Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Äntligen - det ljusblå trapphuset is no more!

Publicerad 2009-05-30 22:03:46 i Huset - trappen upp,



Vi började vår renoveringsresa med barnens rum på övervåningen. Därefter följde vårt sovrum och övre hallen. Efter viss paus gav vi oss på nedre hallen, och därefter vardagsrummet och biblioteket, för att avsluta med köket som grand finale. Fast vi missade visst vårt trapphus. Det är verkligen ett trapphus. Huset var ju original enplans med källare, och byggdes sedan på  med en våning - identisk med entréplanet, så det blev ett tvåfamiljshus.

Trots att förre ägaren huserat som enda familj senaste 10 åren har trappen upp fått behålla karaktären av trapphus. Tills förra veckan! Scrollar man lite i denna länken ser man en skymt av hur blått det var. Med räcken i furu.




Rivning av väv påbörjad. Intressanta saker dyker upp där bakom!



Italienskt tema??



Rent ned till målarfärgen.



Vitt, vitt, vitt. Väv, samma som vi har på nedervåningen, och vit färg. Vilket lyft! Vi ska beställa trappräcken i ek, antingen runda eller ovala och så sätta upp ny belysning. Den som fanns tidigare var ärvd från förra ägaren, och satt i nederkant av den höga väggen rakt fram.

Själva trappen är fortfarande blå (plastmatta), men förhoppningsvis händer det något med den oxå.


.

Kommentarer

Postat av: Cornelia

Publicerad 2009-05-31 21:42:42

Vilket lyft!

Fina ledstänger! Vi skulle oxå vilja byta ut våra, någon idiot har bytt ut de gamla runda i original i ek mot stora klumpiga i furu.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela