Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Det blir jul i år oxå

Publicerad 2011-12-23 08:39:04 i Årstider/Högtider - jul,


Jag tror bestämt det. Att julen kommer i år oxå, fastän det inte känns så värst jullikt när man kikar ut.

Granen kom upp igår. Utomhus. Jag har tröttnat på barren i mattan. Och så tycker jag att gran ute kan stå längre än gran inne. Gran ute är lixom inte bara julgran; den är en del av myset i trädgården. Ljusen som påminner om att trädgården snart, snart, är vår igen.

Glöggtillställningen är över. Jag har ätit ett julbord. Vi har fått present på jobbet. En ledig dag redan avverkad. Adventskalendrarna har bara en lucka kvar. En och annan tomte kikar fram här och var runt huset. Barnen är stirriga och förväntansfulla. Inte en enda köttbulle är trillad. Men det löser sig ändå.

Jag är redo för julen.


God Jul!


.

Återblick NYC

Publicerad 2011-12-19 00:21:07 i Semester - Diverse,Det blev ju knapert med foton från NYC. Här kommer några sent om sider.

Roosevelt Centre och granen
Cartier som slagit in sitt hus med röda "band"
Time Square
Fågelholkar à la The High Line
Senast öppnade sträckan på densamma, inkl amerikansk mamma
Foajén på hotel Lola
Starbucks m vinterkaffe
Empire State Building
Bubbel ute, vid The Bouthouse, i Central park
Magnolia Bakery m värsta goda Devils Delight.

 

Julbord

Publicerad 2011-12-18 21:55:02 i Årstider/Högtider - jul,

 

Ett alldeles lagomt julbord på Edsbacka Wärdshus med goda vännerna och deras barn.

Sill, strömming och lax i diverse former och smaker. Paté i olika varianter, hjort, rostbiff, korv & skinka. Rödkål, Jansson och köttbullar. Goda ostar. Ett dignande dessertbord. Julmust.

Tomt att inte ha barnen med, men samtidigt skönt att njuta årets första julbord i lugn & ro.
.

 

.

 

Svenska hjältar

Publicerad 2011-12-16 23:39:36 i Allmänt - viktigt i livet,


Jag brukar inte vara så intresserad av olika galor på TV - jag har ett par stående bidragsöverföringar och ett fadderbarn och känner mig relativt nöjd med det.

Men idag fastnade jag helt framför Svenska Hjältar. Allas insatser är enormt beundransvärda, men förutom tjejerna bakom Ung Cancer och pappa Dallas är ju insatserna av engångskaraktär, vilket absolut inte ska förringas.

Men pappa Dallas. I 40 år har han guidat killar o tjejer på sniskan in i det vanliga livet. Det där livet de flesta av oss tar för givet. Och ibland svär över. Svenssonlivet.

Och tjejerna, varav den ena själv cancerpatient, som nu dagligen gör en stor skillnad för unga med cancer. En delvis bortglömd grupp patienter. Unga vuxna påväg ut i livet. De flesta utflugna och förutom vingliga ben i vuxenlivet ska de hantera cancer.

Men utan vardagshjältar som Lisbeth, en dam i pensionsålder som helt utan hjälp avstyrde ett bråk på spårvagnen som kunnat få dödlig utgång eller "Björnligan" som drog sin kompis ur björnens käftar på fjället - var skulle vi vara då?

Tänk om fler 9-åringar var lika driftiga som tjejen bakom Bullhjälpen! På eget initiativ, och med hjälp av brorsan, har hon satt en enorm bulldeg i gungning. "Vi köper billigt och säljer relativt dyrt", och 200.000 har hon dragit in till Radiohjälpen. Vilken tjej!

Slutligen Emma som blev så gott som ihjälslagen av en fd pojkvän och nu har kämpat sig tillbaks till livet. "Lämna era misshandlande pojkvänner och män. De kommer inte att ändra sig".

Vilka förebilder! Barnen var mest imponerade över Björnligan, och mycket arga på alla på spårvagnen som bara tittade på. Lärde ni er något undrade jag. "Man måste våga kämpa" var Hs spontana svar.

Det tar på krafterna att se så starka människor, så kort efter programslut var soffan ockuperad.


.

 

Den här bloggposten innehåller nötkräm

Publicerad 2011-12-13 12:40:09 i Allmänt - viktigt i livet,Foto: UNICEF

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

 

 

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

 

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.


Adventsglöggsjubileum

Publicerad 2011-12-10 23:23:07 i Årstider/Högtider - jul,


Med fötterna på bordet sitter jag i soffan och blickar tillbaks på dagen som gått.

Tre små sockerspeedade juveler sover sedan någon timme. Det mesta i köket är undanröjt. Grönmögeloströran, det sista som fanns kvar, hamnade på en knäckemacka med ett glas vin.

Räknade ut att detta måste varit den 10:nde adventsglöggen på raken. Kan vara den 11: te, men tror mer på jämn siffra. Gästboken sträcker sig bara tillbaks till 2002, och minnet sviker..

38 vänner inkl barn kom för glögg, pepparkaka med kvibille ädel, lussebullar och pepparkaka m färskostglasyr och ett par trevliga timmar. Uppslutningen var över förväntan och värmen steg i takt med tillkommande gäster och glimmande stearinljus.

Tyvärr hinner man ju inte prata så mycket med alla vänner en dag som denna, men alla som var här verkade ha det bra! Barnen lekte och vände upp & ner på entreplanet och vi vuxna lyckades fördela oss här uppe.

Tack alla ni som kom!

Central Park & The Boathouse

Publicerad 2011-12-04 23:57:20 i Semester - Diverse,


Ingen Madde den här gången heller, men ett glas bubbel. Utomhus!

Uppträdande vid Bethesda Fountain och skridskor för allmänheten.

Ovant att kunna se den omgivande bebyggelsen - bara varit i Central Park vår och sommar förut och då är allt inbäddat i grönska.

Promenad tillbaks till Grand Central Station för att lämna av "mamma".


.

The High Line

Publicerad 2011-12-04 23:47:40 i Semester - Diverse,


Morgonpromenad 8 km - check
The High Line hade en annan skönhet nu än i våras. Olika gräs i gyllene färger. Träden med enstaka röda blad. Lite naket.

Sektionen som precis stod färdig men inte öppnad bjöd på smalare passager och mycket grönt, samt ett hyreshus för fåglar.

Appen gillar inte mina bilder. Men det var fint. Ni får väl googla eller nåt


.

Jack Sparrow

Publicerad 2011-12-04 04:05:02 i Semester - Diverse,


Jag tror Hugo skulle svimmat om han varit med mig på Toys 'r us idag. Jack Sparrow i egen hög person. 100% Lego.

Militären var minst lika imponerande.


.

 

Island Burgers & Shakes

Publicerad 2011-12-04 03:43:14 i Semester - Diverse,


Via Ett annat New York fick jag tips om Island Burgers & Shakes. Tur var väl det, eftersom stället är rätt oansenligt från utsidan. Skylten ser ut som på vilket hak som helst och inget skvallrar om att burgarna verkligen är supergoda!!

Bortåt 40 varianter finns det. Gånger 2 eftersom man väljer om det ska vara med hamburgerkött (grillat enligt dina instruktioner) eller kycklingbröst. Då heter de Churasco.

Mitt val föll på en Hippo - en burgare klassad som "dekadent" med gräddfil, bacon, cheddarost, guacamole och sauterad lök på pitabröd. Sallad, tomat & rödlök "on the side".

Till det hela delade vi tre på en milkshake to die for och gyllene pommes. Aaaah.


.

Rockerfeller Plaza

Publicerad 2011-12-04 03:24:57 i Semester - Diverse,


Nu har vi sett granen. Not to impressed. Den var stor och fin på bredden, men ack så kort. Hade väntat mig något majestätiskt.

Om vi var ensamma där? Skulle inte tro det.


.

 

Idag går vi

Publicerad 2011-12-03 13:59:37 i Semester - Diverse,


Sitter uppe ensam med en gnistrande julgran vid min sida och en kopp kaffe med antydan till vanilj. Den stod redo när jag smög ner vid 6.30. Huset är alldeles tyst; till och med kattungarna som for runt igår kväll sover.

Hoppas min "mamma" vaknar snart. Vi ska promenera på beachen innan frukost, och sedan gör vi oss redo för Manhattan. Och där ska vi GÅ! Sist jag var här gick vi närmare 50 km på knappt 3 dagar. Har inga speciella ställen vi måste se, förutom Rockefeller Plaza med granen när mörkret fallet.


.

 

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela