Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Brev fran Amerika - del 1

Publicerad 2009-06-26 17:49:42 i Allmänt - resor,Utan vara svenska tecken:)

Tisdag 23 juni
Avfard fran Arlanda vid 14-tiden - Killarna, E, min mamma och jag styr kosan mot Minnesota via Island

19.00 lokal tid - vi har fatt vart bagage och gatt igenom tullen pa Minneapolis/St Pauls flygplats som sista passagerare efter 3+6 timmars flyg, vilket overlag gatt bra. Det ar klart att lite gruff mellan killarna var ofrankomligt och E har bara sovit i korta omgangar, men annars sa..
Min vardfamiljs syster B med man moter oss pa flygplatsen, och B, E och jag ordnar hyrbilen medan de andra aker hem till deras hus.

21.00 - killarna har badat i poolen, vi har atit pizza och de ligger i sina sangar, och svensk tid ar 04 onsdag morgon. Snacka om att jobba pa overtid.

Onsdag 24 juni
Efter frukost och mer bad i poolen packar i in oss i bilen och beger oss mot Willmar, Minnesota. Det ar hett ute (30+) och 15 min in pa resan vraker regnet ned. Sa fortskrider det ungefar en timme medan vi plojer oss genom det platta landskapet dar motorvagen ar kantad av majsodlingar. Plotsligt sol och bla himmel. Vadret andrar sig snabbt over here!

13.00 - anlander Willmar och familjen. Bara Karen ar hemma men vi mots av stora famnen. Kart aterseende efter 15 ar!!! Uppackning, lunch och sa dax for pool igen - nu far vi lov att aka till en pool inne eftersom nyheterna varnar for thunderstorms inom kort. Ovadret ar bara 30 miles vaster ut och vi vill inte vara ute om regnet och stormen drar in. Moter lillasyster Katie med 3 barn vid poolen. Hon vara bara 2 ar nar jag kom till familjen! Vi har varit i kontakt pa FB ett tag, sa vi ar lite uppdaterade om varandras liv :)

Harliga timmar vid poolen ihop med extremt lite somn sista dygnet gor att killarna somnar ovaggade vid 18-tiden, omojliga att vacka nar det vankas BBQ. Ma och jag sitter uppe lange och pratar med Karen. Harligt!! Att det ar 15 ar sedan vi sags marks inte!

.

Fototriss - Rutigt, igen

Publicerad 2009-06-21 13:24:47 i Allmänt - fototriss,Någon timme efter att Helena släppte veckans tema RUTIGT i Fototrissen gick jag på jakt här hemma och kom upp med en triss från mitt kök. När jag vaknade i morse var jag dock inte alls nöjd med vad som åstadkommits, och vid dagens lekparksbesök hittade jag det självklara motivet - barnens söta kusin E. Gör alltså en liten fuling (?) och lägger upp en ny triss.

Rutigt både högt och lågt, t.o.m. med rutigt nät att klättra i. Sista bildens små lockar är jag extra förtjust i själv.


.

Fototriss - Rutigt

Publicerad 2009-06-21 01:49:14 i Allmänt - fototriss,Jag la upp en fototriss tidigt i morse, men när jag tittar på den såhär en stund in på förmiddagen är jag inte alls nöjd, utan väljer att ta bort den.

Förhoppningsvis återkommer jag under dagen med en bättre triss - vi ska till lekparken nu så då kanske något dyker upp.

Uppdaterat  kl.13.30 - här finner du den riktiga trissen


.

Fototriss - Hett

Publicerad 2009-06-14 16:38:49 i Allmänt - fototriss,Förstår att Helena i Fototrissen väljer ämnet HETT för veckans triss, som ett litet försök att få fart på värmen! För här är det allt annat än hett - lite skillnad mot för 3 veckor sedan då vi ju hade bortåt 27 grader.

Jag fick fundera bra länge på vad jag skulle göra av temat, och är väl inte 100% nöjd, men ja, jag har gjort en liten ansträngning i alla fall. Började med att kika runt på de sidor som redan fanns länkade, för att se om jag kunde finna lite inspiration, men jag måste säga att jag blev lite besviken.

För mig är Fototrissen BÅDE att hitta motiv till temat OCH att presentera bilderna på ett tilltalande sätt. Blev förvånad över hur många som fotat något (eller hittat i arkiven) som är i linje med temat, men där fotot estetiskt är helt otilltalande... Vet inte om det bara är jag som känner så??

Näväl, här kommer min tolkning av HETT.


HETT om öronen, och andra väl valda delar av kroppen, kan det bli om man sitter för nära elden,
som dessa små Masaaigubbar snidade i trä
HETT om öronen, men kanske mest i gommen, kan det bli av lite fransk Calvados
Även dessa tillbehör sätter fart på smaklökarna och fel doserade göra det rejält HETT
Mina övriga bidrag i epitetet Fototriss finner du här


.

Fototriss - Svart och vitt

Publicerad 2009-06-07 07:53:03 i Allmänt - fototriss,Veckans fototriss kan tolkas på olika sätt - SVARTVITT eller SVART och VITT. Jag har valt att blanda - två svartvita foton, och ett med svart och vitt motiv. Andra har tolka temat här.


En äldre bild med lill-fisens fötter. Älskar bilden och har den t.o.m. som canvas -
så ja, jag har fuskat lite med arkivbild här...
Dotter igen - hon är en ovärderlig hjälp i mitt trissdeltagande :)
Salt- och peppparkar från danska Menu
.

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela