Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

För en god sak

Publicerad 2010-01-21 22:20:51 i Allmänt - osorterat,


Katastrofen på Haiti har knappast lämnat någon oberörd. Många av oss stöjder insamlingar till hjälp- och återuppbyggnadsarbetet på olika sätt. De flesta i det tysta. Man bidrar med det man tycker man kan, och så är det bra så. Man gör ingen stor affär av det.

En Ica-handlare i Enköping slår på stora trumman. Han tänker köpa alla eventuella överblivna ex av dagens Expressen, eftersom Expressen har en kampanj där de skänker 2 kr per försålt nummer till Röda Korset. Han utmanar dessutom alla andra Ica-handlare att göra det samma.

Tanken är väl god. Men, hade det inte varit större nytta om han skänkt hela tidningskostnaden, 10 kr, per överblivet nummer till Röda Korset istället? Typ 5 ggr mer utdelning för pengarna... Eller tom en 10:a per kund som handlat av honom idag.

Det är förvisso än inte möjigt att göra skatteavdrag för bidrag till biståndsorganisationer (så vitt jag vet, det är bara i förväg bestämd aktieutdelning som privatpersoner kan skänka "skattefritt"), men han hade förmodligen kunnat ge mycket mer än 2 kr för 10 kr investerat om han inte gått via tidningen.


Har du skänkt en slant?

.

Kommentarer

Postat av: Singelmamman

Publicerad 2010-01-21 23:36:49

Ja jag har skänkt, jag brukar skänka lite då och då. Har svårt för den där "kolla mig vad jag skänker mycket och nu är det DIN tur" mentaliteten. För precis som du skriver så ser det fantastiskt ut till att börja med, men när man kollar noga så blir det lite mindre storslaget.

Postat av: Kompisen C

Publicerad 2010-01-24 20:05:19

Nepp. Eftersom vi är båda arbetslösa men inte ligger samhället till last för det utan försöker leva på sparpengar. Vi bestämde att vi får vara med på Sveriges skattebaserade bistånd.

Postat av: Anna

Publicerad 2010-01-25 16:15:27

Ja vi har skänkt pengar till Läkare utan gränser. Känns självklart att hjälpa till, när vi har så mycket men de så lite.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela