Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Fototriss - Kärt, Tryggt och Varmt

Publicerad 2009-05-31 09:32:20 i Allmänt - fototriss,I denna veckas triss har Helena valt familjen som tema, och detta ska tolkas via orden kärlek, trygghet och värme. Ett foto för var del. Fler tolkningar finner du här. Mitt dagsfärska bidrag ser du nedan.


KÄRT är det mellan lillasyster och storebror

TRYGGT att ha varandra - en liten hand från vart syskon
VARMT i mitt hjärta blev det när jag uppvaktades på Mors dag i morse (liiite fusk med collage, kanske?)
.

En titt i trädgården

Publicerad 2009-05-30 22:15:04 i Trädgård - vår,En snabb överblick över aktuell blomning och småkryp i Fågelsången

Alla bilder kan klickas för större format


                
                                             akleja                             blåklint                         förgätmigej                     gullviva

 
               
                            löjtnanshjärtan                    rosa buske                           brudspirea                              lila syren   
                                                                                  liten myra                              liten snigel


.

Äntligen - det ljusblå trapphuset is no more!

Publicerad 2009-05-30 22:03:46 i Huset - trappen upp,Vi började vår renoveringsresa med barnens rum på övervåningen. Därefter följde vårt sovrum och övre hallen. Efter viss paus gav vi oss på nedre hallen, och därefter vardagsrummet och biblioteket, för att avsluta med köket som grand finale. Fast vi missade visst vårt trapphus. Det är verkligen ett trapphus. Huset var ju original enplans med källare, och byggdes sedan på  med en våning - identisk med entréplanet, så det blev ett tvåfamiljshus.

Trots att förre ägaren huserat som enda familj senaste 10 åren har trappen upp fått behålla karaktären av trapphus. Tills förra veckan! Scrollar man lite i denna länken ser man en skymt av hur blått det var. Med räcken i furu.
Rivning av väv påbörjad. Intressanta saker dyker upp där bakom!Italienskt tema??Rent ned till målarfärgen.Vitt, vitt, vitt. Väv, samma som vi har på nedervåningen, och vit färg. Vilket lyft! Vi ska beställa trappräcken i ek, antingen runda eller ovala och så sätta upp ny belysning. Den som fanns tidigare var ärvd från förra ägaren, och satt i nederkant av den höga väggen rakt fram.

Själva trappen är fortfarande blå (plastmatta), men förhoppningsvis händer det något med den oxå.


.

Fototriss - Spetsigt

Publicerad 2009-05-24 07:38:13 i Allmänt - fototriss,Inför veckans fototriss har Helena valt att återanvända ett tidigare tema. För mig är det dock nytt då jag inte varit med så länge. Det är dags att tolka SPETSIGT. Idag har jag gjort det dels med helt nya foton (japp, 06.30 var jag ute i trädgården), dels med att genomgående ha ett motiv ur olika vinklar. Gå till Fototriss för många fler tolkningar.

Vi har en klematis som då vi köpte huset växte mot ett plank runt uteplatsen. Detta plank var dock så hiskeligt fult, rangligt och gammalt att vi valde att ta bort det. Istället hittade jag en liten ställning för blomman att växa på. En ställning som varefter sommaren lider kommer att bli för liten (se bonusbild längst ned), men den går bra fram till mitten på juli, ungefär.


Och så bonusen
.

Rabarber curd - värt besväret?

Publicerad 2009-05-18 08:12:30 i Mat, bak och dryck,Rensar frysen och hittar några paket av förra årets rabarber. Hittar samtidigt ett recept på Rabarber curd i ICA-kuriren.  Så i lördags kväll fick jag för mig att göra denna curd. Det skvätte och stänkte, och jag hade inte tålamod att vispa i 30 minuter, men den blev ganska ok. Sparar receptet för framtiden, men jag tror jag nöjer mig med rabarberpaj eller  marmelad av årets skörd.

.

Egen potatis

Publicerad 2009-05-17 23:14:26 i Trädgård - bär, blom och frukt,Japp, så var vi på gång med egen potatis!! Jag har varit sugen på att odla eget fler år, men alltid haft något att skylla på. I år var jag på Plantagen och läste om att odla i hink.

Nu har vi 6 hinkar ( 3 st á 2 sorter) med Labella och Hankkijan Timo (har snöre runt handtaget) med tidigt och mellantidig potatis. Ska bli spännande att se om vi kan äta egen potatis till midsommar!

.

Nässelsoppa

Publicerad 2009-05-17 23:08:12 i Trädgård - diverse,Har svurit över detta ogräs sedan vi flyttade till huset, men nu bestämde jag mig för att det är jag som bestämmer, och då blir det soppa på en spik.

Eller åtminstone soppa på nässlor


.

Fototriss Baksidor

Publicerad 2009-05-17 07:24:45 i Allmänt - fototriss,Veckans tema i Fototrissen är BAKSIDOR. Det finns inte mycket på livets baksida, tack och lov :), och det som finns kan vara svårt att fånga på bild.

Att ha barn har få baksidor men följande BAKSIDOR hör till mina barn. Fick ta en titt i arkivet eftersom en baksida av småbarnslivet är att man inte alltid kan planera sin tid som man vill.
E's lena lilla hand har en söt baksida
Son A och kusin J delar säng och visar upp en halv BAKSIDA
Den här lilla baksidan får inte längre plats i korgen.


.

Fototriss - Fåglar

Publicerad 2009-05-10 05:09:06 i Allmänt - fototriss,Jag har pippi på fåglar :) I veckans fototriss är det just fåglar som är temat. Helenas tanke var "stora, små, tama eller vilda, i luften eller på marken" och detta är min tolkning av FÅGLAR. Inte första gången min tolkning får en liten annan vinkling kanske än vad som är tanken egentligen, men med ett arkivfoto, ett dagsfärskt och ett från igår får det bli såhär:
Kenyanska "guinea fowls" dvs. pärlhöns skurna i acasiaträ. Kära minnen från min tid där nere
Även denne herre kommer från Kenya. Lite halvrostig maraboustork i smide.

Fåglar??? Ja, lilla E har precis lärt sig nyttja sin röst, och nu sitter hon och låter som en liten fågelunge dagarna i ända.


.

 

Gemensamt beslut

Publicerad 2009-05-09 11:38:33 i Allmänt - osorterat,30 min kvar till lunch och jag frågar A, 7.5 år, och H, snart 6 år vad de vill ha till lunch. Jag säger att de ska få två val, men att de måste komma överens om en rätt, för jag tänker inte fixa båda.

alacs - "Har ni förstått vad som gäller? Två val, men jag fixar bara det ena."
A - "Ja"
H - "Ja"
alacs - "Pytt i panna eller tomtegröt (risgrynsgröt)?"
H - "gröt"
A - "pytt i panna, vi fick ju gröt häromdagen"
alacs - "ok, då får ni bestämma er"
H - viskar något till A som jag inte hör
A - "gröt"
alacs - "ok, vill ni berätta hur ni kom fram till det?"
H - "jo, ju mer gröt vi äter desto fler mandlar får vi, och det behövs många mandlar för att önska sig ett Lego Batman. Ju fler mandlar vi får desto mer kan vi önska oss, och en dag så får vi nog ett Lego Batman"

Gissa om jag blev rörd över brödernas tankar och att de enades om en rätt!


.

Det har varit tyst

Publicerad 2009-05-09 11:38:20 i Allmänt - osorterat,ett tag på bloggen, och det har sina randiga och rutiga skäl. Ska försöka komma tillbaks så smått. Finns så mycket att skriva om vad gäller trädgården nu, om inte annat för min egen skull.


.

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela