Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Före - Tvättstuga

Publicerad 2010-03-30 21:27:39 i Freja - tvättstuga,Tvättstugan renoverades för knappt 10 år sedan, och har kakel en bit upp på väggarna och värmeslingor under klinkersgolvet. Här blir det ingen annan "renovering" än att jag räknar med att köpa en torktumlare och installera en dusch.


.  . 

För att ingen ska sk-ta i det blå skåpet, så försvinner det till förmån för en duschkabin. Ifall någon undrar.


.

Före - Tvrum/gästrum

Publicerad 2010-03-30 21:27:22 i Freja - tvrum,Längst in på entréplan ligger det blivande gästrummet / barnens tv- och lekrum. Lite tokigt är att man måste gå via tvättstugan, men det löser sig nog. Idag är det härligt aprikosfärgat, men för att ljusa upp rummet lite så blir det nog ett, eller ett par, lager vitt. Men det kom väl inte som någon nyhet?


Sett från dörren till tvättstugan. Det som skymtar längst till vänster är ingången till "hobbyrummet". Där ska det bli förråd. Längre fram kanske jag flyttar väggen så att tv-rummet blir rektangulärt, men så här i början nöjer jag mig med att måla väggarna.

Sett från bortre hörnet.


.

Före - Entre

Publicerad 2010-03-30 21:27:09 i Freja - hall,


Lite tokig ordning kanske, nu kommer jag till entrén på min runda runt huset. Det ligger parkett i hela hallen, och jag vet fler som bytt ut den första halvan till klinker med golvvärme. En inte helt tokig tanke, som dock får ligga på is ett tag. Någon som har ett stalltips vad gäller färgen på väggar??


.  .

I den bortre delen av hallen finns ingång till litet förråd, sedan trappen upp, därefter dörr mot tvättstuga och innanför den tv-rum/gästrum, vidare ytterligare ett förråd/klädkammare och slutligen en liten toa med handfat.

I den främre delen är det härifrån sett Es rum till vänster, och killarnas rum till höger. Hallen är ganska smal, så det blir en utmaning att få till kläd- och skoförvaring, ihop med Es vagn!


.

Före - Trappen ned / upp

Publicerad 2010-03-29 22:52:46 i Freja - trapphus,
Trappen kommer upp mitt i vardagsrummet. Nja, inte riktigt mitt i, men ändock upp i vardagsrummet. Initialt ska all furu målas vit, men vad som händer sedan med räcke och stänger, det får vi se. Nålfiltsmattan är ganska ok, så den får nog ligga ett tag. Himla bra halkskydd.


Det kan nog tänkas bli en koja under trappen!


.

Före - Sovrum

Publicerad 2010-03-29 22:15:48 i Freja - sovrum,En titt in i sovrummet, som håller ca 12 kvm. Ingen klädkammare, till min stora sorg, men jag funderar starkt på att bygga en i innerhörnet. Syster har en klädkammare som bara tar 130 cm i bredd, så det skulle få plats... Nåja, det finns lite tid att tänka över det hela. Sa jag att rummet ska bli vitt? Men kanske att jag är lite wild och sätter färg på den "hela" långsidan, där huvudänden på sängen ska vara.


Sett från dörren. Sängen ska stå mot väggen som syns.
Om det inte blir klädkammare i övre vänstra hörnet så ska i alla fall garderoberna bytas ut.
Någon hugad spekulant? Dörr ut mot lilla hallen.


.

Före - Vardagsrum / Matplats

Publicerad 2010-03-29 22:06:41 i Freja - vardagsrum,Är det någon som förvånas om jag säger att vardagsrummet kommer att bli vitt? Inte? Eventuellt blir det tapet på kortväggen som är en förlängning av köket. Dock inget spikat. Måste vänja mig vid tanken på tapet :)

Från köket ser man matplatsen, som är i bakkant på bild. Ja, golvet är högre i det hörnet, det är inte en synvilla. Det går en massa rör i golvet där, och jag tänker inte bila.
Tittar man snett vänster från köket ser man tvärs över trappen ned, bort mot blivande TV-hörna. Vet dock inte hur jag ska få till TV utan en vettig vägg att hänga den på. Ev får soffan stå ut i rummet från ytterväggen?!
Från matplatsen ser man soff/tv-hörnan bättre. Utgång till terassen.
Vrider man så blicken, från tv-hörnan, mot köket, ser man dels ingången till köket, dels ingången till badrum och mitt sovrum. De delar en yttepyttehall som jag ev ska införliva med badrummet den dagen jag renoverar det.


.

Före - Kök

Publicerad 2010-03-29 21:57:33 i Freja - kök,
Köket kommer att blåsas helt och ersättas av ett IKEA-kök Solär med rostfria vitvaror, grafitgrått golv, Virrvarr (silver) bänkskivor och någon form av vitt kakel ovan bänk på arbetssidan. Taket gipsas förmodligen och blir vitt. Låter det bekant? Tja, förutom att nuvarande hus har rutigt golv och mörk klinker ovan arbetsbänken, så blir de två köken ganska lika.Sett från öppningen in mot köket från vardagsrum
Från fönstret ut mot matplats/vardagsrum

.

Dax för förebilder

Publicerad 2010-03-29 21:43:14 i Freja - allmänt,


Och inte vilka förebilder som helst utan före-renoveringen-av-mitt-radhus-bilder.

Jag tror jag tar rum för rum och inleder varje inlägg med en planskiss, klickbar, så man kan orientera sig. Själva renoveringen drar inte igång än, så det dröjer lite med efterbilderna.


.

Vad man har med sig i bagaget

Publicerad 2010-03-28 21:51:39 i Ny framtid - tillbakablick,


Jag följer en blogg bland andra. Ensamma pappan. Ensamma pappan skriver mycket tänkvärt. Nu har Ensamma pappan skrivit om bagage.

Ja du, det där jävla bagaget… Tänk om någon förklarat för mig hur viktigt det är att man har sorterat bagaget innan man ger sig in i något nytt. Att man har gått igenom “Customs” och deklarerat vad det är man har med sig. Varit öppen med det. Att de farliga sakerna ligger i en 1-liters platspåse till allmän beskådan. Det är ju faktiskt lika bra att en potentiell partner ryggar tillbaks och springer om inte bagaget passar. Redan från början menar jag. Så att man inte har 3 barn ihop när bagaget blir besvärande…

Har du ett hemligt bagage?.

267 olästa blogginlägg

Publicerad 2010-03-28 20:25:35 i Allmänt - resor,


via Bloglovin. Antingen har jag för många bloggar på min lista, eller så har jag roat mig med annat under de senaste dagarna.

Hm, tror det var det senare. Trysil med några jobbarkompisar tors-sön. Inte fel alls. Skriver nog något om det lite senare :)


.

Beroende

Publicerad 2010-03-24 22:19:15 i Ny framtid - välbefinnande,


Jag tror jag har blivit beroende. Av träning. Det trodde jag aldrig skulle hända mig. Och inte bara på 6 veckor... Idag är det exakt 6 veckor sedan jag började träna "på riktigt". Jag har hittills tränat 23 dagar av 42. Mer än 50%. Idag sprang jag 2 km, i en hastighet av 9 km/h, utan att pausa/aktiv vila. Jag hade kunnat fortsätta ett par hundra meter till, tror jag, men ville kunna köra en längre sträcka jogging igen lite senare.

5,03 km
36 min 30 sek
7 min 15 sek per km i snitt.

För er som är inbitna löpare är det förstås ingenting. För mig som senast sprang jagad av vårtsvinn på savannen utanför Nairobi i slutet på 90-talet är det stort.

Är du beroende av något?


.

8 husmorstips

Publicerad 2010-03-24 14:19:11 i Allmänt - osorterat,


Minns inte var jag hittade dennna, eller fick den, men nu dök den upp i en datorstädning.

Är du husmor eller riktig kvinna???

Så gör riktiga kvinnor....inget tjafs med nånting...

 

Husmorstips 1:

Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.

Riktiga kvinnors tips :

Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du ändå på soffan och äter den.

 

Husmorstips 2:

För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.

Riktiga kvinnors tips :

Köp pulvermos, det håller ett år.

 

Husmorstips 3:

När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd, använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.

Riktiga kvinnors tips :

Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.

 

Husmorstips 4:

Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.

Riktiga kvinnors tips:

Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa efter mig Riktiga kvinnors motto : Som jag lagar maten, så äter du den och så vill du ha den.

 

Husmorstips 5:

Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den håller sig färsk i flera veckor.

Riktiga kvinnors tips:

Selleri? Aldrig hört talas om.

 

Husmorstips 6:

Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.

Riktiga kvinnors tips :

På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg, alltså behövs det inte.

 

Husmorstips 7:

För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.

Riktiga kvinnors tips:

Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande har huvudvärk, men vem bryr sig.

 

Husmorstips 8:

Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.

Riktiga kvinnors tips:

Överblivet vin ?????


.

Badkar

Publicerad 2010-03-23 09:30:59 i Freja - badrum,


Att hitta ett badkar som klarar 138 cm på längden har visat sig vara allt annat än lätt. Här är det jag tycker bäst om, men är inte 100% övertygad om att det är rätt. Vad säger ni?


Bild lånad från http://www.hemvaruhuset.se/


Ett såhär litet badkar får plats under fönstret (kommer att ha dusch en våning ned), men frågan är om det är bättre att satsa på ett något längre badkar på andra ledden, och ha en skärm så man kan duscha uppe oxå?


.

Kan knappt tro att det smäller i morgon!

Publicerad 2010-03-22 21:32:21 i Freja - allmänt,


Japp, såhär dax i morgon är jag innehavare av ett styck radhus. Mitt alldeles egna (tja, ihop med banken då, men det må väl vara hänt), och jag är så himla förväntansfull! Helst skulle jag vilja kasta mig över renoveringen alldeles med en gång, men pga olika orsaker så får det vänta liiite. Måste ju dessutom planera in renoveringstid på barnfri tid, för jag tror inte att unga damen gör så mycket nytta där, även om killarna säkert skulle kunna hålla sig sysselsatta.

Prio i morgon är känna av huset i tomt tillstånd, och se hur ytskikten ser ut - det var inte helt lätt när det var möblerat. Måste dessutom få besked från den fastighetsansvarige vilken access de behöver ha till vinden för att fixa en läcka vid takluckan (föreningens ansvar). Men sedan så! Ska börja ta över saker som ska upp på vinden, och renoveringsattiraljer.

Spännande!

Har du något extra kul på gång?


.

Ny kategori

Publicerad 2010-03-21 20:52:29 i Ny framtid - Hus,


Alldeles snart, i en blogg nära dig, kommer en ny kategori. "Freja". "Freja - vardagsrum", "Freja - kök", "Freja - uteplats" - ja, du fattar väl vad det är frågan om?! På tisdag smäller det!!!! Och för att riktigt "bo in mig" allldeles direkt, så ska jag ta med golvpapp och täcka det som så småningom ska bli Ebbas rum, för att kunna ställa dit diverse grejer redan på tisdag. Och ta dit nya blomlådan för utebruk.

Nr 1 blir att riva allt gammalt. 10-11 april är det rivarparty, så du som är i närheten är välkommen. Är du inte i närheten får du gärna skänka oss övriga en tanke - kan nog behövas lite "willpower" för att bli av med det gamla.

Välkommen med på min resa!


.

Söndag 21 mars

Publicerad 2010-03-21 20:08:36 i Allmänt - vardagsliv,


Fortsättning på helgen

 • Fotbollsfotografering för A - snälla Lillasyster tog med honom dit. De fick hoppa kön vid individuella fotograferingen så att vi skulle hinna med nr 2 på listan, simskola

 • Simskola för H - E fick följa med, och A fick vara hos Lillasyster. Tor Väsby på 1,5 h inkl simskola. Nästan rekord. H fick ingen glass, och hoppade över rutschkanan, det var väl det som gjorde det hela.

 • A och H lunchade (båda åt som om det var den sista måltiden, och A tyckte det var bland det bästa han ätit) och lekte hos Lillasyster medans E sov middag. I 2 timmar. Halleluja! Jag röjde hemma och fick undan en massa papper som legat och skräpat alldeles för länge. Trimmade dessutom lite blommor.

 • Lillasyster tog med A o H ihop med egna barn till Fjärilshuset. E och jag kom efter. 2 timmar fjärilar, fuktig luft, pippi fåglar som skrämde livet ur E, fika (där 4 killar satt vid ett bord, och vi vuxna och småbarnen 3 meter bort vid ett annat - härligt!)

 • Sålde ett datorskåp via Blocket. Killen som köpte höll på att åka utför trappen. Hade varit pinsamt om han råkat illa ut..
 • Carbonara till middag - A's favvo. Tur att jag kokade 6 portioner pasta!
 • Ok nyheter vad gäller A's skola. Inget kring A specifikt, men hela 1:an står för inför stora förändringar
Nu sover alla 3 och jag ska sätta mig och pusta ut. Typ.


Har du haft en lugn helg?


.

Lördag 20 mars

Publicerad 2010-03-21 19:21:50 i Allmänt - vardagsliv, • Uppställning på Sjöhistoriska museet kl 10

 • Återvände till verkligheten efter fika vid 13-tiden. Trodde Loppan skulle sova, men hon vaknade ju i bilen

 • Lämnade av 2 söner hos Lillasyster och tog E i vagn till C för att inhandla middag

 • Tog en sväng förbi nya huset. Fortfarande gardiner och blommor i fönstren på entréplanet. Undrar om de är redo för frånträde på tisdag?

 • Hem till Lillasyster för em-fika. Stoppade E från att gå upp för trappen ungefär 128 gånger

 • Middag för hela gänget hos mig. Barnen käkade hamburgare, och Lillasyster och jag mumsade fläskfilé och ungsrostade grönsaker. Plus bea. Och rött vin. Tur att vi bor så nära så hon kan rulla hem barnen. Och sig själv.
Avslutade lördagen framför TVn. Ovanligt för att vara mig. Kan räkna TV-tiden sedan innan semestern enkelt. DH, Let's Dance (för barnens skull), Mello (även det on demand) och en och annan dokumentär. Typ. Fastnar framför datorn istället. Vet inte vad som är värst.

Vad är värst?-

Lördagsnöje

Publicerad 2010-03-19 22:25:36 i Ny framtid - barnen,


Tänkbara museum: Historiska,  Fjärils-,  Spårvägs-, Polis eller Sjöhistoriska?

Andra etablisemang: Aquaria eller Överdjärva gård?

Vad gör vi med 3 killar 8, 7 och 6 år, och deras småsystrar knappt 3 och nästan 1,5?

 

Väljer du något av ovan, eller har du ytterligare förslag?

 

.

Paradis

Publicerad 2010-03-19 20:02:14 i Allmänt - osorterat,


Attans, barnen påminde mig om en ask kvar från julens begivenheter4 bitar var fick de ta. Trots att det är fredag. Själv måste jag se till att hålla mig under 4 bitar. Vill ju inte ruinera dagens träning helt. Och ett glas rött ÄR godare än choklad.

Vad har du i dina gömmor?


-

Fys v 9+10

Publicerad 2010-03-18 21:03:26 i Ny framtid - välbefinnande,


Dags för uppdatering på fysfronten. Trodde aldrig jag skulle komma till den punkt där jag ser fram emot att gå iväg och träna...


Datum Aktivitet Min Sträcka
2010-03-01 Löpband 35 4,1 Gång + 3*jogg
2010-03-03 Shape 60
2010-03-03 Löpband 45 5,3
Gång + lite jogg
2010-03-05 Promenad 70 7,0
I solen. Ute!
2010-03-07 Löpband 45 5,7 Gång + lite mer jogg
2010-03-08 Löpband 40 5,3
Gång + lite mer jogg
2010-03-09 Löpband 40
5,3
Gång + lite mer jogg
2010-03-10 Löpband 45 5,0
Enbart snabb gång
2010-03-12 Löpband 48 6,0 Gång + lite mer jogg
2010-03-13 Core 25
2010-03-13 Löpband 15 2,25
Gång + lite mer jogg
2010-03-14 Promenad 35
3,0
Glashal promenad :)
Hur har du det med din träning?


.

Lund

Publicerad 2010-03-16 20:12:24 i Årstider/Högtider - vår,


Undrar hur mycket längre våren har kommit i Lund? Lär bli varse i morgon då jag ska på tjänsteresa söderut över dagen. Snödroppar? Tja, kanske inte i stan. Men rejält bar mark vore inte fel!!

Hur långt har våren kommit hos dig?


.

23 mars

Publicerad 2010-03-15 21:24:20 i Ny framtid - Hus,


Wow- om 8 dagar får jag tillträde till mitt nya hus! Men jag flyttar inte då - nej, det dröjer nog ytterligare 5-7 veckor. Först ska jag renovera!

Någon som är sugen på att komma och hjälpa mig riva det gamla? Sker helgen 10-11 april!


.

Hantverkare - el

Publicerad 2010-03-15 08:52:33 i Ny framtid - Hus,


BraByggare och andra hantverkarsöksiter i all ära, men jag vill ha en hantverkare via EGNA kontakter. Orkar inte hamna i tjafs med ännu en... Så, har du tips på en elektriker för endel omflytt av el, byte till automatsäkringar, etc. (vitt!!!) i mitt område, så får du gärna höra av dig, antingen via kommentar eller mail [email protected] .


.

Telefonkö

Publicerad 2010-03-14 21:36:21 i Ny framtid - Hus,


Fredells har en kökskampanj. Problemet är att jag inte kan utläsa från deras hemsida hur länge den gäller. Alltså ringde jag till Fredells idag. 5 gånger.

Nr 1 - efter 11 minuter och 47 sekunder där jag fått meddelande om att det är många som ringer och att de strax tar emot samtalet, kopplas telefonsvararen in och den låter mig veta att man inte kan lämna något meddelande.

Nr 2 - efter ca 7 minuter lyfter någon luren. Yes, tänker jag. Men denna någon är tydligen inte på servicehumör, för hon lägger luren vid sidan av, och forsätter prata med sin kompis. Om vad som hände igår. Jag började spela in hennes samtal efter ca 4 minuter. Då hade jag missat alla smaskiga detaljer om festen och om killarna som var där. La på efter 3 minuter. Insåg att hon inte insåg att hon hade ett samtal på tråden.

Nr 3 - 5 - repris av nr 1.

Någon som vet hur länge Fredells kökskampanj håller på?

Uppdatering 100315
Med er hjälp har jag lyckats lokalisera en extremt liten text som säger 28 mars. Det är ju himla bra. Då hinner jag ta lite extra mått och tänka en omgång till på mitt nya kök innan jag åker och beställer! Tack!


.

Söndagmiddag

Publicerad 2010-03-14 19:58:46 i Ny framtid - blandat,


Jag var bjuden på middag ikväll. Hos barnen och barnens pappa. Det känns konstigt eftersom det känns "hemtamt" och naturligt och trevligt. Fast på fel ställe. Och med diskussionsämnen som hur han ska renovera sitt hus. Surrealistiskt känns det.

Men ändå bra. Det känns mycket bra att barnen kan se att vi är vänner. Att vi är deras mamma och pappa i vått och torrt, även om vi inte lever tillsammans längre. Att vi tänker lika om deras uppfostran. Att vi båda anser att A ska göra sin läxa innan speldax. Att det inte bara är pappa eller mamma som är tjatig, beroende på var barnen bor fn. Att vi älskar dem, att det inte är de som är orsak i något av den situation vi befinner oss i.

Efter wok och ett glas vin tog jag E och begav mig hemåt. Hon bor inte hos sin pappa lika mycket som bröderna. Stor kram till mina pojkar, som kommer hem till mig i morgon efter skolan. Tack och lov att vi bor så nära varandra. Och att vi båda, än så länge (??) tycker det känns bra/ok att ses på det här sättet.

Var åt du din söndagmiddag?

.

Vårkänslor

Publicerad 2010-03-14 08:44:11 i Ny framtid - Hus,


Det är svårt att tro att det för 1 år sedan gick att sitta ute och fika i början av april. I trädgården ser jag säkert 3 dm snö fortfarande, och när allt detta ska försvinna återstår att se.

Var med M på Rum & Trädgårdsmässan igår, och då fick jag vårkänslor! Så mycket härliga blommor och vackra saker till trädgården. M och jag föll pladask för ett växthus från Hasselfors.Bild lånad från Hasselforsgardens.se


Mitt problem är att min nya trädgård inte kan härbärgera denna skönhet - det får bli i ett annat liv. Eller så kanske jag får komma hem till M och njuta??

Något jag däremot får plats med är blommor vid entrén, och vad passar väl bättre till mitt svart/vita radhus än en svart blomlåda från Lindesbergskrukan? Terrace heter modellen.Bild lånad från madebyfagerdala.se

Åh, nu ser jag fram emot att få access till huset, och börja fixa!!! Även om det dröjer tills jag flyttar...


.

Din absolut bästa köksdetalj?

Publicerad 2010-03-12 08:45:33 i Ny framtid - Hus,


Ska alldeles snart ge mig på att renovera det nya köket, det andra på lika många år, och har i stort sett planen klar för mig. Vore kul/intressant att få höra vilken detalj eller lösning i ditt kök som du är extra nöjd med? All inspiration är mycket välkommen!

Har du någon grej som du ångrar rejält? Något som verkade bra vid planeringen, men visade sig vara en flopp?


.

Att vara barnvakt till sina barn

Publicerad 2010-03-11 22:30:07 i Ny framtid - barnen,


Ikväll är barnens pappa på jobbevent. Det är pappaperiod. Vi har en deal att vi frågar varandra först, innan vi kallar in extern barnvakt. Åtminstone jag träffar gärna mina barn under deras pappaperioder.

Men vad är det jag gör ikväll? Vilket verb?? För inte är jag väl barnvakt? Det kan man ju inte vara till sina barn?!

Har du oxå svårt med ordvalet ibland?


.

Att äga en Porsche är en upplevelse

Publicerad 2010-03-11 17:57:29 i Allmänt - osorterat,


Så inleds ett inbjudan jag fick idag. Det är Porsche Center i Stockholm som vill berätta för mig om bilens design, säkerhet och köregenskaper en kväll nästa vecka.

Undrar om de vet att jag är en ensamstående 3-barnsmorsa på en 60%-tjänst...

Coachen Elizabeth Gummesson föreläser och Pontus Frithiof lagar mat. Tja, man kanske skulle ordna barnvakt??


.

Premiär för MiniSats

Publicerad 2010-03-09 21:30:04 i Ny framtid - välbefinnande,


Idag hämtade farmor och farfar barnen från skolan/dagis och tog med dem hem till mig. Jag kunde komma ifrån i tid för att vara hemma strax efter 17.30, och när barnen hade ätit drog vi till SATS. I vanliga fall är det ju bara på onsdagar jag kan komma ifrån kvällstid, och eftersom jag ska på galej i morgon, så ville jag se om MiniSats kunde vara något för barnen så att det kunde bli en stund på löpbandet idag istället.

Succe! Definitivt för E, hon hade knappt tid att vinka hej då :) Tjejerna som håller i MiniSats berättade efteråt att killlarna hade varit så himla gulliga mot lillasyster, och det värmde verkligen. De hade ritat, lekt med E och en annan liten skrutt, träffat en gammal dagiskompis till H och haft det helt ok. A var lite besviken på att det inte var någon träning. Han är helt säker på att en av klasskompisarna går på någon slags klass på SATS, men jag undrar det?! Måste kolla med mamman, för här på vårt Sats börjar barn/ungdomsaktiviteterna först vid 11 år.


.

500 - halvvägs till tusen

Publicerad 2010-03-09 21:24:25 i Ny framtid - blandat,


500 inlägg har jag, i och med detta, publicerat sedan det allra första. 4 februari 2007 skrev jag att vår renovering av Huset precis skulle dra igång. Samtidigt som det nästan känns som igår, känns det som en evighet sedan. Så mycket vatten som runnit under broarna.

Snart får jag än en gång brista ut i Renoveringen har börjat. Men då gäller det MITT radhus, inte VÅRT hus. 3 år. En evighet sedan.

Bloggen har haft lite olika fokus under de 3 år som gått. Mest renovering, och sista knappa året som en kanal ut för all sorg, ilska och ledsenhet över det som skedde förra våren. Nu är det nya tag som gäller!


.

Buzzador - Dove VisibleCare

Publicerad 2010-03-08 23:34:35 i Konsumenttester,


Jag har varit en Buzzador i ca 2 år, och erbjudanden om att vara med i olika kampanjer går lite i skov. Nu var det ett tag sedan sist, och så dök två kampanjer upp samtidigt. Jag var lite ouppmärksam och trodde det var liknande produkter från olika leverantörer, så jag tackade nej till den ena.

Den nya kampanj som jag tackat ja till, och redan fått produkterna för är Dove VisibleCareEfter sju dagars användning ska huden bli mjukare och smidigare, och efter 3 veckor ska jag märka hur jag får en synbart vackrare hud! Efter 5 dagar med produkten är jag nöjd! Huden känns inte alls torr som den kan göra efter dusch i vanliga fall.

Duschkrämen är nästan som en lotion i konsistensen - tjock och krämig. Löddrar härligt mycket men har kanske en något för stark doft. Inte obehaglig doft, bara lite mycket kanske?

Två varianter av duschkrämen finns - Dove VisibleCare Softening, och Dove VisibleCare Renewing, och det är den senare vi får prova i denna omgång.

Vill du oxå bli Buzzador? Om du lämnar en kommentar om det, så skickar jag inbjudan. Du kan anmäla dig direkt på deras sida, men om jag får bjuda in så är det lite plus i kanten för mig :)


.

Dagens hjälte - uppdatering

Publicerad 2010-03-07 22:50:43 i Allmänt - irritationsmoment,


Tack för alla upprörda och tröstande kommentarer förra veckan! Hjälten verkar ha tagit allt med fattning, och verkar inte lida allt för mycket. Han har fått en chans att berätta för mormor och morfar, och det tror jag har känts bra.

Skulle velat ge er alla en uppdatering i torsdags eller fredags, med info från rektorn och ansvarig pedagog, men det enda, i princip, de har sagt hittills (vilket var i tisdags) var att de är mycket ledsna över vad som hänt, och de förstår inte hur det kunde hända. Det ska utredas internt, och en handlingsplan tas fram för att säkerställa att det inte händer igen.

Jag bad i tisdags om att omgående få en kopia på den interna dokumentationen över händelsen, samt få ta del av handlingsplanen. Man skulle kunnat tro att åtminstone dokumentationen borde varit klar och översänd senast i fredags, men så är inte fallet.

I morgon ska jag prata med rektorn. Ska hänga på telefonlåset 8.15 när hon öppnar expeditionen.


.

Pass på!

Publicerad 2010-03-07 22:39:53 i Allmänt - irritationsmoment,


Skrev för några veckor sedan om diverse förlorade id-handlingar.

Körkortet kanske dyker upp i vår, när snön smält helt på parkeringen i Sickla Köpkvarter, vem vet. Men passen har i alla fall återvänt från sin exil. I en låda, alldeles nära mig, hade jag gömt dem. Under en laptop på undantag. Så kan det gå.

Det plötsliga infallet att leta efter något helt annat i just den lådan sparade mig 1.600 kr. Inte illa en söndagkväll.

Har du sparat några pengar idag?


.

10,4 grader i mitt närområde!

Publicerad 2010-03-07 20:29:55 i Allmänt - osorterat,


Nej, det är inte fråga om någon lokal klimatpåverkan hemma på min gata i stan. Och det är inte utetemperatur det gäller...

Kom hem efter 4 dagar hos föräldraskapet och kliver in i en igloo... Eller ja, näst intill. Det visar sig att pannan nog stannat redan på torsdagen, och aktuell rumstemperatur kl 18.30 var som sagt 10,4. Efter lite fix med pannan (inte jag, den andre ägaren), och 2 timmar senare har jag nu fantastiska 14,5 grader i köket.

Mammas förslag var att jag skulle flytta in en madrass i badrummet, som har värmegolv, men det ska nog fixa sig tills jag ska isäng :) Barnen är dock utlokaliserade till sin far, eftersom jag tyckte det var lite väl häftigt att låta dem sova i denna temperatur.

Någon som kan skicka över en liiiten whiskey som jag kan värma mig med?


Uppdatering

Kl 21.30 - 15,8 grader
Kl 22.30 - 17 grader


.

Dagens hjälte!

Publicerad 2010-03-01 20:05:56 i Allmänt - irritationsmoment,


Dagens HJÄLTE, det är utan tvekan min H, alldeles nyss 6,5 år fyllda.

Jag kom till skolan strax före halv 5 för att hämta A (lite drygt 8) och H, och finner till min förvåning att H inte är kvar. Eller rättare sagt, den personal som är kvar vet inte var han är, men så mycket kan vi konstatera att overall, kängor och ryggsäck är inte på plats. Fröken hade H bredvid sig på mellis, och storebror hade spelat datorspel med lillebror "en stund tidigare", men där och då var det ingen som visste vart H tagit vägen. Fröken säger att hon tidigare hört en annan fritidspersonal säga något i stil med att H blivit hemsläppt då hans mamma ringt och inte skulle hinna hämta. Nej säger vår fröken, det kan inte stämma för hans bror är kvar och de skulle aldrig be H gå hem själv. Då hade den andra viftat bort det hela och sagt att nej, det var ju inte H, det var någon annan.

Hur som haver - jag gick man ur huse i skolans lokaler och på skolgården. Under soffor, på toa, i olika skrymslen och vrår, men ingen H. Då lämnade jag A och lillasyster till fröken och tog bilen, för att köra samma sträcka som man går till skolan. Där, ett par hundra meter hemifrån, med siktet inställt på skolan, hittar jag H lommandes med stora tårar på kinderna. Fan, hur kan något sånt här hända??? Han är 6 år och går i F-klass!!!

H's berättelse är i alla fall att personen har sagt till honom att gå hem för att mamma hinner inte hämta. Ok, tänker H och klär sig och går hem (ca 15 min prom). Ingen hemma, så han väntar en stund och går sedan till sin moster (5 min), som inte finns där. Vidare till pappa (ytterligare 5 min), som förstås inte heller är hemma utan på jobbet. Vänder då hemåt och ser att ingen kommit hem än. Tar en lov till grannarna, men de är i Sälen. Bestämmer sig då för att gå tillbaks till skolan. Vilken liten hjälte som gör hela denna vandring själv! Som tur är är det hyfsat ljust ute, och ingen nederbörd, men ändå.

Det är en mycket ledsen, blöt och kall liten H jag plockar upp. Hur i hela friden.... Som tur är var den person som släppt hem honom inte kvar i skolan, för då vet jag inte vad jag hade sagt.. Nu får jag en chans att lugna ner mig till i morgon, men då blir det snack både med henne och rektorn. Sånt här får ju absolut inte förekomma på en skola!

Vad har gjort dig upprörd på sistone?


.

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela