormor och morfar i mitten av december. Dessutom kunde min pappa inte låta bli att ge sin sedvanliga julklapp till mamma, syrran och mig. Men jag lägger inte ut någon bild på den :) Kan dock meddela att den var lika fin som vanligt! Min far har god smak.


.

Matplats

Publicerad 2008-12-17 10:37:38 i Huset - kök,Uppdaterade bilder från vår matplats. Köksbilder följer lite senareDuken är nu utbytt till en röd/vit-rutig och det ser trevlig ut.
Alla våra småtomtar står högt undan lilla kusinens nyfikna fingrar!


.

Bibliotek

Publicerad 2008-12-17 10:29:08 i Huset - bibliotek,Här saknas fortfarande gardiner, men det blir tyget Dahlia från Spira som jag visat här tidigare, i form av hissgardiner. Ska se om jag till och med hinner beställa dem idag?
Tänker låta pelargonerna bo framme i år. Ska se om det är ett bättre alternativ?
Billy ska få dörrar på vänstra delen oxå, men just nu har vi krubban där, så då avvaktar vi med dörrarna. Krubban har tidigare jular stått på ett satsbord, men eftersom kusin E är mycket nyfiken av sig valde vi annan placering i år. Vill ju inte att hon ska äta upp Jesusbarnet!!


.

Vardagsrum

Publicerad 2008-12-17 10:23:00 i Huset - vardagsrum,Nu saknas så gott som bara återhängning av tavlorna, och det får ske under julhelgen!Vi ska se om vi inte kan få till en platt-TV på mellandagsrean. Killarna "behöver" ju en TV uppe...
Tanken är att en gardinvåd ska hängas i hörnet där fönstren möts oxå. Vad tror ni? Tänkte isåfall dela den längs med så det inte blir för mycket tyg.


  

Barnens farmor har bakat och sammanfogat pepparkakshuset, och barnen har dekorerat. Änglarna är gjorda av bananblad och kommer från min tid i Kenya.


.

Kraftig hang-up på filmjölksbröd

Publicerad 2008-12-11 12:17:59 i Mat, bak och dryck,Har ingen aning om vem Anna är, men gott är det! Nu har jag gjort en bild i Wordle som jag ska printa och rama och hänga i köket.
Och enkelt! Har bakat en hel uppsjö senaste tiden. Gillar att man bara ska blanda och skjuts in i ugnen. Inget knåda, jäsa och misslyckas, och annat sånt fix.


.

Lillebror har åkt på semester

Publicerad 2008-12-09 12:11:42 i Allmänt - osorterat,helt själv utan familjen!!! Barnens mormor och morfar var här i lördags, och undrade om inte något av barnen ville följa med dem hem ett par dagar. Lillebror var inte sen med att nappa, så vi packade hans väska och några leksaker, plus spelet förstås, och så gav de sig av. Nu har han varit borta i snart 3 dygn, och allt verkar rulla på bra.

Min lille kille - på egen semester.

Den som lider mest är nog storebror (och kanske mamma lite) - han frågar flera gånger om dagen när H kommer hem, och säger att han saknar honom. Ska påminna om det när de ryker ihop nästa gång :)


.

Julröj! och annat

Publicerad 2008-12-09 12:07:46 i Årstider/Högtider - jul,


Jag är så nöjd med vad som åstadkommits de senaste 24 timmarna!

Besök IKEA - trodde det skulle bli en barnlek eftersom det var måndag, men jag var inte den enda med kupong som gav 100 kr tillbaks på varje tusing. Syftet med besöket? En av killarnas julklappar, nämligen skrivbord, stolar och lampor, plus dörrar till vår Billy. Sedan skickade jag allt med hemtransport (betald av dagens rabatt) och gick nöjd ut i regnet.

       
Satt upp gardinstänger och lampor i vardagsrummet. Skulle eg sytt upp gardinerna oxå, men pga av tidsåtgången (3,5 h - hade räknat med 1,5) för ovanstående besök i stora varuhuset, får de vänta.

Haft besök av, och jagat, hantverkarna som är här och gör garantijobb.

Tagit 2 långa promenader á 1-1,5 h

Varit på BVC och konstaterat att Ebba inte riktigt växer så snabb som hon ska. Dagens siffror är 4520 gr och 56,4 cm - skulle välj legat ca 300 gram och någon cm upp. Kollar igen nästa vecka - det kanske är tidigt i en tillväxtfas.

Röjt i min tröjgarderob och gått igenom 2 lådor med underkläder. En hel del att lämna till Erikshjälpen, övrigt hamnar i brännbart. Skönt med luft i garderoben.

Burit upp och gjort i ordning en liten byrå åt Ebbas kläder. Blev trångt i trådbackarna under skötbordet.

Tagit fram och positionerat mina (barnens...) tomtar, samt förberett för framställning av övrigt pynt. Vill bara invänta att hantverkaren har putsat klart så det inte blir något mer slipdamm.

Krubban med innehåll framställd. Får bo på en hög hylla i Billy i år, så kusin E inte får för sig att äta upp Jesusbarnet :)

Nu ska här skrivas shoppinglista inför söndagens årligt återkommande glöggtillställning.

.

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela