Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Stängning på landet

Publicerad 2007-09-25 23:24:53 i Årstider/Högtider - sommar,

Söndagen tillbringades på landet, där vi stängde för säsongen. Tog in pumpen, bar undan utemöblerna, tömde dasset, tog hem batterierna som ger oss lite belysning på sommaren, tömde skafferiet, plockade ihop studsmattan, och annat som ska göras inför vintern. Hade picknick ute i solen - underbart!!!


image197

Vår lilla stuga, som är så underbar när vädret är fint, och som är så liten när det regnar...


image198

Utsikt!


image199

Lillasysters sovhus i bakgrunden, vårt blivande sovhus närmast. Det byggde vi förra sommaren. Fortfarande endel arbete kvar inomhus, annars är det så gott som klart.


Rekordbesök...

Publicerad 2007-09-25 22:01:35 i Allmänt - osorterat,

... för bloggen, men bara några av er som lämnat ett litet avtryck. Det är klart att ingen "måste" kommentera det ni ser, men det vore ju kul att se vem som varit här - så har ni ju oxå möjlighet att länka till er egen blogg :)

/alacs

Nu är vår entréhall klar - gissa vem som är nöjd!!!

Publicerad 2007-09-24 22:28:35 i Huset - hall entréplan,

Inre långvägg m 5 garderober - FÖRE

image181

EFTER

image183

Bara 3 garderober kvar - precis lagom för den mängd kläder vi behöver under en säsong. Inga tomma överskåp.


Detaljer
   Två värmeljushållare, spegel och korgar för mobiler, plånbok, etc.


Bortre kortsidan FÖRE

image186

EFTER

image187

Detalj

 Mina afrikanska tavlor


Ytterväggens långsida FÖRE

image190

EFTER

image191

Korgar för barnens överdragsbyxor, extratröjor, mössor, vantar, etc. Lampan är Kryssbo från IKEA och skostället gjorde O när vi bodde i förra huset (då matchade den ytterdörren)


Inre kortsidan FÖRE

image192

EFTER

image193

Tavlan ska upp, i morgon...

Känns verkligen som en ny hall. Förstår inte att det skulle ta 13 månader att fixa den??

Beskurna träd och ny tunna

Publicerad 2007-09-19 22:13:12 i Trädgård - höst,


Våra fruktträd har inte blivit ordentligt beskurna på måååånga år, men igår kom vår räddning och hjälpte oss få lite ordning på de vildvuxna päron och äppelträden. Får se om detta kan hjälpa dem att ge oss lite mer frukt nästa år. Och så fick vi höra att de behöver vattnas ett par timmar 2-3 gånger per vecka. Det hade vi ingen aning om.

Idag har jag klippt ned allt skräp och invigt vår nya soptunna; en tunna på 370 liter som kommunen tömmer var 14:e dag under april-november till priset 600 kr. Eftersom vi hittills kört oräkneliga vändor till tippen med hyrt släp för att bli av med trädgårdsavfall känns det billigt med Sitas nya drive.

Vår hall har fått tyfis!

Publicerad 2007-09-18 22:14:42 i Huset - renovering,

Häromdagen "beklagade" jag mig, på någons blogg, över att inte min veranda oxå hade tyfis, för det skulle ju innebära att vi åtminstone gjorde något med den. Men vet ni, vår hall har fått tyfis!

Det verkar inte bli någon direkt "light"-renovering, eftersom vi upptäckte en igensatt dörr när vi plockade bort de 2 garderoberna. Denna föranledde förstås att vi behövde gipsa över öppningen, och när vi då ändå skulle till att spackla där, så fick vi för oss att riva yttersta skiktet på tapeten och spackla jämt där också, men så fick vi riva oss ner till gipset, och nu är hallen alltså lite lätt prickig. Hoppsan så det kan gå :)

2 garderober borttagna:

image177


image178


Igensatt dörröppning och väggen ovanför skåpen gipsad:

image179


Hallen påväg mot förändring:

image180


Får nog lov att köpa lite Huntonit till taket i alla fall. Fast vid den stora renoveringen ska eländet bort helt!!


Hallförslag??

Publicerad 2007-09-16 12:48:34 i Huset - inväntar renovering,

Nu har vi funderat på vad vi ska ta oss till med hallen och tror att vi har kommit fram till en lagom "light" lösning.
3 av de 5 garderoberna får stå kvar. Dock måste hela raddan med småskåp bort, eftersom de är byggda som en enhet. Får se hur vi kan få till taket ovanför garderoberna på ett ok sätt, eftersom taket i övrigt är ditsatt efter att garderoberna kom på plats. Dörrarna fräschas till med färg och nya knoppar.

Vita byrån flyttas från sin nuvarande plats till där vi frigör plats efter de borttagna garderoberna.
Spegeln hängs ovanför byrån.

Bortsett från att det är IKEAs köksskåp, byrå och spegel på bilden tänker jag mig att det blir ungefär såhär:

image173


För att få till en hylla för blommor framför fönstret kan jag tänka mig något slags sideboard
utan täckt nederkant, ungefär som Hemnes avlastningsbord, fast i vitt.
Med eller utan lådor, det beror på vad jag hittar. Tips är alltid välkomna!!

image174

Barnens kläder ska i huvudsak hänga i en av de 3 garderoberna, men jackor som används dagligen får fortfarande hängas på krokar (som idag) - dock ska krokarna flyttas till ytterväggen, till höger om fönstret.
IVAR-skåpen förpassas till källaren.

Barnens skor är en ständig källa till gnäll från oss vuxna, eftersom de ställs rätt upp och ned innanför ytterdörren, dvs. nedanför trappen. Har en idé om att sätta upp 2 st Grundtal vägghylla där krokarna för jackor sitter idag. Det borde vara lätt nog att lyfta upp skorna, ta ett kliv innanför dörren, och ställa dem på skohyllan, eller??

image175

image176

Hyllans ska alltså sitta till höger om den vänstra dörren på bilden ovan.

Vad tror ni? Verkar det vettigt? Vad ska jag "fylla" hallen i övrigt med? En mindre soffa vid bortre kortbänken för påtagning av skor, ytterkläder, etc.? Eller är det dumt att behöva gå tvärs över hallen? Kommer den bli belamrad med all skönans sk-t, som våra ivar-skåp idag?

Nu är vi i alla fall på gång, och det känns jätteskönt!!!

Vår hall från sin värsta sida

Publicerad 2007-09-12 19:58:07 i Huset - inväntar renovering,

Nu behöver jag din hjälp!

Egentlgen skulle inte hallen renoveras förrän vi bygger in verandan, men eftersom det ska göras i samband med att vi dränerar om, så blir det inte i morgon, om man så säger.

Men jag är dötrött på hur den ser ut och hur den har en förmåga att bli uppsamlingsplats för all skönans sk-t, så nu blir det ändå renovering light. Tanken är att riva ut den hiskeliga garderobsväggen, måla väggar och panel (fyyyyy) i vitt (Kummelbyvit, som vi har i vår sovrum och i hallen på övervåningen, den är bruten mot grått), sätta in någon typ av mindre garderob (behöver eg bara typ 2 av nuvarande 5 delar) och byta ut lamporna. Men, men, vill jättegärna ha tips på vad du skulle gjort om det var din hall!!!


Bilderna visar vänstervarv från att vi kliver in från entrén.

image167

Skoställ och sittbänk, där man aldrig får plats att sitta eftersom korgen med vantar och mössor står på den.
Till vänster finns hängare för barnens jackor och övriga ytterkläder.
Därefter dörren mot köket och en vägghängd hängare för vuxnas ytterkläder.


image168

Garderobsväggen där 2 av 5 garderober används till ytterkläder. Ska bort och ersättas med mindre och snyggare garderober. Alla tips emottages med tacksamhet!!
Byrå för O's och mina vantar, mössor, kepsar, paraplyer, etc.
Den långa väggen mäter 4,70 meter inkl. dörröppning mot köket. Den korta är drygt 3 meter.


image169

Ytterväggen, där det en gång fanns ett elementskydd, som fick stryka på foten då vi skulle lämna in alla element för blästring och målning på en gång. Sen bestämde vi oss för att ta en våning i taget... Kommer inte att målas förrän stora renoveringen tar vid. Ingen fönsterbräda, eftersom den var ihopbyggd med elementskyddet.
2 IVAR-skåp för skor som inte används så ofta. Kan utan problem flyttas ned i källaren. Korgarna kan vid behov användas till barnens mössor, vantar, etc. istället för lilla korgen på skobänken.


image171

Dörren mot entren (yttre hallen) står alltid öppen. Bakom den kommer nya ytterdörren, eller öppningen mot nya entren (inbyggd veranda) att komma, men det är som sagt ett senare projekt. Skulle kunna häkta av den, men eftersom vi inte vet om vi ska återanvända den vid renoveringen vill vi inte ha den ståendes i källaren och skräpa.


image170

Försök ignorera den himmelsblå färgen och halvt bortplockade tapeten i yttre hallen (tillika trapphuset)... Där stjälper barnen av sina skor eftersom vi inte vill få in allt grus i hallen. Dålig lösning!

Jag har hittat min frisör!!!

Publicerad 2007-09-06 16:31:27 i Allmänt - osorterat,

Och jag är såååå glad!

Skulle till och klippa mig innan midsommar, och ringde till salongen där hon jobbar. Nähä, hon har slutat och "vi har inget telefonnummer till henne" - äh, kyss mig! Finns inte en chans att man inte lämnar efter sig kontaktuppgifter om man flyttar, det är jag 100 på.

Letade på Eniro, Hitta, googlade på hennes namn, men inget napp. Och så idag gjorde jag ett nytt ryck, och hittade henne i en frisörsförteckning. Fått tid till nästa torsdag. Gissa om jag är lycklig! Har varit så nöjd med henne, och efte ett felklipp i vintras, då jag i panik gick in på första bästa salong, så har jag inte riktigt vågat hitta någon annan. Men nästa torsdag är jag nog fin i håret igen!

En enkät till, som jag hittade hos syskonen Å

Publicerad 2007-09-03 21:21:54 i Allmänt - enkäter,

Eftersom det inte händer speciellt mycket på renoveringsfronten fn så roar jag mig med ännu en enkät, hittad både hos T och C.

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
2 vanliga och 2 "läsnycklar"
Äger du en iPod?
Ja, men nu var det länge sedan jag använde den
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Allt är ju avhängigt beloppet, men visst sjutton finns det hål att fylla igen och lån att göra sig av med. Huslånet skulle väck och ett nytt kök från Poggenpohl in (just nu ligger nog IKEA närmast..). Långresan våren 2009 skulle kännas mindre avlägsen, och vi skulle nog kunna lura med oss syster C med man och 2 barn. Känns inte svårt att spendera ett par lottomiljoner.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Ja, lilla sonen - han berättar hemlisar dagligen. "jag ska bara viska  något"
Vad åt du till middag?
Hm, björnbärspajen från igår. Åt grekiska biffar till lunch, så det räckte
Kan du vissla?
Kan och kan, det låter i alla fall.
Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Minns faktiskt inte, men någon stans ringer det en klocka att jag nog faktiskt gjort det. Hade dock definitivt inget med 1:a maj at göra!!
Vem var den senaste som ringde dig?
Mamma
Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?
Om det sker så fine om det roar dem. Jag är äntligen gammal nog att inte bry mig om sådant.
Tittade du på tecknat när du var liten?
Ja, Pellepenna och Suddigumma och Balthazar minns jag. Linus på linjen.
Hur många syskon har du?
1 här och 1 däruppe
Vilken film kan du alla replikerna till?
Jag ger mig tusan på att sätter ngn på Teletubbies så ramlar nog "replikerna" på plats. Vuxenfilm? Ingen!
Äger du några band-t-shirts?
Nej, nej, nej - mina Dire Straits åkte nog ut i samband med flytten från Göteborg.
Hur många stolar står runt ditt köksbord?
6 vanliga och 2 tripp-trapp
Har du gråtit offentligt?
Ja
Försöker du alltid lära dig nya saker?
Ja
Vill du ha några tatueringar eller piercingar?
Har en giraff på foten. Han behöver påfyllnad (fyllde 8 år i somras och är lite blek om nosen). Piercing - nej tack!
Vad har du för väder?
Det kom en skur precis när jag skulle ut och plocka björnbär, annars har det varit en fin dag idag.
Skulle du någonsin kunna tänka dig att dejta någon med mycket tatueringar?
Nej tack, men inte pga tatueringarna. Har inte för avsikt att byta ut min man :)
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Måste och måste, man tar det man får, vilket en vanlig natt innebär ca 7 timmar
Äter du frukost dagligen?
Ja, körde gröt m äpple, eller äpple m yoghurt hela våren. Nu har det spårat ut lite med kaffe och rostbröd/ost. Ska försöka komma tillbaks till gamla vanor igen.
Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Jobbmässig är de relativt fullbokade. Dock är kvällarna fria. Stressiga? Jag försöker att inte stressa, men det är klart att det är kämpigt att sluta jobbet 17 och hämta på dagis 17 och så är det 30 min resväg..
Hamnade du ofta i trubbel för att du pratade under lektionerna?
Det hände nog ja. Kompis K och jag pratade väl endel, kanske man kan säga.
Vilken är din favoritfrukt?
Mango, papaya, passionsfrukt. Billig frukt om man bor i Afrika, snordyr här :(
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Borde verkligen
Hur gammal blir du din nästa födelsedag?
29+13
Vad var det senaste du åt?
Rostade majskorn. Helt onödigt.
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller det motsatta?
Nu för tiden tycker jag nog att jag kommer lika bra överens med båda. I yngre dagar var det nog det motsatta.
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Pappa seglade med en båt som hette XXX i sin ungdom. Plus att det var någon tjej.. Fattar inte att mamma köpte det senare argumentet :)
Sover du på sida, mage eller rygg?
Mest mage
Har du någonsin köpt något från eBay?
Nej, men jag "traderar" för fullt. Adlibris är bra köpsite oxå.
Tycker du om att krama folk?

Det tycker jag nog är ganska trevligt.
Skulle du säga att du är trendig?
Inte så värst, nej.
Äger du en digitalkamera?
Ja. Fick en riktigt fin kamera av man och kompisar när jag fyllde år förförra gången.
Stör det dig om någon säger att de ska ringa, men inte gör det?
Både ock. Vet att det kan dyka upp grejer, men då kan man ju messa och säga att man hör av sig senare.
Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
"Det", vars författare jag totalt glömt (orkar inte googla, men om en totalt ignorerad liten pojke)
Tycker du att du är attraktiv?
Inner beauty"
Vad är du allergisk mot?
Som ger någon typ av fysisk reaktion? Inget! Däremot har jag endel mentala allergier!
Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Icke. Frysen full av älgkött, kyckling, fisk, etc.
Vad skulle dina barn heta, pojke & flicka?
Minns inte. Vet inte om jag ens funderade på namn, eftersom jag inte kunde se mig själv som mamma när jag var yngre.
Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
Inte en chans, böckerna är en trappa upp
Vad har du på dig?
Jeans, pikétröja och fleece (har inte satt igång pelletspannan än)
Vad var den senaste musik du lyssnade på?
Sofia, m Benjamin Wahlgren, på barnens begäran.

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela