Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Själv eller ensam?

Publicerad 2010-07-09 12:42:40 i Ny framtid - välbefinnande,


Tro Hopp och Kärlek... skriver i ett inlägg några rader om skillnaden mellan att vara själv och ensam.

Just nu känner jag mig ensam.

Ensam, eftersom jag längtar efter mina barn. Men, om 2 dagar ska vi få hela 3 veckor tillsammans. Underbart. Så den ensamheten är inte så stor.

Ensam, eftersom jag faktiskt längtar efter någon att dela med. En vuxen. Dela sommaren som ligger mitt för våra fötter. Dela allt som man delar med någon man längtar efter. Jag trivs själv oxå. Men jag skulle trivas mer själv om jag visste att jag inte alltid behövde trivas alldeles själv...Är du själv eller ensam när du inte delar livet med någon?.

Ensam hemma

Publicerad 2010-07-09 12:32:55 i Ny framtid - osorterade tankar,


Hemma igen efter minisemester hos goda vännen G i Köpenhamn. Sist vi sågs, för 4 år sedan, var hon nybliven sambo. Idag är huset fullt av stojande 2,5-åring och tvillingar som firar 10 månader i morgon. Underbart att träffas igen. Som om ingen tid passerat.

Snackade halva natten och hela första dagen. Sedan tog jag egen sväng till centrum. Ströget. Nyhavn. Sol. Glittrande vatten.

Middag och promenad genom Köpenhamns kvarter med G och K på kvällen. Gamla minnen från studenttiden. En öl vid Nyhavn. Skratt.

Nu är jag hemma igen. Huset ekar tomt. Barnen är hos sin pappa. Jag är ensam. Har semester. Borde fixa hemma. Känner mig ensam och lite handlingsförlamad. Tom.


.

Bestulen

Publicerad 2010-07-09 12:24:28 i Ny framtid - osorterade tankar,


Jag har blivit bestulen. Haft inbrott.

Inbrott i mitt liv. Bestulen halva livet med barnen. Fråntagen min kärlek. Som en tjuv om natten kom skilsmässan. Trots försäkringar bara en liten tid innan om att det var "vi". Trots tal om lite tilläggsförsäkring i form av stöd utifrån. Som en tjuv om natten, utan förvarning.

Det finns inga garantier. Jag vet. Men om man båda vill. Vill sätta sin familj och sin partner i första rummet. I med- och motgångar. Då gör man vad man kan. Då håller man inkräktaren borta. Släpper inte nära.


.

Minisemester

Publicerad 2010-07-06 16:01:22 i Semester - Diverse,


Ensam. Utan älskade barnen. Minisemester i Köpenhamn. Till vännen G. Ska bli toppen!!! Länge sedan vi sågs. Tror, nästan vet, att vi fångar upp där vi lämnade av.

Barnen på egen minisemester. Med sin pappa. Till den nyas landställe. Känns inte fullt så toppen... Fast det är ok. Det är det förstås.


Har du någon minisemester?


.

Semester!

Publicerad 2010-07-02 10:10:56 i Semester - Diverse,


Hört på stan:

"ska ni ha semester i år"
"nej, vi har inte råd"


Vad är det med folk och ordet semester? Semester är avtalad ledighet under ett visst antal av årets dagar, inte per definition att åka någonstans. Det är klart att det inte kostar gratis att ha semester, men det måste inte innebära massor av extra kostnader. Allt hänger ju på vad man hittar på.

Nåväl, min semester tjuvstartar jag idag. Egentligen börjar den inte förrän på måndag, men eftersom jag är föräldraledig (det är jju oxå ett ord att diskutera, en annan gång) på fredagar, så känns det nästan som att den startar idag. Härligt!

För egen del blir det en mix av kort storstadsbesök (alldeles själv, till Köpenhamn) och stuga i skogen (med barn och lite familj) varifrån vi gör dagsutflykter. Någon avstickare hem för tvätt och återhämtning lär det nog oxå bli. Dessutom ska vi döpa E, till slut.

Vad gör du på din semester?


.

Ett stenkast från fyndet

Publicerad 2010-07-01 14:17:37 i Allmänt - osorterat,


Eller till och med mitt i! Mitt lilla hus är verkligen ett fynd. Inte ur ett ekonomiskt perspektiv - det är inga hus i Stockholm, men ur alla andra synvinklar! Och vi bor faktiskt ett stenkast, om man tar i, från fyndet...

Det ligger perfekt! Nära kära vänner, nära skolan, nära barnens kompisar, nära barnens pappa, nära centrum, nära naturen, nära (nåja) jobbet, nära kommunikationer, ja helt enkelt nära. Och grannarna verkar toppen! Både de i vår länga, och de lite längre bort.

Det är alldeles rätt storlek! Killarna har ett sovrum ihop. De har kamperat ihop sedan 2006, och vill så fortsätta. Åtminstone ett par år till. Sen finns det möjligheter att arrangera om. E har ett litet fint rum. Jag har ett alldeles lagomt stort rum. Vi har ett härligt stort vardagsrum/matrum/bibliotek/lekdel (E) i anslutning till köket. Ett rum på entréplanet ska bli tv-rum/gästrum på sikt. Tvättstugan är rymlig. Förråd finns så vi klarar oss. Och så en vind som sväljer resten. Tomten är i runda slängar 70 kvm, alldeles tillräckligt med gräsmatta, med tanke på att vi har allmänning i tomtens förlängning.

Det KÄNNS rätt! Barnen, som innan flytten var tveksamma, känner sig hemma. Då är jag nöjd! Då är jag hemma.


Frågan är, kan Ett stenkast från Fyndet, bli bloggens nya namn? Eller känns det B?.

Sommarlov!

Publicerad 2010-07-01 11:24:44 i Årstider/Högtider - sommar,


Idag går loppalus sista dagen på gamla dagiset, och i morgon börjar sommarlovet för hennes del. På riktigt! Pojkarna går på fritids och friidrottsskola än en dag, men sedan är det 7 veckor ledigt för dem alla.

Bjuder på några midsommarbilder:
Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela