Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Jag har en magnolia!!!

Publicerad 2007-04-27 20:40:54 i Trädgård - bär, blom och frukt,

För några veckor sedan var jag och syster C på Antikmässan i Älvsjö. Där hade det som en händelse även en trädgårdsdel. Förälskade mig totalt i en rosa/cerise magnolia, och konstaterade att nästa år, när vi känner vår trädgård bättre, ska jag sätta sprätt på 2.500 kr och köpa mig en magnolia - jag som inte ens trodde att magnolior kunde trivas i Stockholmstrakten.

Kom hem från jobbet idag, och mannen pekar mot trädgården - "Gissa vad det där är". "Va? Har du satt påskfjädrarna i trädet" (vi hade vita påskfjädrar i riset, och det var vad som fanns 5 m framför näsan). "Nej men kolla, en magnolia".

Och se på tusan, vi har en magnolia. När vi tittade på huset var det mitten på maj, och trädet vi såg hade gröna blad och inga blommor. När vi flyttade in i augusti hade trädet gröna blad och inga blommor, och idag har trädet inga blad och vita blommor!!!

image91

5 blommor hittills. Och mer ska det bli!!!!

image92

Lite ynkligt just nu, men jag vet vad som väntar!

Blomsterprakt i trädgården

Publicerad 2007-04-27 20:36:25 i Trädgård - vår,

Några gullvivor utanför entrén

image82

image83

image84


Löjtnanshjärtan på tillväxt

image85


En ensam pingstlilja bland ogräset

image86


Trädgårdstulpaner

image87

image88

image89


Och så vanliga tulpaner

image90


Väntar med spänning vad som mer ska dyka upp i rabatterna, förutom sniglarna då som redan kommit på besök...

Gardinhjälp till vardagsrummet!

Publicerad 2007-04-22 20:14:27 i Huset - vardagsrum,

Detta är vårt ena vardagsrumsfönster. Det andra, som skymtar till höger, har bara två rutor. Nu är jag på desperat jakt på gardiner. Skulle helst vilja ha rullgardin i 3 delar, men de två "avdelarna" är bara ca 5 cm breda, och jag undrar om man får plats med två "hållare" bredvid varandra och att en rullgardin ändå täcker fönstret helt? Alla tips och idéer mottages! Som syns på bilden är det inte mycket utrymme mellan respektive fönster och hörnet.

image81

Riddartyp till loftsäng

Publicerad 2007-04-22 20:11:06 i Allmänt - osorterat,

Inför A's 4-årsdag var allt med riddaranknytning av stort intresse, så vi beställde av farmor riddarförhängen till loftsängen (halvloft, ca sovhöjden är ca 120 cm). I ett nummer av Sköna Hem fick vi idén till layouten, och sedan fick farmor fria händer.

Det här är resultatet (nytvättat, ostruket och inte upphängt, därav de något sneda fotona med golv bakom fönstret)

image79

image80

Utmed sängens långsida hänger dessa två bitar. På den fria gaveln hänger ytterligare en del motsvarande den övre (med fönster).

Förhängena är sydda i tyg (naturfärgat och beige) från IKEA. De två blå är olika underlakan, även de från IKEA. I liljans mitt sitter en guldknapp med lilja på. Fönstren är i myggnät. Krönet är i vändsytt tyg och endast fastsatt i överkan på respektive förhänge (fladdrar alltså lite fritt). Bredden är sängens längd plus 20% så att det skulle bli lite rynk. Ingången till riddarborgen blir naturligt mellan de två styckena på långsidan.

Ska se om jag kan ordna nya foton när tyget är upphängt - någon dag när jag plockar fram strykbrädan.

Nyslipad hall, men vad ska vi ha för ytbehandling?

Publicerad 2007-04-17 22:41:00 i Huset - renovering,

Övre hallen är nyslipad (och övertäckt), och nu ska vi bara bestämma oss för om vi ska vitmåla (och isåfall med samma färg, oljebaserad, som i sovrummet, eller vattenbaserad + lack), kalka och såpa, eller lacka... Svårt det där. Lutar och vitmålat med vattenbaserad.

Som bonus blev vi av med tv:n, då vår käre golvslipare lyckades klippa antennsladden i samband med att översta trappsteget skulle slipas. Så kan det gå :) Inga desperata hemmafrua idag, med andra ord.

Nya dörrhandtag & småplock

Publicerad 2007-04-11 21:12:27 i Huset - renovering,

Japp, nu har vi svarta backelithandtag i hela huset, utom på vår ytterdörr, vår inomhusytterdörr (ja, det är lite komplicerat..) och på toadörren. Ska se vad vi kan göra åt de två sistnämnda.

Småplocket avser golvlister i sovrummet. Vet att mannen INTE skulle klassa det till småplock, men det hör ju till detaljerna som det är lätta att "missa".

Har lite problem i killarnas lekrum - de kan inte använda sitt ritbord om solen skiner, eftersom det blir väldigt ljust ute. Är på jakt efter rullgardiner, men till det stora fönstret (200 cm) finns inga tunna rullgardiner på IKEA, bara mörkläggningsgardiner. Tänkte då ta 3 * 60 cm, men det funkar inte eftersom cc-måtten på fönstrena är pr

Vardagsrum modell -78

Publicerad 2007-04-07 20:33:54 i Huset - inväntar renovering,

Jaha, dags att krypa till korset och visa hur nedervåningen ser ut.

Vardagsrummet får inleda med sin brun/gröna vävtapet och matchande element

image74

Till vänster är utgången mot köket. Väggen bakom TV:n ska på sikt bort, och vi ska öppna upp mot entrén (som döljer sig bakom golvlampan), och trappen till övervåningen.


image75

Tyvärr syns inte färgen på elementet, men den går i ton med tapeten. När vi väl har bestämt oss för färger i rummet i övrigt får nog fotöljen ny klädsel.


image76

Skjutdörrar öppnar upp mot "salongen", som är lite av avställningsyta för närvarande. Svagt rosa tapet, självfallet med matchande element?!

Det växer i trädgården

Publicerad 2007-04-07 20:28:18 i Trädgård - vår,

Slutresultat av häckansning (inkl 4 vändor till tippen)

image68


Luftigt utan gran

image69

Den stod tidigare mitt i bilden


image70

Kaprifolen, som i höstas stod 4 meter hög och klängde över altanens plan, kapades på 3 dm höjd. Nu är den på gång igen!


image71

Löjtnanshjärtan på tillväxt, ihop med ett knippe tulpaner. Spännande att se vad som dyker upp i rabatterna


image72

Några små försynta blåsippor bland höstens löv. Vitsippor finns det också.


image73

Gräsmattan är full av scilla

Påsken är här

Publicerad 2007-04-07 20:22:01 i Årstider/Högtider - vår,

Killarna kunde knappt bärga sig innan de fick gå ut på äggjakt! "När kommer påskharen?"

image63


image64

När äggen väl är tömda finns det olika användningsområden..


image65

Påskris inhandlat


image66

Redo för påsklunch


image67

Liten påskbuffé (och ett smakprov av vårt kök från -78)

Vi hade en gång en gran

Publicerad 2007-04-04 21:01:23 i Trädgård - diverse,

men så påtalade grannarna att den där granen vajat betänktligt under stormen Gudrun. Ooops, det var visst något som säljaren glömde informera om.

Så kom höststormarna i oktober, och vi kände att det var läge att ta ner den. 30 oktober var vår gran ett avslutat kapitel.

image62

Stor gran på liten bergknalle = inget vidare fäste


Trodde jag skulle kunna ladda upp en liten film om fällningen, men se det gick inte. Får gå ut och fota vår tomma knalle i morgon. Var själv inte med när trädet fälldes, men det ser riktigt häftigt ut. Först kapa alla grenar påväg upp, och sedan ta stammen någon dryg meter i taget på väg ned!

Regn och 10 grader

Publicerad 2007-04-01 23:43:37 i Allmänt - osorterat,

var ju inte direkt vad man väntade sig av Nice, men i alla fall.. Vi har haft sköna dagar och blivit ompysslade av föräldrar/mormorfar, ätit god mat och druckit vin, så trevligt har det varit i alla fall. Pojkarna fick doppa tårna i Medelhavet, och jag har ätit lunch på stranden, men i övrigt hade vi inte mycket till roligt väder att tala om.

Skönt ändå att vara ledig ett par dagar och få distans till jobb och husfix, inne och ute. Mannen har dock inte legat på latsidan - bildbevis kommer inom kort. Häcken lär vara fixad, och det vill inte säga lite.

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela