Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Valborgsmässoafton

Publicerad 2010-04-30 08:17:14 i Ny framtid - tillbakablick,


1992 - hade just dagen innan kommit hem från långresa i Asien, Australien och Nya Zeeland. Ingen av kompisarna visste att jag kommit hem, så det var kul att dyka upp i Museiparken lagomt till talet som studentkårens ordförande höll, iförd gröna overallen, och redo för valborgsfirande på studentvis

1994 - första och enda gången Valborg firats i Uppsala; åtminstone för min del. Man ska nog vara student för att uppskatta traditionen...

2009 - hos vännerna U och N, som senaste årens tradition bjuder. En helt vanligt trevlig valborg, utan några underligheter. När det var dags för brasan gick de stora barnen (killarna) och mammorna till elden, och de 3 papporna stannade med minsta barnen. Föga visst jag att mindre än 2 dygn senare skulle allt vara över.

2010 - kommer vi att fira hos vännerna, nästan som vanligt. Förutom att de härifrån det fågelsångska huset bara kommer 4 gäster. 2 maj närmar sig, och inuti är allt i uppror. Jag trodde att året skulle givit distans, men just i ett sånt här läge är jag tillbaks till 21.40 2 maj 2009. Då rasar det igen.


.

Ebbas 18-månaderskontroll

Publicerad 2010-04-26 13:21:59 i Personligt - Ebba,


  • Vikt - 10 kg, efter en stor flaska välling, 2 mackor och 2 glas mjölk; ingen kan beskylla henne för att vara liten i maten
  • Längd - 81,2 cm - hon närmar sig normalkurvan, sakta men säkert
  • Hattmått - 47 cm
  • Stapla klossar - check
  • 8-10 ord - check
  • "Var är näsan" - utgår, vem bryr sig om näsan?? Den sitter ju där den sitter
  • "Var är magen" - check; lyfte på tröjan och flashade liten rund go mage utan knussel
  • Rita steck på papper - check; korslagda, t.o.m.
  • Förstår enkla tillsägelser - check; hon förstår ganska avancerade önskemål "ta på dig jackan och stövlarna, men ge mig mössan i handen" - jomenvisst, så fick det bli

Hur lång är du och vad visar vågen?.

En solig lördag

Publicerad 2010-04-24 20:05:07 i Ny framtid - blandat,


i slutet av april:

Magnolian har inte slagit ut än. Jag hoppas jag får se den blomma innan jag flyttar. Funderar på att plantera en i nya huset. Absoluta trädgårdsfavoriten.

Tippen t.o.r. tog 2,5 h. Ingen lek att lasta det sista köksskräpet - golv, skåp, spillbitar, dörrar, lådor. Halvmycket kö i Hagby. Träffade en trevlig kille. Fast om man renoverar stort hus är man nog inte singel... Allra helst inte när man pratar i "vi"-form.

Trädgårdsbordet har flyttat. Lika bra att nyttja det hyrda släpet. Stolarna är redan där. Nu ska det bara bli 5 min över att njuta oxå.

IKEA. 2,5 h. Men nu har jag alla stommar (utom diskbänkskåpet, det var slut trots att det fanns när vi gjorde plocklistan), de flesta luckor/dörrar, och sockellisterna. Lådor, hyllor och gångjärn får bli en annan dag. Det finns gränser hur mycket man orkar en lönelördag.

Mahonian, nyponrosen och rhododendron är förpassade till de sälla jaktmarkerna. Äckligt nog har någon använt rhododendron som slutstation för hundbajspåsar. Använda. Uäck.

Tom Yum Gong till middag. Det var inte igår. Starkt och gott.

Nu en tur till källaren för att fiska fram vinterkläderna. Ska upp på nya vinden. I fina förvaringspåsar. Flyttar lite vart efter, som ni märker.


.

En inte fullt så brilliant idé

Publicerad 2010-04-23 21:02:20 i Freja - kök,


var det att åka till IKEA kl. 19.15.

Inte eftersom avsikten var att plocka ihop ett kök, betala det och lämna över till transportfirman för leverans i morgon.

Jag hade en spec över alla skåp. Med specen i hand gick jag till en terminal för att få fram var alla pryttlar är placerade på lagret. Tänkte inte på att varje skåp/del består av typ 5 grejer. Minst. Utspridda över halva tag-själv-lagret.

Stomme i gång 30 hylla 42. Lådor 30/74. Fronter 32/46. Dämpare 36/24. Ben 38/18. Det var ju bara att lägga ned. Var riktigt busig. Lämnade vagnen med ett gäng dörrar och lådor mitt i lagret. Sorry personalen. Men det gick helt enkelt inte att få ihop det på 45 minuter.

Jag står redo när IKEA öppnar i morgon. När jag varit på tippen med resten av gamla köket. Då ska det nog gå bättre. Eller förresten. IKEA på lönehelg??? Ska nog prova nätet. Kanske.


.

Vänner

Publicerad 2010-04-23 13:44:48 i Allmänt - vardagsliv,


Under de gångna dagarna har jag gjort 2 nya bekantskaper. Eller rättare sagt, en ny och en nygammal.

Den nya är en tjej jag haft kontakt över nätet med, via varandras bloggar, under något år. Av en slump upptäcktes att hon bor i närheten av Lund och hon bjöd in till träff när hon hörde att jag skulle söderut. Vi träffades, det klickade, och när vi 3 timmar senare skiljdes åt konstaterade vi att tiden flugit iväg, och att det nästan var som att träffa en gammal vän.

 

Den nygamla är min studiekompis B från de första högskoleåren. Hon och jag fann varandra första dagen på första föreläsningen, och därefter höll vi ihop som lång och lerhalm i två år. Hon var min motor vad det gällde att lägga in den där extra växeln på studierna, och jag var väl kanske lite av ledsagare till studentlivet på festfronen… Så var jag borta ett år, och när jag fortsatte pluggandet var hon nästan klar, lämnade högskolelivet, började jobba och flyttade så småningom från stan. Kontaken upphörde, tyvärr. Många år hade passerat när vi ”blev vänner” på FB, och nu när det var dags för jobb härnere bestämde vi oss för att ses. Jäklar i min lilla låda – det var bara att plocka upp där vi lämnade av. För kanske 15 år sedan. Vilken trevlig kväll!!! Så himla kul att ses igen! Tack B till dig, mannen och lillkillen - jag hoppas vi ses snart igen, du är välkommen norrut när som helst!


Har du funnit några nya vänner på senaste tiden?


.

Taxi

Publicerad 2010-04-22 08:44:38 i Allmänt - osorterat,


I Lund är den en väldans skillnad på priset beroende på vilket bolag man åker med.

 

Igår önskar jag att jag hade åkt med Taxi Kurir. Eller Taxi Skåne. Då hade resan kostat i runda slängar 75 kr. Men jag tog första bästa taxi, och i Lund tar de små åkarna ohemult betalt. Typ 127 kr för 2 km. "Jag är för liten för att ha låga priser" - jo tack, och dig åker jag inte med igen. Sorry.

 

Idag fick Kurir chansen. 78 kr. Häpp.

 

.

Bekräftelse

Publicerad 2010-04-20 22:49:37 i Ny framtid - välbefinnande,


Visst söker vi alla bekräftelse på ett eller annat sätt. För det vi gör på jobbet. För den vi är privat. För idrottsprestationer. För festen vi ordnar. För bloggen vi blottar oss i... För vem skriver jag min blogg? Dels för mig själv - när vi renoverade huset var det ett kul sätt att dokumentera framstegen. Sedan blev det terapi för att skriva av mig om separationen. För mig själv. Men även för andra. Jag vet att jag har ett antal regelbundna läsare. Jag vet att ca 100 personer, unika, besöker min blogg varje dag. Endel kikar in för att se om det hänt något på husfronten. Andra är kanske mer intresserade av nyheter av mer privat karaktär. Ytterligare några har mig länkad vid bloglovin, och hamnar hos mig vare sig de egentligen vill eller inte...

Vem är du? Många som besöker. Väldigt få som lämnar en kommentar. Jag vet, jag gör ofta detsamma hos de bloggar jag följer. Läser. Tänker. Reflekterar ibland. Och går vidare till nästa. Utan kommentar.

Jag tror jag blivit bättre på att kommentera. Jag vill åtminstone tro det. Jag vet hur mycket det betyder. Bekräftelse. Någon har sett vad jag skrivt. Någon har reflekterat över vad jag skrivit. Reflekterat över vad jag tänkt. Och tar sig tid att sätta sina tankar på pränt hos mig. Det värdesätter jag högt!

Du behöver inte skriva en uppsats. Inte komma med inlägg i debatten. Ett litet Hej. Kanske en Kram. Ett pip om att du varit på besök. Det lyfter min dag.


.

Separationsångest

Publicerad 2010-04-20 22:06:28 i Ny framtid - blandat,


Med 30 dagar kvar tills överlämning till nya ägarna sker känner jag en stor separationsångest. När vi köpte huset våren 2006, och sedan flyttade in 10 augusti, kändes huset så rätt. Så rätt för barnen att växa upp i. Så rätt för O och mig. Vi hade planer att bo här tills killarna kom i tonåren, sedan skulle vi aktivera platsen i Stockholms Bostadsförmedling, och flytta in till stan. Det har känts rätt sedan dess.

Huset var i behov av renovering - vi kallade det för 70-talsspöket. Furu i köket, panel i hall och halva entréplanet, vävtapeter, färgmatchade element till tapeterna, gammelrosa, mossgrönt, ljusblått. Laminatgolv. Heltäckningsmattor. Potential.

Under 2 år renoverade vi. Vi planerade ihop. Vi tänkte. Vi funderade och valde. Vi fixade endel själva, och anlitade hjälp till resten. Mitt i köksrenoveringen kom lilla E. Efter det - lite småsaker fanns kvar: en och annan list. Trapphuset. Inget stort. Förutom källaren, men den fanns i den längre planen.

Vi planerade för trädgårdsfix. Eller så var det jag som planerade. Hade tankar och idéer. Pratade med O. Trodde vi var överens. Skulle anlita trädgårdskonsulter för att bolla idéer. I slutet på mars pratade vi trädgård. Drygt en månad senare pratade vi försäljning. Inte jag. Han.

Jag ville bo kvar. Jag tänkte bo kvar. Det trodde jag ända tills vi värderade huset. Då ville jag fortfarande bo kvar. Men det var inte möjligt. Idag, 6-7 månader senare, vill en del av mig fortfarande bo kvar. Jag älskar det här huset. Med sina skavanker. Med allt vi gjort. Med ytorna. Men om mindre än 30 dagar flyttar jag. Det gör ont. Jag vet att det bara är ett hus. Jag vet att det kommer att bli bra i nya huset. Men jag vet att killarna trivs här. Att de har sina dubier om det nya huset. Att de undrar över om de kommer att trivas.

Jag går runt och känner in huset. Igen. Som om det vore första gången. Nästan. Kontoret som ekar tomt. Vävstugan där vi hade planer för dubbeldörrar mot trädgården. Där vi skulle bo när övervåningen blev barnens våningsplan. Tvättstugan där vi tänkte oss dusch och badrum. Kanske med ingång från gården. När killarna kom hem med skitiga fotbollskläder. När E's hästluktiga kläder skulle in. Allt om intet.

Separationsångest.


.

Planering - Kök, del 2

Publicerad 2010-04-20 09:49:54 i Freja - kök,


Ett litet förtydligande av förra köksinlägget:

L är ett Linneskåp och både detta och G (garderob) är redan borttagna. Detta för att kunna förlänga köksväggen så att allt jag vill ha med får plats (t.ex. 120 cm mellan häll och ho) på arbetssidan. G kommer att finnas kvar som ett grunt skåp med dörr från lilla hallen in mot badrummet.

Jag får 3*80 cm extra lådutrymme i form av ett extra bänkskåp jmf med nuvarande hus. Dessutom får jag ett 40 cm fullhöjdsskafferi, vilket jag inte har idag. Det jag tappar är lite hyllmeter (knappt 1,5) från min 3*3-anordning idag mot de 4 bänkskåpen i vardagsrummet, men jag vinner å andra sidan 1,8 m i de små skåpen över arbetsbänken på kylskåpsväggen. Så nettot är plus mot idag :)

Att jag tappar en hel matkällare, ja, det får jag hitta andra sätt att kompensera för. T.ex. får jag ju en ypperlig vind som kan svälja julsaker, extrastolar, och annat som idag bor i källaren.


.

Planering - Kök

Publicerad 2010-04-19 23:29:59 i Freja - kök,


Ja, nu är det färdigplanerat! Med tanke på att det gamla köket är utrivet, så kan det ju vara dags att tänka på ett nytt! Och det har jag gjort. Det blir IKEA Solär, igen. Hur jag ska göra med kakel på "arbetssidan" återstår att se. Likaså vad jag ska ha på väggen på vänster sida. Men det ordnar sig nog. Det viktiga är att få in skåp och vitvaror. Så får det andra fixa sig sedan.

Vad tror ni? Såhär såg köket ut.

Det här är planen:

Fräschar upp med en planlösning som visar övervåningen


Den högra väggen som skiljer kök från vardagsrum försvinner. Likaså är "L" och "G" redan eliminerade, och väggen mellan kök och badrum förlängs hela kökets längd.


Först en översiktArbetssidan (överst i bild) kommer att vara 70 cm djup, dvs. jag får ca 10 extra cm på djupet. Det har jag idag, och det har varit värt varenda extra krona för bänkskivan. Enheterna 1-4 befinner sig inte i själva köket, utan i en del av vardagsrummet.


Höger sidaHelst hade jag velat ha ett 60 cm brett lådskåp till vänster om spisen, men eftersom jag har ett element i vägen under fönstret, och vattenledningar som går i bakkant av bänkskivan, så har jag valt ett grunt lådskåp längst till vänster. Förmodligen sätter jag inte in hyllplanen utan har det som ett brick- och skärbrädsskåp.


Vänster sida, köksdelenEftersom jag inte vill ha några överskåp alls egentligen, men ändå behöver ett visst mått av förvaring, så känns denna lösning, där jag sätter 35 cm höga överskåp i liv med kyl/frys överkant som en bra lösning. Förmodligen blir det spottar under skåpen som belysning för arbetsbänken.


Vänster sida, inklusive den del som fortsätter ut i vardagsrummetI huset nu har jag en 3*3-vägg, dvs. väggskåp (fläktskåp, nästan 4-kantiga) som sitter i en stor kvadrat om 9 st. Det kan jag inte ha i nya huset, eftersom stegen från vinden kommer ner i höjd med skåp 3 av 4 (räknat från vänster). Detta skåp kommer att vara löstagbart (detaljer följer senare).

Inget av själva köksinredningen är beställt än, så det är fritt fram att komma med synpunkter :) Jalusiskåpet kanske någon undrar över? Kaffebryggare, vattenkokare, etc. etc. etc. Saker man behöver dagligen men vill gömma, men ändå komma åt på ett enkelt sätt.


.

Ni är så kloka

Publicerad 2010-04-18 22:25:32 i Ny framtid - tillbakablick,


mina läsare och vänner. Kloka tankar till mig efter mitt inlägg om att söka upp den 3e parten. Nej, jag ska inte göra det. Inte på riktigt. Men i tanken har jag ringt på hennes dörr och telefon. Mailat och messat på fb. Många gånger. Både till henne, och hennes sambo.

Jag vet att energin är missriktad, men jag kan då och då inte låta bli att fundera över vem hon är. Hur hon tänkte. För så vitt jag vet, så vet hon att det finns 3 barn, varav E inte ens var 6 månader när han var ute på äventyr. Hur hon skulle känna det själv om hon satt i min sits. Om hon fattar vilka enorma konsekvenser det hela fick.


.

Med en stor peng på fickan

Publicerad 2010-04-16 22:13:29 i Allmänt - osorterat,


fick bröderna och kusinen gå till Statoil och köpa glass efter middagen. Nojjig som jag är ringde jag till macken och sa att det kommer 3 st småkillar om en stund, och det är helt ok att de ska betala glassen med en 5-hundring. Den är inte snodd.... Jaha, svarar smått förvirrad tonåring (eller åtminstone mycket ungt statoil-biträde), som om han brydde sig. Nähänej, men jag tänkte att jag skulle säga till i alla fall. Så att inte killarna kommer hem tomhänta.

Skulle du reagera om en 8-åring ville betala glass/godis med en stor peng?


.

Planering - Badrum

Publicerad 2010-04-16 20:51:37 i Freja - badrum,


Jag har köpt badrumsmöbler!

Bauhaus i Norsborg har 20% rabatt på allt från bl.a. Svedbergs denna helg, och det passar mig ypperligt eftersom jag redan tidigare bestämt mig för deras serie Bianca. Enkelt handfat med skåp under, ett halvhögt skåp bredvid, och så en spegel med infälld belysning. Så får det bli.

.  .


Högskåpet ska förstås vara vitt, men det fanns ingen bild på vit. Om 2 veckor får jag hämta grejerna, och byta ut det slitna som finns där nu.


.

Askmoln, go away!

Publicerad 2010-04-15 22:03:25 i Allmänt - osorterat,


Jag har 3 barn. De har mig, och de har sin pappa. Pappan bor ett par minuters promenad iväg. Pappan har killarna halva tiden, och träffar E en hel del. Barnen träffar även sin pappa då och då när de är hos mig. Dvs. barnen träffar sin pappa väldigt regelbundet, allra helst som våra 50/50 inte är på veckobasis, utan med kortare intervall.

Min syster har 2 barn. De har min syster, och de har sin pappa. En pappa som bor långt borta. Just den här helgen skulle min syster åkt med sina barn till sin man och deras pappa. Så kom det ett jävla askmoln farandes från Island, och alla plan är inställda. Det är banne mig inte ok. J och E träffar sin pappa ca var 5e vecka. Askmolnet från Island kanske gör att det går 10 v denna gång. Inte ok. Askmoln, försvinn!

I sammanhanget blir det lite patetiskt när man läser att folk är besvikna för de skulle ha badat. Det hade varit viktigare att skriva att de ev inte får träffa sin mormor. Illa är det dock att inte de luftburna sjuktransporterna heller funkar. Fast tydligen kan polisen göra undantag. Så tjyvar göre sig icke besvär.


.

Att söka upp den 3e parten

Publicerad 2010-04-15 21:03:26 i Ny framtid - blandat,


Jag har alltid varit av åsikten att det är den som är otrogen som gör fel. Inte för att den 3e parten är skuldfri, men det är ju den som är otrogen som är otrogen. Hur den 3e parten tänker, vad gäller eventuellt framtida relation med den nu otrogne, och hur h*n (den otrogne) ska agera i ett eventuellt nytt förhållande med den 3e parten, går inte att sia om. Är inte heller relevant för den bedragne.

Ända tills det drabbade mig. Gissa om jag ville prata med henne. Fråga om hon fattade vad hon höll på med. Skälla ut henne. Se om hon lekte med honom. Förstå om om fattade konsekvenserna av sin "lek". Om hon insåg att hon skulle få 3 barn på halsen. Om det blev något av deras "relation". Om hon var redo att lämna sitt förhållande. Hur hon skulle ställa sig till att han eventuellt lämnade sina tre barn här (geografiskt) för att flytta till henne. Vad skulle hända om han tröttnade på henne, och nya barn?

Hörde ryktas om någon bedragen som tog barnen med sig till älskarinnan och dumpade dem på hennes trapp. Förmodligen en skröna, men tänk om man hade gjort det! "Du vill ha min man; här får du bagaget oxå".

Det har hållt sig på tankestadiet ända tills nyligen. Ända tills jag, trots det faktiska avståndet mellan henne och honom, befann mig inom gångavstånd från henne. Då jävlar. Då ville jag gå hem till henne, ringa på dörren, och fråga henne om hon fattade vad i helvete hon varit del i att åstadkomma. För jag kan inte annat än tro att det var hon som vred huvudet ur led på honom. Jag förstår oxå att vi (han och jag) har stor del i det hela. Det förstår jag nu. Men eftersom "inget" i hans agerande, innan april förra året, visade att han ansåg att vårt äktenskap var så illa som han säger sig ha tyckt, så hade ju jag svårt att agera. Agera annorlunda än jag gjorde.

Att andra faktorer, som i nuläget saknar betydelse, gör att vi står där vi står, det är oväsentligt. Någonstans i mig finns jävulen som vill konfrontera henne, och hennes sambo, och säga vad jag tycker om det som hänt. Så kanske hennes relation går åt helvet oxå. Barnsligt? Ja. Men det vore befriande. På något underligt sätt.


.

P är opererad

Publicerad 2010-04-12 22:57:23 i Allmänt - osorterat,


I onsdags opererades P. Kvar finns 1/3 av magsäcken. Inte hela matstrupen (vet inte hur mycket som är bortopererat). OP tog lite längre än beräknat, eftersom lungorna inte ville jobba enligt plan, utan man fick koppla in respirator emellanåt, men kirurgen är nöjd med resultatet.

Framstegen sedan i onsdags går oxå enligt plan. P är ur respiratorn, men får ännu näringslösning. Snart är det dax för välling. P har intresserat sig för Ericssons kurs, så helt borta i dimman är han inte :) Han är vaken, med, läser tidningen en stund, men simmar sedan iväg ett tag i sin egen värld. Morfin. Man blir nog lite lurig ihop med att smärtan tonas ned.

Vi är glada att läkarna är glada och nöjda. P har lämnat IVA för en vanlig avdelning på kirurgen. Det är positivt. Än vet vi inte när P får komma hem, men så länge som P är på sjukan vet vi att omvårdnaden finns.

Tack för att hälsningar och glada tillrop vad gäller P - det uppskattas. Det är tungt. Mycket tungt. Att ha en nära anhörig hänga på en skör tråd. Men vi tror nog att P kör det här racet med hälsan i behåll. P är inte så stor i maten, så att bli av med 2/3 av magsäcken kanske inte är någon stor deal i sammanhanget.


.

Semester?!

Publicerad 2010-04-11 23:43:23 i Semester - Rivieran 2010,


Syster och jag och 5 barn kan aldrig bli "semester". Men bortsett från visst tumult i början så har det gått bra! Vi har ätit moules och crepe och råbiff, druckit rosé, gått på stranden, promenerat från St Paul, ätit baguette till frukost, fått en kir innan maten, haft +20 i skuggan, strosat bland båtarna i Antibes, slitit vårt hår över 5 halvgalna ungar, njutit av ledig tid, somnat tidigt, handlat morgonmackan av bagaren, och haft det, på det hela taget, ganska underbart! Men semester?? Nej..    .  . 
.                             Strand i Antibes                                                            Strand i St Laurent du Var

.    .  . 
.                Studsmatta i St Laurent du Var                                                 Morgonens visit hos bagaren

.                                                                      Citron utanför köksdörren


.    .  . 
.                                    Antibes                                                                         St Paul de Vence


.

Före - Badrum

Publicerad 2010-04-10 11:33:44 i Freja - badrum,


Fick klagomål på att badrummet inte finns med på bild. Åtgärdas omgående!!!


.  . 


Hade först tänkt att renovera, och sedan bestämde jag mig för att det får vänta. Kaklet är trots sin turkosa nyans ganska ok, och det är inte mer än 10 år gammalt, knappt.

Däremot ska kommoden ut och likaså spegeln. Vet inte riktigt vad som ska in än, men det löser sig. Badkar blir det längst mot ytterväggen, med all sannolikhet detta. Måste bara, som någon påtalat, provsitta först.


.

Renoveringslistan

Publicerad 2010-04-10 08:22:18 i Freja - allmänt,Rum

Åtgärd

Status

Kök

Plocka ned all inredning/skåp

Pågående

 

Riva väggar

 

 

Inredning Solär från IKEA

 

 

Bänkskivor Virrvarr och diskbänk Franke

Beställt

 

Blandare FM Mattsson

 

 

Vitvaror Husqvarna och Siemens i rostfritt

Fått offert

 

Nytt tak - gips

 

 

Golv Marmoleum Click i färg Raven

 

 

 

 

Vardagsrum

Vita väggar, ev riva tapet?

 

 

Tapet vid matplatsen

 

 

37 cm djupa bänkskåp i kökets förlängning - lucka Solär

 

 

Elementskydd byggas

 

 

 

 

Sovrum

Vita väggar, ev vägg vid sängens huvudände målad i avvikande färg

 

 

Nya garderober, alternativt klädkammare

 

 

Måla golvet??

 

 

 

 

Badrum

Nytt handfat / kommod

 

 

Ny spegel + skåp

 

 

Badkar med runt duschdraperi

 

 

 

 

Trapp

All furu vitmålas

 

 

 

 

Entré

Riva garderober bredvid toan

 

 

Riva tapet

 

 

Ngn typ av väv - vitmålas

 

 

Elementskydd

 

 

 

 

Tvättstuga

Garderob bort

 

 

Installera dusch

 

 

 

 

Gäst/tv-rum

Måla vitt

 

 

 

 

Stora förrådet

Garderob bort

 

 

Hyllor bort

 

 

Måla vitt

 

 

 

 

Killarnas rum

Laga och måla tapet

 

 

Tapetsera en eller två väggar

 

 

 

 

Es rum

Laga och måla tapet

 

 

Tapetsera en eller två väggar

 

 

 

 

Lilla toan

Nytt kakel ovan handfat

 

 

Ut med badrumsskåp - in med nytt

 

 

Spegel ovan handfat

 

 

Hyllor

 

 

 

 

 

 

 

Lilla klädkammaren

Riva hyllor

 

 

Marmoleum clickgolv

 

 

Måla vitt

 

 

Elfa

 

  

Allmänt

Byta ut alla strömbrytare och kontakter till vita Eljo Renova

 

 

*  Brytare – 1 kontakt – 11 st

 

 

*  Brytare – 2 kontakter – 4 st

 

 

*  Infällda 2-uttag – 10 st

 

 

*  Utanpåliggande 2-uttag – 10 st

 

 

*  Samt kontakter kök

 

 

Byta ut / måla alla golvlister vita

 

 

Nya trycken alla dörrar

 

 

*  9 st??

 Ja, det var väl allt, tror jag.


.

Snart 1 år

Publicerad 2010-04-02 23:13:30 i Ny framtid - tillbakablick,


Det börjar dra ihop sig. Det är snart 1 år sedan världen vändes upp och ner. Totalt, oväntat och skoningslöst.

Idag är det 1 månad kvar. I morgon för 1 år sedan satt han, ena sonen, E och jag och fikade på Levinskis på Rörstrandsgatan. Det var vår i luften. H fick en stor bit chokladkaka. Vad jag själv åt minns jag inte - jag höll på att kämpa med några kvarvarande kg från graviditeten med E, så jag tog nog bara en latte. Tror jag.

Ingenting sa mig att slutet var nära. Hur jag än vänder och vrider på våren 2009 finns det i princip inget som låter mig veta vad som är på gång. Klart att allt inte var på topp - hur kan det vara det med 3 relativt små barn, varav en är bara ett par månader med allt vad det innebär i form av dålig nattsömn, amning, nya behov, etc., och att han var utan uppdrag - men inte f-n var det dåligt?! Han engagerade sig i sin hobby, och rent generellt sett såg jag inga problem i det, det var väl någon gång där jag ifrågasatte prioriteterna. Hur man kan tänka sig att 2 * 10 dagar borta inom 4 månader när det finns 3 små barn hemma är en bra idé, men annars?

Vid några tillfällen föreslog jag att vi skulle gå iväg på familjerådgivning. Som en förebyggande åtgärd. Vi kom aldrig iväg. Tyvärr. Det är ett sjuhelvetes företag att vara småbarnsförälder med allt vad det för med sig i form av planering, omplanering och justering i ens eget liv. Jag trodde i min enfalld att barn och familj kom först, sen fixar man fritiden. Det är tydligen inte så?!

Påsken kommer nog för evigt ge mig obehag. Det var under påsken, och dagarna innan, som han var iväg på kurs. Ledarskap. Jag ville inte att han skulle åka - 10 dagar inklusive påsk med en baby på 6 månader och 2 halvvilda killar. Men jag ville inte heller begränsa. Det skulle vara en bra utbildning. Både för hobbyverksamheten, men även för arbetslivet. Jag vill inte stå ivägen. Med facit i hand visade det sig att jag verkligen inte stod ivägen.


.

Före - Killarnas rum

Publicerad 2010-04-01 20:30:13 i Freja - killarnas rum,Sist ut av förebilderna är killarnas rum. De delar sovrum idag, och har sagt att de vill dela i nya huset oxå. Här blir det färg på väggarna, och de ska få vara med och bestämma, till en viss grad. Men eftersom de har haft svart tapet med döskallar i nuvarande rummet, så känner jag att jag nog kan vara ganska flexibel även i nya huset.
Rummet är drygt 3 meter brett, så under fönstret blir det ett långt skrivbord med hurtsar.
Plats för läxläsning och datorn.
Om jag inte måttat helt fel kan sängarna stå i vinkel - den ena sängen utmed kortväggen inåt i rummet, den andra utmed vänster långsida. Hoppas det stämmer i verkligheten....

Före - Es rum

Publicerad 2010-04-01 20:30:01 i Freja - Es rum,
Es rum ligger till höger när man kommer in. Det är inte allt för stort, men kommer att bli alldeles lagomt för henne. Tyvärr saknar båda rummen på entréplanet garderober, och jag ser inte riktigt hur jag ska kunna klämma in det, men det finns ju klädkammare längre in i hallen. Något kommer jag nog på..  .  E ska få tapeter. Eller kanske målade väggar. I någon annan färg än vitt. Lovar!.

Lätt beg vitvaror till salu

Publicerad 2010-04-01 14:41:34 i Allmänt - osorterat,


Om någon i Stockholmstrakten känner ett behov av lite lätt begagnade vitvaror från Electrolux (ca 10 år, men i gott skick) så finns det 2 st kyl/frysar, 1 spis och en diskmaskin till salu. Billigt, billigt! Kanske står det på agendan att renovera sommarstugan i sommar?? Passar perfekt där!!!

De är vita, kyl/frysarna ca 175 cm höga, diskmaskinen en 45:a, och spisen är en såndär variant med liten ugn uppe och stor ugn nere. Enligt förra ägarna är dm knappt använd - damen litade inte på att det kunde blir ordentligt rent.


.

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela