Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Det har varit jul hos oss oxå!

Publicerad 2007-12-30 23:39:30 i Årstider/Högtider - jul,

En liten julgran med klappar under (nästa år blir det en kungsgran - är trött på barren!!!).

image316


Och jultomten kom (från Taxi Stockholm...)


image317

Gissa om A, Power Ranger och Spider Man III var glada!!! A är tagen av stundens alllvar, minst sagt.


image318

Vad kan det vara i detta paket? Tänk om ... Ja, det var ett Nintendo DS Lite. Snacka om lycklig kille!!!

God Jul!

Publicerad 2007-12-23 23:36:00 i Årstider/Högtider - jul,

Med önskningar om en god jul till er all kommer här mina favoritnissar. Nu tror jag de finns att köpa lite överallt, men dessa små raringar är inhandlade under ett par år på torget i Karlstad. Tror nog att de kan klassas som originalet (?)

image309


image310


image311


Krubban som kommer från min mormor (med änglar från Kenya)

image314


Årets pepparkakshus, designat barnen och deras farmor. Notera fladdermusen i skorstenen!

image312

image313


Och slutligen resultatet av vår brand häromdagen

image315Ta det försiktigt med levande ljus!

Publicerad 2007-12-20 11:15:57 i Årstider/Högtider - jul,

Här finns några råd som kan vara bra att följa i ljustider. Om jag hade tänkt på punkt ett hade vi sluppit en sprucken fönsterruta - som i och för sig var ett lindrigt resultat av att glömma bort adventsljusen. Om jag dessutom inte kommit på tanken att lägga mossa i porslinsstaken, som jag de factor aldrig gjort förut, så hade vi kanske sluppit hela händelsen. Tackar min lyckliga stjärna för att jag inte är någon gardinfantast, för jag vill inte tänka på vad som kunnat hända då... I morse lämnade vi nämligen vår adventsstake obevakad i köksfönstret och det som inte får hända hände. Rutan sprack med en smäll och brandlarmet tjöt och som sagt, vi kom undan med blotta förskräckelsen och en sprucken ruta.

Så tänk på era ljus!!

3:e advent - hektiskt helg :)

Publicerad 2007-12-17 18:32:47 i Årstider/Högtider - jul,

Tänk att allt ska hända på en gång :) Lika stor överraskning varje år, känns det som.

Helgen inleddes med Julfrossa hos Teater Pero på fredag förmiddag. Barnen var lediga från Dagis, och vi var där med min syster, pojkarnas kusin och en kompis med son. Hem via en förort i nordväst vi aldrig besökt förut (så kan det gå när man tänker fel i tunnelbanan), och för att svida om till julfest med jobbet. Sedvanlig glögg och resumé av året som gått samt planer för vad som komma skall, innan vi gav oss av till julbord hos Haga Forum. Inte den bästa julmaten som inmundigats, men trevlig sällskap och god stämning. Kvällen avslutades på lokal, men i hyfsat god tid.

Tur var väl det eftersom lördagen bjöd på glöggförberedelser efter en sen sovmorgon. Vi hade lite vänner över på glögg och tilltugg, och skulle sedan hasta vidare på middag till några av våra gäster. Eftersom vi tänkte ta taxi hem och slippa besväret med att hämta bil dagen efter, kom vi på att vi kunde åka buss. Jättesmart - not! Buss 1 försenad till anslutningsbussen. Dock var denna om möjligt än mer försenad, vilket innebar att vi missade buss 3 som bara går var 30:e minut. Tack SL för er resegaranti. Den har vi nu nyttjat till 2 st taxi (eftersom vi hade med kusin J som ville på bussutflykt). Trevlig kväll hade vi i alla fall med god mat och dryck.

Helgens prövningar avslutades med glögg med tilltugg (eller var det en mindre buffe?!) hos vänner på andra sidan staden kombinerat med 2-årskalas för 10-talet barn. Därefter levererades pojkarna till farmor och farfar inför måndagens pepparkakshusbak.  Däk i säng alldeles för sent...

2:a advent med julmarknad och Rocky Road

Publicerad 2007-12-10 00:31:46 i Årstider/Högtider - jul,

Tog oss en tur till Sigtunas julmarkand idag och hade verkligen tur med vädret - runt nollan, blå himmel och lite sol. Härligt! Mycket julstämning  med många fina saker. Hade inte tänkt att köpa något,  men kunde inte motstå denna lilla ensembel med vinterklädda barn i sin lilla kupol.

image307
Utan kupa

image308
Med kupan på plats.


Lillasyster lagade julgodis igår, och gissa vem som fick smaka Rocky Road idag?! Jeese, den gick inte av för hackor!!!

Rostiga rör

Publicerad 2007-12-10 00:29:59 i Huset - hall övervåning,

När vi satte in pelletsbrännaren passade vi på att skaffa ett nytt expansionskärl till pannan. Därmed blev det gamla, som ockuperade en halv garderob på övervåningen överflödigt. Under helgen har mannen ägnat sig åt att ta bort kärlet och tillhörande rör. Det var väl bara ett under som gjorde att detta kärl aldrig behövde användas under senare år, för hade så varit fallet hade det nog gått illa för förre ägaren. Insidan av de två anslutningsrören såg nämligen ut såhär:

image305
image306
Notera den vackra rosa färgen. Så ser hela garderoben ut; än så länge...

Barnen har semester - och vi med!

Publicerad 2007-12-08 23:36:36 i Allmänt - osorterat,

I morse följde jag barnen och deras mormor till Centralen. 10.25 rullade tåget ut från stationen med mig joggandes jämsides. Jag vinkade för fullt, och barnen var helt upptagna med att kolla vad som var nerpackat i deras ryggsäckar. Inget intresse av att vinka hej då till mamma inte...

5 dagar barnfritt! Idag har lillasyster och jag shoppat i Täby; för en gångs skull har jag primärt handlat till mig själv och inte till barnen (även om det blev 2 par jeans till killarna). Nu i kväll har mannen och jag förlustat oss både på restaurang (Mykonos på S:t Eriksgatan, kan rekommenderas) och bar (Bagpipers, Rörstrandsgatan). Skönt att inte känna sig stressad hem till barnvakten! Ändå är vi redan hemma (23.30). Kan det vara åldern??? God mat och billigt!! Kom undan med mindre än 700 för förätt, huvudrätt, en flarra vin (husets) och dubbla espresso. Bagpipers håller oxå väldigt modesta priser. Dessutom fyller de vinglasen ända upp, och inte bara en skvätt på botten. Plus till dem!

Vi kom att diskutera framtida renoveringar av huset (ombyggnad, tillbyggnad, etc) och fyllde nästan duken med skisser. Tur att den var av papper :)

I morgon ska vi lyxa med hotellfrukost, 10 min promenad hemifrån. Ska sitta läääänge och njuta av frukosten - tänk att slippa plocka cherrios från golvet efter maten...

1:a Advent

Publicerad 2007-12-02 12:05:46 i Årstider/Högtider - jul,

Som traditionen erbjuder fick pojkarna varsitt paket till frukost.

image296

"Mamma, du luras. Det här är ju inget paket - det är ju ingen leksak". Nej H, alla paket är inte leksaker. I detta fall är det en liten tomte att ställa till samlingen (klicka för större bild)

         

Pojkarna har fått en liten tomte varje år sedan deras första jul. Tanken är att tomtarna ska flytta med killarna den dagen de bestämmer sig för att lämna mor och far (bevare mig för den dagen).

image300

Såhär ser det i alla fall ut när alla står på parad i vår hall.

image303

Trevlig advent önskar jag er alla!

PS. Den som på ett enkelt sätt förklara hur man i Adobe Photoshop Elements 5.0 lägger en ram på fotot utan att storleken förändras (proportionerna, bilden klipps) får en extra julkram!

Edit 22:07 - Tack Karin B!!!! Det funkade. Tomteparaden har numera ram

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela