Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Trädgårdshjälp!!?? Idéer efterfrågas!!!

Publicerad 2008-05-04 15:20:26 i Trädgård - planering,Vi har några ytor i trädgården där vi absolut inte har en enda aning om vad vi ska göra plantmässigt. Har DU idéer??

Trädgården är södervänd, och nedan se du vad som saknas...

 En dryga metern bred rabatt mot grannen. Sol från kl 12 och hela em. Drygt 5 löpmeter


 Samma yta som ovan, men framifrån. Komposten till höger ska väck.

Här är vi öppna för olika typer av perenner, eller eventuellt buskar. Jorden är ganska lerig, trots uppblandning med torv, gödsel, etc. förra året.. Sluttar svagt till höger.


 Denna yta är knappt 1,5 m * ca 3 och ligger mellan uteplatsen och staketet till grannen.

 Förlängningen är ett hallonland, och utstickaren till höger är en rabatt med löjtnanshjärta, pion, ros, klematis och lite annat. Försök att tänka bort det eländiga planket. Det är resterna av en inhängning runt uteplatsen, där 2 sidor rök tidigare i vår. Ska dra på lite färg, men behåller planket under sommaren för lite lä.

Här kommer vi förhoppningsvis redan nästa år göra om helt då planen inkluderar en altan en våning upp, så här vill vi inte lägga ned allt för mycket möda och pengar. Eventuellt har vi pratat om att odla potatis i år. Alla idéer mottages dock med tacksamhet!

Kommentarer

Postat av: Elli

Publicerad 2008-05-05 11:22:34

Gör land! Skitkul för ungarna. Morötter, potatis och kanske någon sorts ärtor. Passar väl perfekt om jorden är ganska lerig?!

Postat av: alacs

Publicerad 2008-05-05 13:17:47

Gör land och gör land.... Förra året satte jag morötter och ruccola i landet, och inte ens en liten morot blev det. Tror jag satte 8 löpmeter... Sniglarna käkade upp rubbet.. Ruccolan växte sig alldeles bitter under tiden vi var på Björnbo, så det var ingen hit heller. Köpte lite pumpa- och kalabassfrön häromdagen som jag ev petar ner inne under veckan, så får vi se om det blir ngt att plantera ut när risken för frost är över.

Potatis blir det ev i landet bredvid uteplatsen, eftersom det är ett korttidsprojekt.

/alacs

Postat av: Mimmi

Publicerad 2008-05-05 22:32:35

NU vet jag inte vad du vill ha, men i söderrabatten den närmast grannen med bergknallen skulle jag nog satsa på lite grönsaker, bärbuskar o pilla in en o annan perennväxt som kan växa upp lite i ca 50- 70 cm höjd...
Den rabatten närmast altanen skulle jag nog fila till lite och utmed staketet till grannen skulle jag sätta upp en Spalje alt spaljetorn i pil där klätterväxter får växa upp, jag skulle nog även satsa på växter som skymmer lite insynen samtidigt som den släpper in ljus...Sedan behöver den vara så bred som 1,5 m kanske lite gräsmatta skulle göra susen närmast altanen som bildar en liten gräsgång ut i själva trädgården från altanen....

Postat av: Jeppeeira

Publicerad 2009-04-16 10:22:49

Hello admin, nice site you have!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela