Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Övergivna platser

Publicerad 2008-05-29 12:52:49 i Allmänt - osorterat,Måste bara passa på att pusha lite för en jättehäftig site som visar bilder från fenomenet övergivna platser! En gammal barndomsgranne, Jan Jörnmark, fattade tycke för övergivna platser som en reflektion av sitt intresse för omvandling, och han ligger bakom siten. Till skillnad från många andra siter på samma tema, är bilderna ackomanjerade av intressant (ekonomisk) historik kring platsen. Inte konstigt kanske, med tanke på att Jan är docent i ekonomisk historia.

Här har vi vårt sommarställe, tillika faderns uppväxtort. Inget raj-raj här inte :)

.

Blomsterdax i vårsolen

Publicerad 2008-05-25 21:09:09 i Trädgård - vår,
Häromdagen dök mitt paket från odla.nu upp och det var ju förstås jättespännande. Minns knappt vad jag beställt, men det visade sig vara 

2 st Akleja "Black Barlow" (länkarna innehåller lite info om respektive blomma)

image371

som ska få dölja vår nya varmkompost på sikt.

Därefter 2 st Styvklematis "Purpurea

image372  som tillsammans med 5 st Trädgårdsiris "Immortality" ska placeras så att de skymmer grannens fula självlysande vita kompost.


image373

Klematisen, trädgårdsirisen och aklejan är redan planterade under varsin halv pet-flaska som är tänkt att agera minidrivhus/snigelskydd. Sniglarna var inte nådiga förra året, men jag hoppas vi har bättre pli på dem iår. Lustigt var att alla växter på siten hade kommentarer om hur rådjurssäkra de var, medan jag hellre hade sett info om snigelmotståndskraften :)

Dessutom kom 1 st Trädgårdsiris "Red Zinger" som jag i i skrivand stund inte riktigt vad jag ska göra med.

image374

Inte heller har jag riktigt klart för mig var 1 st Luktpion "Inspecteur Lavergne" ska få ta vägen,

image375

 eller var jag ska placera en Strandiris "Teal Velvet" (bild saknas).

Alla bilder från Odla.nu.


Förutom att planterad nyförvärven har jag gjord "jordringar" runt 3 fruktträd och en magnolia - dvs. tagit bort allt (o)gräs runt stammarna och frilagt jorden, samt förbättrat lite. Våra fruktträd är så låga att man knappt kommer fram med klipparen som det har varit, så det var på tiden att vi fixade något. Magnolian vill dessutom inte ha något runt fötterna, så där var det ytterst nödvändigt.

Surprise!!!!

Publicerad 2008-05-09 21:15:28 i Allmänt - osorterat,


Nu vet jag inte hur många av mina IRL-vänner som kollar min blogg då och då, men för många av er kommer väl detta inlägg som en liten överraskning, kanske?! För er andra så har det ju inte så stor betydelse, men i alla fall. Scrolla ned en bit....Sådana här bilder är ju aldrig speciellt enkla att uttyda, men det är i alla fall huvudet till vänster och kroppen till höger... Eventuellt är det en liten Anna!

A och H är mycket exalterade, och undrar hur de ska stå ut till hösten med att deras baby ska titta ut, men det får vi verkligen hoppas att hon inte bestämmer sig för att komma allt för mycket tidigare.

Trädgårdshjälp!!?? Idéer efterfrågas!!!

Publicerad 2008-05-04 15:20:26 i Trädgård - planering,Vi har några ytor i trädgården där vi absolut inte har en enda aning om vad vi ska göra plantmässigt. Har DU idéer??

Trädgården är södervänd, och nedan se du vad som saknas...

 En dryga metern bred rabatt mot grannen. Sol från kl 12 och hela em. Drygt 5 löpmeter


 Samma yta som ovan, men framifrån. Komposten till höger ska väck.

Här är vi öppna för olika typer av perenner, eller eventuellt buskar. Jorden är ganska lerig, trots uppblandning med torv, gödsel, etc. förra året.. Sluttar svagt till höger.


 Denna yta är knappt 1,5 m * ca 3 och ligger mellan uteplatsen och staketet till grannen.

 Förlängningen är ett hallonland, och utstickaren till höger är en rabatt med löjtnanshjärta, pion, ros, klematis och lite annat. Försök att tänka bort det eländiga planket. Det är resterna av en inhängning runt uteplatsen, där 2 sidor rök tidigare i vår. Ska dra på lite färg, men behåller planket under sommaren för lite lä.

Här kommer vi förhoppningsvis redan nästa år göra om helt då planen inkluderar en altan en våning upp, så här vill vi inte lägga ned allt för mycket möda och pengar. Eventuellt har vi pratat om att odla potatis i år. Alla idéer mottages dock med tacksamhet!

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela