Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Vår hall från sin värsta sida

Publicerad 2007-09-12 19:58:07 i Huset - inväntar renovering,

Nu behöver jag din hjälp!

Egentlgen skulle inte hallen renoveras förrän vi bygger in verandan, men eftersom det ska göras i samband med att vi dränerar om, så blir det inte i morgon, om man så säger.

Men jag är dötrött på hur den ser ut och hur den har en förmåga att bli uppsamlingsplats för all skönans sk-t, så nu blir det ändå renovering light. Tanken är att riva ut den hiskeliga garderobsväggen, måla väggar och panel (fyyyyy) i vitt (Kummelbyvit, som vi har i vår sovrum och i hallen på övervåningen, den är bruten mot grått), sätta in någon typ av mindre garderob (behöver eg bara typ 2 av nuvarande 5 delar) och byta ut lamporna. Men, men, vill jättegärna ha tips på vad du skulle gjort om det var din hall!!!


Bilderna visar vänstervarv från att vi kliver in från entrén.

image167

Skoställ och sittbänk, där man aldrig får plats att sitta eftersom korgen med vantar och mössor står på den.
Till vänster finns hängare för barnens jackor och övriga ytterkläder.
Därefter dörren mot köket och en vägghängd hängare för vuxnas ytterkläder.


image168

Garderobsväggen där 2 av 5 garderober används till ytterkläder. Ska bort och ersättas med mindre och snyggare garderober. Alla tips emottages med tacksamhet!!
Byrå för O's och mina vantar, mössor, kepsar, paraplyer, etc.
Den långa väggen mäter 4,70 meter inkl. dörröppning mot köket. Den korta är drygt 3 meter.


image169

Ytterväggen, där det en gång fanns ett elementskydd, som fick stryka på foten då vi skulle lämna in alla element för blästring och målning på en gång. Sen bestämde vi oss för att ta en våning i taget... Kommer inte att målas förrän stora renoveringen tar vid. Ingen fönsterbräda, eftersom den var ihopbyggd med elementskyddet.
2 IVAR-skåp för skor som inte används så ofta. Kan utan problem flyttas ned i källaren. Korgarna kan vid behov användas till barnens mössor, vantar, etc. istället för lilla korgen på skobänken.


image171

Dörren mot entren (yttre hallen) står alltid öppen. Bakom den kommer nya ytterdörren, eller öppningen mot nya entren (inbyggd veranda) att komma, men det är som sagt ett senare projekt. Skulle kunna häkta av den, men eftersom vi inte vet om vi ska återanvända den vid renoveringen vill vi inte ha den ståendes i källaren och skräpa.


image170

Försök ignorera den himmelsblå färgen och halvt bortplockade tapeten i yttre hallen (tillika trapphuset)... Där stjälper barnen av sina skor eftersom vi inte vill få in allt grus i hallen. Dålig lösning!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2007-09-12 21:08:41

Hm. Min första fundering är varför i hela friden ni ska ta bort garderoberna när det är förvaring ni behöver. Tell me. Det kommer aldrig se städat ut med så mycket öppen förvaring för kläderna. Vi kommer ju (som du säkert hört förtifjorton gånger) inte ha en enda öppen krok i hallen - och räknar med att det kommer göra den självstädande. *plats för läsarens asgarv*
Och sen skulle jag hjärtans gärna vilja ha en någotsånär skalenlig planritning av hallen, det gör det mycket lättare.

Postat av: alacs

Publicerad 2007-09-12 21:22:50

Garderoberna som finns nu ska bort - men ersättas med färre och snyggare garderober. På ngt sätt sitter de ihop allihopa och består av 2 st för hängande kläder, 2 för linne (hallen var en gång ett sovrum) och ett för hängande kläder. Att kapa delar av den tror jag inte funkar.
Fixar en skalenlig (så gott som..) ritning under kvällen.
Tack för input
/alacs

Postat av: susanne f

Publicerad 2007-09-16 09:53:48

Hej
Tack för kommentaren på min sida, ska, när jag har tid, sitta och läsa allt på din sida
Ha det bra
Susanne

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela