Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Bara spis och disk kvar

Publicerad 2008-01-30 08:35:59 i Huset - renovering,

På gång?????

Kanske är vi ordentligt på gång nu - hoppas det!

          image334

Flyttade in augusti 06 och skulle bara känna efter lite hur vi skulle göra med köket. Tror vi har känt klart nu. Furu är inte vår melodi... Överskåpen ryker!

image335                   

Hörnskåpet på vänstra bilden fyller funktion som elcentral. Den ska flyttas till andra sidan väggen, där vi har en garderob. Kortväggen där elen sitter idag rivs. Planen nu är att vi skippar överskåp helt, och istället sätter upp skåp där vårt tillfälliga skafferi står idag (se tidigare inlägg).


Luckan blir förmodligen Solär från IKEA.


(Bilderna redigerade sedan inlägget publicerades)

A helt rödprickig

Publicerad 2008-01-22 21:09:23 i Allmänt - osorterat,

Både A och H fick streptokocker konstaterat förra lördagen. Amimox i 10 dagar var rekommendationen från Närakuten. Ok, inga problem att få killarna att ta penicillin. Det var tom så att de påminde oss om vi var påväg att missa. Så hämtade jag killarna från dagis igår, och fröken säger "A har lite prickar på kinden, och några på handen, men han verkar ok". Såg detta och konstaterade att det inte såg så illa ut. Gjorde några ärenden och kom hem. En stund innan läggdags var prickarna på kinden plötsligt många fler, och så hade det krupit upp på armen oxå. Han kändes inte varm, och sa att han mådde bra.

05.00 väcktes jag av en liten skrutt som var helröd i ansiktet (knappt synbar hud mellan prickarna), full med prickar på armar och ben, och som ville sova hos oss "du kan väl klia lite, och massera kanske?". Pratade med Vårdguiden, som rekommenderade Tavegyl mot klådan - "och kanske en kall dusch" - som om det vore ett bra förslag mitt i natten???

Ok, lång historia kort - efter besök på VC idag är det bekräftat att han är allergisk mot Amimox (tydligen inte helt ovanligt). Dock fick vi inget lindrande utskrivet, utan en dos Betapred hos VC, och sedan 2 ggr/dag med Tavegyl tills det inte kliar längre. Gissa om jag önskar att jag kunde ta hans klåda. Han är helt igensvullen i ansiktet, men så tapper.

Köket ryker - före och förebilder

Publicerad 2008-01-20 21:04:59 i Huset - kök,

Nu är vi på gång! A's kalas är avverkat, och det tog nog inte mer än 20 min efter att barnen gått så var O i farten och rev kök. Vi börjar med ytterväggens skåp (dvs där vi inte har el och vatten i större omfattning)

Furuspöke á la 78:

image323

Taket rök redan förra veckan.

image324

Idag var det skåpens tur. Platsbyggda... = kofot mannens bäste vän

image325

Dammig värre - 30 års ansamlad smuts bakom en ventilationslist. Nice :)

image326

Kyl och frys i ensam majestät.

Under tiden förvarar vi specerier, och så småningom vardagsporslinet i ett fynd från Blocket (från Blocket var du kommen, till Blocket ska du åter varda).

image327

Mer kommer, någon annan dag (gäller att få tag på hantverkare för
el och vvs oxå!).

Lillasysters kök och badrum

Publicerad 2008-01-20 20:52:51 i Inredning - xLillasyster,

Lillasyster har ingen blogg (???) så jag lovade att lägga ut lite före och efterbilder på hennes kök här.

Lillasyster bestämde sig för att renovera badrum och kök exakt samtidigt (stammar skulle bytas) så nu lever hon och hennes familj i dubbelt kaos. Lillasyster, J och E bodde hos oss 3 dagar förra veckan för att det låg en total dammdimma över hela huset.

Såhär såg badrummet utan innan hantverkarna kom. Original från 50-talet (åtminstone badkar och kakel)

image319

Hantverkarna har röjt

image320


Parallellt med rörmockarna har kökskillen varit på plats:

image321

Detta är vad man såg från soffan tidigare.

Nu ser det ut såhär:

image322

Det blir en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Köket ska dessutom "flytta ned" till ytterväggen.

4:e tanden är väck!

Publicerad 2008-01-18 19:56:25 i Allmänt - osorterat,

Och jag fick den stora äran att dra ut den!

A tappade 2 tänder i nederkäken i somras. Sedan åkte ena tanden i överkäken i samband med en olycka på dagis under hösten. Samtidigt som den rök slogs två andra tänder (mjölk-) lösa, och idag fick jag lov att rycka ut den. Satt som på en lite tråd bara, och på andra rycket åkte den. Gissa vem som väntar på tandfen i natt :)

Min dator har fått spunk

Publicerad 2008-01-16 22:09:07 i Allmänt - osorterat,

och därför har jag fn en lånedator. Känt fel hos HP's 6220 är att de blir för varma och börjar fråga efter Smart Card, så den är i Polen på HP-service. Vill inte ladda över några foton till härket jag låna, därav ouppdaterad blogg :)

Kul att den är saknad i alla fall!!!!

I morgon komme min kära dator hem igen, så då kanske det kan bli lite foton och fler inlägg!

Köksrenoveringen har börjat!

Publicerad 2008-01-07 12:53:38 i Huset - kök,

1,5 år efter inflyttning har vi så äntligen påbörjat vår köksrenoveringen... Vi har inte bestämt vilket kök vi ska ha, eller vilka hantverkare som ska anlitas (måste definitivt ha hjälp med el och vvs), men det är i alla fall igång. Innertaket - Huntonit som finns i halva huset - är nedplockat och förpassat till tippen. Fram kom en masonitskiva (eller någon typ av board) som tidigare agerat innertak. Där syns spår efter gamla väggar, och det gamla rutnätet av lister som utgjorde dekoration, och som fortfarande finns i taket på vår matplats. Med all sannolikhet sätter vi in gipsplattor i taket - eventuellt med komplettering av rutnätet för att återställa som det en gång såg ut.

Nu är det bara resten kvar :)

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela