Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Idag kom den

Publicerad 2010-01-26 00:09:45 i Allmänt - osorterat,


Cancern.

Till en person väldigt nära mig. Älskade, älskade P.

Jag gråter. Jag gråter själv. Jag gråter tillsammans med mina nära. Jag gråter och våndas och hoppas. Hoppas att den är upptäckt i tid. Ska oroligt invänta datortomografi om drygt 2 veckor. Invänta onkologens utlåtande om ytterligare 5 dagar. Strålning? Operation? Kan bara hoppas att rätt vård väntar.

Älskade P.

Varför ska det till så drastiska saker i vår närhet för att vi ska uppskatta det vi har?


.

Med kluvna känslor

Publicerad 2010-01-24 23:32:11 i Ny framtid - blandat,


spenderar jag nu sista kvällen i mitt hus. Eller åtminstone delvis mitt.

Om inget oförutsett händer under morgondagen finns det en ny ägare efter i morgon kväll. Huset som hyste så många förhoppningar när vi köpte det för snart 4 år sedan. Vi såg potentialen, men det såg verkligen ut som skrot när vi tog över. Huset som idag är så fint. Som jag kommer att sakna. Mycket...

Badrummet uppe var fräscht, men resten!

Furukök. 70-tal. Bruna stora kakelplattor. Diskbänk i teak.

Färgmatchning i varje rum: rosa rummet med rosa väv, rosa heltäckningsmatta och rosa element; vardagsrummet med brun/grön väv och brunt/grönt element, inkl. elementrören till ovanvåningen; biblioteket i beige med ja, element i en beige ton, nästan lite mot ljust rosa. Och så fortsatte det i hela huset.

Rum för rum har vi tänkt, planerat, handlat, fixat och tillslut varit nöjda med resultatet. Barnens 2 rum gjorde vi iordning först. För att de skulle känna sig hemma. Svarta tapeter med döskallar. Sedan flyttade vi runt oss och barnen så att även vårt sovrum (det rosa...) och hallen skulle bli färdigt innan vi tog en liten paus.

Sedan följde hallen nere, biblioteket och vardagsrummet. In emellan, under resans gång, fixade vi till kontoret/gästrummet i källaren, och till slut var det så dax för köket. Eller ja, det sista som renoverades var faktiskt trapphuset, det första som möter oss när vi kommer hem, och det gjorde vi när allt var ett faktum.

Nu är det så dax att lämna. Lämna vårt hus. Vår trädgård. Lämna den här delen av mitt liv. Jag vet inte hur länge vi kan skjuta på tillträdet. Det vore ju skönt att ha någonstans att ta vägen efter utflyttning. Kanske vi kan få 3 månader. Då har jag på mig till 1a maj.

Sorg. Just nu kan jag inte känna glädje över det nya. Bara sorg över det som inte blev.


.

Ett litet radhus

Publicerad 2010-01-23 23:15:34 i Ny framtid - Hus,


som jag har spanat på länge finns nu äntligen ute till försäljning. Jag räknar framlänges och baklänges på vad det blir för kostnader vid olika försäljningspriser. Var går min gräns? Och var är min smärtgräns?

Mycket hänger på att allt går vägen med försäljningen av vårt hus. Det är ju ett par steg på vägen som ska passeras. Först kontraktsskrivning inom kort. Sedan ska köparna göra en utökad besiktning. Vi vet ju vilka tillkortakommanden vårt hus har, och det är väl egentligen bara ett av dem som kan kosta endel att fixa. Om det behövs. Så snart det momentet är avklarat, och "väntetiden" tagit slut, kan vi väl pusta ut och känna att försäljningen är klar.

Då vet jag oxå hur mycket pengar jag har att röra mig med. Stora frågan är väl egentligen om det är sunt att köpa ett bostadsrättsradhus för ett belopp i närheten av ett friköpt radhus, och med en månadsavgift som är lite halvhög? Fördelen är ju att ansvaret för de stora momenten vad gäller fastigheten ligger på föreningen. En förening som vid genomgång av årsredovisning etc ser välskött ut. Jag har oxå pratat med en familj som bor där, och de upplever styrelsen och skötseln som mycket god.

Jag har tidigare skrivit om mina önskemål vad gäller nytt boende, och detta radhus har nästan allt. Idag finns bara 3 sovrum, men är det så att killarna insisterar på egna rum går det att få till 4 utan att inkräkta för mycket på vardagsrummet. Köket är inte stort, men öppet mot den plats där det är logiskt att ställa matbord. Där finns plats att sitta säkert 16 personer, och mer än så är vi väl sällan...

  • Vardagsrum och allrum - check
  • Badrum (med plats för litet badkar) uppe, toa nere, och duschmöjlighet i tvättstugan - check
  • Separat ingång till tvättstugan - nix, om man inte ska åla sig ned genom källarfönstret... Men jag kan leva utan det!
  • Förråd - check (ett snickarrum, men jag tänker inte skicka mina "Emil"-gubbar till någon snickarboa, så den får ny funktion
  • Trädgård - check; den gränsar dessutom mot en allmänning, så den blir större än vad den ser ut. Nackdel? Ja, jag tror inte man får sätta upp en lekstuga, även om utrymmet finns
Finns det någon hake? Tja, en galen budgivning, möjligtvis...


Visst låter det väl bra?


.

Edinburgh

Publicerad 2010-01-23 22:57:40 i Allmänt - resor,


I vår bär det av till Edinburgh med bästaste lillasyster och kompis U. Pilleterna är bokade, passen fortfarande giltiga, men något hotell har vi inte funnit oss.

Har du tips om hotell i Edinburgh? Det ska ligga bra till för shopping, sightseeing och restaurangbesök, men måste inte vara 5*-igt, eller ens ha 4 stjärnor. "Rent och pent" räcker för oss.

Ska du resan någonstans i vår?


.

För en god sak

Publicerad 2010-01-21 22:20:51 i Allmänt - osorterat,


Katastrofen på Haiti har knappast lämnat någon oberörd. Många av oss stöjder insamlingar till hjälp- och återuppbyggnadsarbetet på olika sätt. De flesta i det tysta. Man bidrar med det man tycker man kan, och så är det bra så. Man gör ingen stor affär av det.

En Ica-handlare i Enköping slår på stora trumman. Han tänker köpa alla eventuella överblivna ex av dagens Expressen, eftersom Expressen har en kampanj där de skänker 2 kr per försålt nummer till Röda Korset. Han utmanar dessutom alla andra Ica-handlare att göra det samma.

Tanken är väl god. Men, hade det inte varit större nytta om han skänkt hela tidningskostnaden, 10 kr, per överblivet nummer till Röda Korset istället? Typ 5 ggr mer utdelning för pengarna... Eller tom en 10:a per kund som handlat av honom idag.

Det är förvisso än inte möjigt att göra skatteavdrag för bidrag till biståndsorganisationer (så vitt jag vet, det är bara i förväg bestämd aktieutdelning som privatpersoner kan skänka "skattefritt"), men han hade förmodligen kunnat ge mycket mer än 2 kr för 10 kr investerat om han inte gått via tidningen.


Har du skänkt en slant?

.

En låt på radion

Publicerad 2010-01-21 15:03:03 i Ny framtid - blandat,


En låt på radion, och tankarna far i tiden.

 

Tillbaks till ett par veckor av pirr och fjärilar i magen. Tillbaks till varma känslor. Positiva känslor som väckts till liv. Känslor som jag inte trodde jag skulle få känna på länge. Till sena samtal. Långa. Om nytt och gammalt. Nytt som i nutid, inte framtid.

 

Några möten. Blickar. Längtan. Förväntan.

 

Kanske gick det för fort. Kanske kom mötet för snart. För snart för oss båda.

 

Vi ville inte lika. Inte nu.

 

.

Nerverna utanpå

Publicerad 2010-01-19 20:13:45 i Ny framtid - Hus,


det har jag i skrivande stund. Nej, riktigt så illa är det inte, men när det egna huset ska auktioneras ut, då är det nervöst.

Ja, alltså, för att inga missförstånd ska uppstå, jag pratar om en vanlig hederlig budgivning via mäklarledd försäljning, inget som kronkalle har fått i uppdrag att hantera.


.

Cambridge

Publicerad 2010-01-19 20:03:52 i Ny framtid - välbefinnande,


Cambridge är en gammal engelsk universitetsstad och administrativt centrum för Cambridgeshire. Staden är belägen omkring 8 mil norr om London. År 2001 hade Cambridge 108 863 invånare (varav 22 153 studenter). Genom staden flyter floden Cam, som genom en krök ringar in den medeltida stadskärnan.

 

Cambridge är även namnet på ett antal orter runt om i världen, bl.a:

 

Cambridge, Gloucestershire; Cambridge, Tasmanien; Cambridge, Ontario; Cambridge, Hants County, Nova Scotia; Cambridge, Kings County, Nova Scotia; Cambridge, Nya Zeeland; Cambridge, Idaho; Cambridge, Illinois; Cambridge, Iowa; Cambridge, Kansas; Cambridge, Maryland; Cambridge, Massachusetts; Cambridge, Minnesota; Cambridge, Nebraska; Cambridge, New Hampshire; Cambridge (village), New York; Cambridge (town), New York; Cambridge, Ohio; Cambridge, Wisconsin; Cambridge Township, Henry County, Illinois; Cambridge Township, Michigan; Cambridge Township, Minnesota

allt ovan är ett förkortat utdrag från Wikipedia

 

Dessutom är Cambridge en VLCD-kur. Den körde jag i 14 dagar med start 2 januari som ett led i att göra mig av med endel barlast. Efter 14 dagar med bara pulver har jag nu utökat till att äta middag. Proteiner och grönsaker är det som gäller denna vecka. Det har givit resultat kan jag meddela! Förutom att vågen snart byter förstasiffra så är jag mycket piggare. Inte att förakta.

 

.

Nästa Robinson??

Publicerad 2010-01-19 11:03:58 i Allmänt - osorterat,


I höstas, när saker och ting var mer skit än vanligt, fick jag detta av en god vän.


6 gifta män blir nedsläppta på en ö med bara 1 bil och 4 barn var i 6 veckor.


Varje barn sysslar med 2 olika sporter och antingen musik eller danslektioner. Det finns ingen McDonalds.

Varje man måste ta hand om sina 4 barn, hålla sitt tilldelade hus städat, gå igenom läxan, hjälpa till med olika skolprojekt, laga mat, tvätta och betala "låtsasräkningar" där pengar man fått inte räcker till. Man får en summa pengar som ska räcka till mat varje vecka.

Varje karl måste även ta varje barn med sig till bokade läkarbesök, tandläkare och frissa. Han måste även baka kakor för barnens olika sociala evenemang.

Han måste också vara ansvarig för att inreda sitt tilldelade hus på ön, plantera blommor och se till att det i alla tider är representativt.

Mannen får endast se på tv när alla barnen sover och alla sysslor är gjorda.

Varje far måste även kunna alla orden till varenda idiotisk barnramsa som kommer på tv och namnen på alla tv-karaktärer i alla tecknade serier.

De måste raka sina ben alla dagar, använda smink som de ska sätta på medan de skjutsar sina barn till respektive aktivitet och laga 4 olika luncher.

De måste använda obekväma och för små, men dock supermoderna skor, ha naglarna målade och ögonbrynen plockade.

Under en av dessa 6 veckor måste de ha plågsamma kramper i magen, ryggvärk, och fruktansvärda men oförklarliga humörsvängningar utan att någonsin klaga eller förskjuta sina sysslor.

De måste springa på ett otal Hem och skola möten och tillbringa flera timmar i lekparken med sina mindre barn.

Varje kväll innan han lägger sina 4 barn skall han bada dem, sätta pyjamasen på, borsta deras tänder och hår.

Samma procedur på morgonen före klockan 7.

Ett test kommer att genomföras i slutet av dessa 6 veckor, där han skall kunna följande: varje barns födelsedag, längd, vikt, skostorlek, klädstorlek och lärares namn, barnets födelsevikt, -längd, klockslag, varje barns favoritfärg, bästa kompis den veckan, mittennamn, favoritgodis, -sång, -dricka, -leksak, största rädsla och vad dom vill bli när de blir stora.

Barnen röstar bort dem från ön beroende av hur papporna skött sig.

 

Den sista pappan kvar vinner, om han har tillräckligt med styrka kvar att möta sin partner och ha sex med henne utan förvarning och var som helst..

Den som vinner får i pris att göra denna tävling om och om igen i ca 18 år, och får rätten att kalla sig själv mamma.


.

Jag tror bestämt

Publicerad 2010-01-16 14:12:38 i Ny framtid - Hus,


jag är redo att låta huset ta emot hugade spekulanter i morgon! Allt utom en enda liten sak, som inte låter sig göras idag, är klart på listan. Skönt!

Den som vill får hålla en tumme eller två att intresset inte bara är stort, utan att det resulterar i en försäljning snarast möjligt oxå...


.

Plano, Texas;

Publicerad 2010-01-14 21:38:32 i Allmänt - osorterat,


Virginia; Beverly Hills, California; Cary, North Carolina; Montfort-sur-Meu, Bretagne;  Oslo;

Utländska serversiter som dyker upp i min "gästlogg" (den som syns nere till höger i bloggen - Live traffic feed). Gissa om jag blir nyfiken på vilka ni är som surfar in från dessa ställen!! Eller är det så enkelt som att ni kör via jobbet, och servern står i USA? Texas-surfaren är frekvent :) Ofta runt midnatt... Om du inte vill ge dig till känna officiellt får du gärna maila ([email protected]) - jag är så himla nyfiken!!!

Egentligen är det ju inte mer spännande med besök från utlandet än från alla svenska platser, men liiiite.

Svenska frekventa städer är bl.a., förutom Sollentuna, Solna och Stockholm:

Malmköping, Växjö, Hässleholm, Nässjö, Kalmar, Falköping, Malmö, Norrköping, Göteborg, Skara, Avesta, Örebro, Huddinge, Karlstad, Arvika, Enskede, Lomma, Bjärred, Dals Långed, Kimstad, Karlskrona, Tenhult, Eskilstuna, Skurup, Vindeln, Malmberget.

Det vore ju kul att veta vilka ni är :)


.

Bokslut 2009 Q4

Publicerad 2010-01-14 21:35:39 i Allmänt - osorterat,


Nu var det meningen att en summering av oktober-december skulle dyka upp. Fast så blir det inte. Inte än. Kanske senare.

En väldigt kort summering ger i alla fall att saker och ting börjar se ljusare ut. Backdrop är väl då jag inser att jag inte kommer att kunna behålla huset. Positivt är att tiden har en förmåga att lägga saker bakom sig. Mot slutet av Q4 dyker diverse ljuspunkter upp. Några mer långvariga, andra lyser upp, ger glädje och tonar ut. Lämnar dock bra känslor i efterdyningarna.

Har du summerat ditt 2009?.

Nu står gamarna på rad

Publicerad 2010-01-12 22:02:34 i Allmänt - osorterat,


Gissa om brevlådan svämmar över av "till villaägaren"-brev med två sorteras avsändare - flyttfirmor och städfirmor. Det räcker med en annons på nätet, så är de där.

Vem får du post av?


.

Att göra

Publicerad 2010-01-12 20:17:43 i Ny framtid - blandat,


uppdaterad 2010-01-16, mitt på dagen

Finns en hel del att göra innan söndagens visning. Frågan är hur jag ska stolpa upp listan? Per rum? Per typ av aktivitet? Efter prioritet? Eller när i tiden?

 

Ska jag ta det efter aktivitet? Nej, då får jag springa som ett skollat troll mellan rummen. Känns hafsigt. Bättre att kunna stänga en dörr och konstatera att det är klart. Tror jag.

 

Prioritet? Nja, allt som hamnar på listan måste göras. Finns liksom inget val.

 

När i tiden? Inte heller bra. Det finns några grejer som måste ske innan i morgon bitti, men annars är det fram till lördag kväll som gäller. Och så något sista avslutande på söndag morgon förstås.

 

Tror faktiskt det får bli per rum. Beta av vart efter. Utom förstås riktigt uppenbara aktivteter som är lika bra att göra i ett svep, som att vattna.

 

Har jag missat något uppenbart? Helt ok att lämna kommentar om detta!

 

Var

Vad

Status

Mitt sovrum

Bädda rent; vita lakan - söndag

 

Mitt sovrum

Svart matta i klädkammaren - onsdag? -> jädrans vilket lyft det blev!!!

.     OK

Lekrum

Leksaker undan från golvet - omgående

.     OK

Lekrum

Skrivbordet tömt

.     OK

Lekrum

Jordgloben ned i källaren

.     OK

Killarnas sovrum

Bädda rent; svart/vitrutiga lakan - onsdag

.     OK

Killarnas sovrum

Alla extrakuddar under A’s säng

.     OK

Killarnas sovrum

A’s liggunderlag ned till källaren - onsdag

.     OK

Hallen uppe

Alla extratäcken etc ned i låren

.     OK

Badrum uppe

Nya handdukar i vitt och turkost – japp, jag har sett vad vårens färg är! - lördag

.     OK

Hallen nere

Prylar till källaren

.     OK

Hallen nere

Prylar i lådor

.     OK

Hallen nere

Kläder till källaren

.     OK

Badrum nere

Lägga undan endel av E’s kläder

.     OK

Badrum nere

Byta fläkten (inte jag) - utgår, krävde borrning i kaklet, så det får vara

.     utgår

Vardagsrum

Puffar bort (källaren?)

.     OK

Bibliotek

Lådor bort

.     OK

Matplats

Gamla blommor slängs eller ner i källaren (gäller även hallen)

.     OK

Matplats

Nya krukväxter - lördag

.     OK

Matplats

Julstjärnor bort

.     OK

Kök

Adventsstakar bort

.     OK

Kök

Hyllor tömmas på saker – tavlor dit

.     OK

Passage

Hängmappar bort - lördag

.     OK

Källaren

Dreva sprickan i kallförrådet (inte jag) - onsdag

.     OK

Källaren

Strömvredet i sportkällaren (inte jag) - onsdag

.     OK

Källaren

Röja i gästrummet

.     OK

Allmänt

Vattna

.     OK

 

Jasså, du tycker att städning generellt saknas? Nej då, den fixas under morgondagen. När jag är på inskolning med Ebba.

 

Listan uppdateras varefter det händer något :)

 

Vad står på din att-göra-lista?

 

.

Det gick hur bra som helst!

Publicerad 2010-01-11 20:55:42 i Personligt - Ebba,


Av med overall. Lite blyg. Krama mamma. Ser leksaker. Försvinner. Hej då Ebba....

Första dagen har gått som på räls, förutom lunchen där det var alldeles för spännande att sitta på en liten miniatyrstol och äta själv..., och vilan, som fick genomföras i lånad vagn eftersom ljus lokal, madrass på golvet och en massa polare runt omkring var mer än vad som funkade för att E skulle komma till ro. Annars så!

Lite bilder här.


Har du haft någon premiär idag?


.

Smulpajen börjar dagis

Publicerad 2010-01-10 20:40:33 i Personligt - Ebba,


Förskola är en del av utbildningsväsendetoch vänder sig till barn mellan 1 och 5 år. Förskolans uppgift är att bedriva pedagogisk verksamhet som främjar varje barns välbefinnande samt lärande och utveckling mot vissa specificerade mål, samt att möjliggöra för vårdnadshavare att studera eller förvärvsarbeta - från Wikipedia

·        1836 - De första småbarnsskolorna startas i Nora och Stockholm

·        1854 - Den första barnkrubban öppnas på Kungsholmen i Stockholm

·        1896 - Privata Barnträdgårdar öppnar i Stockholm efter tysk modell (Kindergarten)

·        1899 - Systrarna Ellen Moberg och Maria Moberg öppnar en kindergarten i sitt barnhem i Norrköping.

·        1902 - Den första svenska barnavårdslagstiftningen kommer

·        1935 - Alva Myrdals bok "Stadsbarn" kommer ut

·        1943 - Efter en statlig utredning beslutas om statsbidrag till förskolor och barnkrubbor

·        1944 - Barnkrubban ändrade namn till daghem

·        1972 - Barnstugeutredningen blir klar

·        1975 - Kommunerna åläggs att ansvara för en förskola till alla sexåringar

·        1991 - Rätten till bidrag för personaldrivna daghem införs

·        1995 - Rätten till förskola utökas till att gälla från ett års ålder

·        1998 - En läroplan för förskolan införs och barnomsorgen flyttas till utbildningsdepartementet, dagis blir förskola

·        2002 - Maxtaxa införs

·        2003 - Allmän förskola för fyra- och femåringar införs

·        2006 - Etableringsfrihet för förskolor och fritidshem


Massvis av fakta.

Min fakta
är att Smulpajen börjar dagis i morgon, och det kommer alldeles säkert bli hur roligt som helst för henne. Min fakta är att det inte kommer att bli det för mig.... Jovars, jag överlever. Men hon är så liten. Och jag behöver henne... Men jag behöver oxå jobba lite, få mental stimulans, träffa kollegor och kunder, och inte att förglömma, lite mer pengar än vad föräldrapenningen ger mig.

11 januari 2010. Ett datum jag aldrig kommer att glömma. Likväl som 14 februari 2005, när H började dagis, eller 12 januari 2004 när A började.

4 dagars inskolning i förskolevärlden börjar i morgon. Med foto att hänga på E's plats i hallen. Med gosedjur att ha på vilan. Har helt missat att kolla om de ska ha egna blöjor med sig?? Det har vi haft till killarna. Ebba är nog redo, men tusan om jag är det???

Är du redo för ditt barns utveckling?


.


Till salu

Publicerad 2010-01-08 09:34:38 i Ny framtid - Hus,
Det känns mycket värre att se skylten utanför köksfönstret än vad jag kunde föreställa mig. Annonsen på nätet var ok, där blir det lite abstrakt, men att se skylten på nära håll...


.

Bröd 1 Kastrullbröd

Publicerad 2010-01-07 21:29:31 i Mat, bak och dryck,


Jag har bakat mitt första surdegsbröd. Vet inte hur det smakar, men H gav det ett ok. Och då är han inte mycket för bröd som inte är vitt.

Som chokladmousse efter en natt i frihet                  Utblandad med mjöl och vatten, inför jäsningen

Och så skjuts in i ugnen, i en kastrull


Färdigt!


-

Bokslut 2009 Q3

Publicerad 2010-01-06 23:42:04 i Allmänt - osorterat,


Juli
Efter hemkomst från USA tar jag barnen och far till landet. Där är vi i 3 veckor. Sedan kommer O och hämtar killarna för att campa ett par dagar. Det är jobbigt när de far. Och då är det ändå bara 5 dagar tills vi ses.

I övrigt under juli gjorde vi inte mycket. Badat, slappat, tänkt, ätit gott (mycket grillat), vilat, gjort lite utflykter, tänkt än mer, träffat släkten, läst böcker, tänkt lite ytterligare, tja, så har juli förflutit. Så här 6 månader senare kan jag inte dra mig till minnes något specifikt om vädret. Det var väl som en vanlig svensk sommar, kan jag tänka. Sol, regn. Inget extremt. Det hade jag nog kommit ihåg, trots allt annat.

Ebba väljer att acceptera vällingflaskan vid ca 9 månader. Stor lättnad att kunna ge en flaska inför natten. Hon sover mycket bättre nu!

Augusti
Många funderingar fram och tillbaks gav tillslut att O och jag bestämde oss för att genomföra semesterresan till Öland som vi planerat redan i februari. Jag tror vi hade en ganska bra vecka. Det är iaf min uppfattning. Barnen hade kul. Vi badade mycket. Såg en hel del av Öland. Jag träffade C m familj. Solen sken. Vi åt gott. Vi pratade endel. Vi vuxna hade nog en ok vecka. Barnen hade definitivt en bra vecka.

Skolan började. A i 1:an. Samma kompisar som förra året. H börjar i förskoleklass. Bara nya kompisar. Men det verkar funka ändå. Han kommer lätt in i gänget. Började med födelsedagskalas ihop med 3 klasskompisar. På Nickis. Vi tog initiativet, och de andra familjerna hängde på. Ett bra sätt för oss att snabbt få kontakt med några av föräldrarna. Billigare att ha kalas ihop med de andra när man bjuder hela klassen. Och det ville vi göra eftersom H är helt ny där och vi inte vet vilka annars som ska väljas ut.

I slutet på augusti packas det för fullt. O fyller kontoret med det som ska lämna huset. Sista dagarna är riktigt jobbiga. Hur kan 9 år bara ta slut sådär? Svårt att förstå.

Vi har varit på familjerådgivning. Sista besöket sker efter Öland. Terapeuten, eller vad hon är, gör mig arg. Sista besöken har inte givit mycket. Det är väl förmodligen för att hon inte står på min sida. Jag hade velat det.

September
3 september går flyttlasset. O har hjälp av några kompisar. E och jag håller oss borta.

Pojkarna bor halva tiden hos O. Vi har ett 2+2+3-schema, vilket i princip innebär att man antingen har barnen 2 eller 5 dagar på raken. Vi har fasta dagar i vardagen, och så varannan helg. Ebba bor 1 dag i veckan hos O, plus lö-sö när pojkarna är där. Första gångerna när barnen ska till O är tuffa. Extremt tuffa. Svårast är att lämna över Ebba. Vi har aldrig varit ifrån varandra över en natt förut. Pojkarna har ju sedan de var lite halvsmå varit hos både mina och O's föräldrar över en eller flera nätter vid många tillfällen. Men att lämna Ebba.... Jag vet att hon har det bra hos O. Det är inte där problemet ligger. Det är hos mig. Stor separationsångest.

Via jobbets försäkring har jag fått möjlighet att träffa en psykolog. Anna är guld. Hon låter mig vända ut och in på allt utan att varken fördöma eller hålla med. Hon ställer frågor. Får mig att tänka. Hon har inte hört allt förut. I alla fall inte allt från mig. Som C och U har behövt stå ut med. Hon får mig att tänka i andra banor. Att se allt från en annan sida.  Jag får gå till Anna 12 gånger. Jag undrar hur jag kommer att må på slutet?


Bokslut 2009 Q4 dröjer lite. Måste smälta det först. Tror jag.


-

Isolera era vattenledningar!

Publicerad 2010-01-06 14:50:47 i Allmänt - osorterat,


Igår kväll vid midnatt hade jag fint rinnande vatten i mitt kök, och i handfaten, och toaletterna gick alldeles ypperligt att spola.

Precis som alla andra dagar. Fint, rent, kallt vatten i mina kranar. Som jag alltid har. Om jag inte är på landet, där vi pumpar var 3:e dag. Men här i stan har jag alltid vatten i mina kranar. Både kallt och varmt.

I morse vid 4-tiden vaknade E. Det gör hon aldrig annars nu för tiden. Det var nog ett tecken. Hon var dyngsur, och mina kranar var snustorra. Skulle göra välling när hon fått en torr blöja, men ur kranen kom bara en torr hostning. Ett fnys. En ynka droppe som liksom kastade sig handlöst ner mot vasken.

Panik! Ja, eller nära nog i alla fall. In i badrummet. Lika dött där. Ner i källaren. I tvättstugan rann en liiiiten stråle sakta, för att plötsligt fräsa och stoppa. Till vattenmätaren. Inte en rörelse på den lilla snurran som ska ticka fram. Skönt. Borde tyda på att det antingen är stopp, eller så är det någon stor läcka utomhus som gör att det inte kommer in något vatten i huset.

Ringer O, som bekräftar tankarna att det nog är stopp. Ringer jouren hos vattenleveratören som säger samma sak, plus "gå och lägg dig, ring i morgon så blir det billigare...". Om det är stopp ja. Men om det läcker vatten in under huset? Föga troligt med -23 grader ute..

Jouren kommer vid lunch. Mätaren är inte bara frusen. Den är sprängd. Mätarhuset har liksom gängat av sig. Plomberingen stränar. Jouren ersätter mätaren med ett enkelt rör, och säger till oss att tina rören. Och isolera rören. Och isolera hela j-a utrymmet. De undrar vad det är för klåpare som monterat en vattenmätare i oisolerat utrymme. Det undrar vi oxå, så här med facit i hand. Det är inte lätt att ha 100% koll på vad man ska titta på när man köper hus. Inte mitt i sommaren.

Nu har vi vatten igen. I tvättstugan står kranen och rinner lite lätt. Som en säkerhetsåtgärd för att minska risken att det fryser igen. Rören är isolerade. O var snabb som tusan till K-rauta. Element finns på plats. Utrymmet håller nu 7 grader. Plus. Det borde göra sitt till.

Har du koll på dina ledningar?
.

Bokslut 2009 Q2

Publicerad 2010-01-04 19:11:06 i Allmänt - osorterat,


Dags för fortsättning...

April
Ebba fortsätter att utvecklas. Vändning från rygg till mage gjorde att hon nu kan sova på just mage, och det har gjort nätterna betydligt enklare. Hon är inte vidare intresserad av mat, så vi ammar vidare.

Våren har verkligen kommit, och redan 3 april kan vi fika ute. Härligt! Jag nyttjar det fina vädret till långa promenader. Inte framme i Falsterbo än, men snart så!

Påsken får barnen och jag fira ensamma då O är iväg på en ledarskapskurs i scouternas regi. Ebba och jag åker till Frankrike på ett par dagar veckan efter. Vi möter än mer vår och blir bortskämda av mor och far.

Valborg som vanligt hos goda vännerna U & N med god mat, trevligt sällskap, och så stora brasan och fyrverkerier nere vid badet. Mammor och barn går ner dit, pappor är kvar hemma.

Maj
Maj hinner knappt börja, så tar livet en totalt oväntad vändning. O vill skiljas. Världen rasar. En enkel biljett till en alldeles för varm plats hade varit lindrigare än det jag går igenom. Finns inte mycket annat att säga om maj, än att det överlag var en skitmånad. En berg-och-dal-bana utan dess like. Har ni varit där så vet ni. Har ni inte, så går det inte att föreställa sig.

Ja, det skulle väl vara att vi tog tag i trapphuset, som varit en öm punkt länge. Nu när det inte blir någon dörrflytt och öppning mot vardagsrummet, så var det lika bra att få ordning eländet.

Och att mina barn är alldels underbara.

Juni
Nästan det enda jag åstadkommer i bloggväg i juni är fototrisser. Det finns inte energi eller lust till något annat. Att få dagarna att snurra runt tar all energi. All ork. All lust. Många praktiska aspekter snurrar i mitt huvud. Vad händer efter sommaren? Vad händer med semesterplanerna? Vem är på Björnbo, och när? När flyttar O? Kan jag ha kvar huset? Hur ska det gå att vara f-ledig med Ebba rent ekonomiskt? När kan Ebba börja dagis?

Med facit i hand är det som händer i juni som i en dimma. A slutar förskoleklass. H slutar dagis. Tyvärr minns jag inte dessa två tillfällen i någon större utsträckning. Hade iaf sinnesnärvaro att ha kameran med, så med hjälp av bilder kan vissa minnen framkallas.

Förutom resan till Minnesota. Mamma, barnen och jag. I 10 dagar. Reunion för high school. Karens 65-årsdag. Träffa familjen igen. Härligt! Lägga bort tankarna på svenska vardagen för en stund. En välbehövlig andhämtningspaus. Tack mamma för all hjälp på resan!!! Och barnen får 8 nya kusiner på ett bräde - det gillade de!


.

Bokslut 2009 Q1

Publicerad 2010-01-01 19:50:35 i Allmänt - osorterat,


Det är dags för bokslut. Bokslut för 2009, som jag nog får sortera in under Skitår nr 1. Alla kategorier. Det började inte helt tokigt. Nedan presenteras Q1 - ett för ekonomer och säljare känt begrepp. Q2-Q4 följer i sakta mak.

Januari

Månaden passerade fort. A fyllde 7 och Ebba hann bli 3 månader. A ihop med kusin J blev skjutsade till Karlstad, där jag fick möjlighet att ”visa upp” underverket E för kompisarna. A och J stannade ett par dagar, och levererades åter via mormor och morfar som kom för att fira min födelsedag.

 

På renoveringsfronten var det lugnt. Njöt av nya köket som stod färdigt i november. Funderade på att göra ett ryck med alla småsaker som var kvar, typ öppningen till biblioteket och trapphuset. Lite lister. Men det blev inte mycket med det.

 

Februari

Födelsedag firad med fin uppvaktning och vackra presenter. Ebba avancerar från enbart amning till att prova gröt. Lyckan blev dock kortvarig, och resten av vintern gick i amningens tecken… Vi hinner med ett besök på utställningen Om Barn på Kulturhuset. Ebba trivs med speglarna.

 

Årets vinterbesök på landet förlöpte väl och vi hade snö. Killarna kunde tom åka lite skridskor på sjön.

 

Jag börjar promenera på allvar. Har som mål att nå Falsterbo per 14 maj. Dit är det 650 km. Dessutom har vi kunnat åka skridskor på Edsviken ett par helger. Härligt med plogad bana och korv till försäljning.

 

Svarade på en enkät om vem jag är, så är du nyfiken kan du kolla här. Vissa förändringar har skett under året, men i stort så…

 

Mars

Jag fortsätter att promenera. Det blir mest runt i Sollentuna, men ibland ger jag mig ut på längre turer som till jobbet i Solna, eller rent av till city. 14 km. Enkel väg. Fast då åker jag kommunalt hem. Efter en lunch/fika med syrran. Oftast är det bara Ebba och jag. Ska jag ta mig till Falsterbo måste jag snitta 7 km per dag. I 2 månader.

 

Jag träffar C, som jag återupptagit kontakten med sedan ett par år tillbaks. Vi gick Teknis ihop, de första åren, men sedan kom diverse emellan, och vi har inte setts på många år. C har bott utomlands nästan sedan jag kom tillbaks från Kenya, men nu finns hon ett par hållplatser bort. Roligt!

 

Våren kom tidigt i år. Redan 22 mars kunde killarna damma av sina cyklar och ge sig ut. Enstaka snöhög i norrläge. Men säg den glädje som vara för evigt…

 

Ebba modellar för Stockholmsgruppen. Och hamnar i tysk barnklädeskatalog. Kul!

 

På renoveringsfronten är det klädkammaren som får sin länge eftertraktade make-over. Vitt, vitt, vitt. Och ett Elfa-system. Nu kan kläderna flytta tillbaks från sin temporära hemvist i övre hallen.

 

Jag fototrissar för fullt. Spännande att på söndag, innan man hinner i säng (på lördag), kolla tema och se om det dyker upp några idéer för bilder.

 

 

.


Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela