Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

3:e advent - hektiskt helg :)

Publicerad 2007-12-17 18:32:47 i Årstider/Högtider - jul,

Tänk att allt ska hända på en gång :) Lika stor överraskning varje år, känns det som.

Helgen inleddes med Julfrossa hos Teater Pero på fredag förmiddag. Barnen var lediga från Dagis, och vi var där med min syster, pojkarnas kusin och en kompis med son. Hem via en förort i nordväst vi aldrig besökt förut (så kan det gå när man tänker fel i tunnelbanan), och för att svida om till julfest med jobbet. Sedvanlig glögg och resumé av året som gått samt planer för vad som komma skall, innan vi gav oss av till julbord hos Haga Forum. Inte den bästa julmaten som inmundigats, men trevlig sällskap och god stämning. Kvällen avslutades på lokal, men i hyfsat god tid.

Tur var väl det eftersom lördagen bjöd på glöggförberedelser efter en sen sovmorgon. Vi hade lite vänner över på glögg och tilltugg, och skulle sedan hasta vidare på middag till några av våra gäster. Eftersom vi tänkte ta taxi hem och slippa besväret med att hämta bil dagen efter, kom vi på att vi kunde åka buss. Jättesmart - not! Buss 1 försenad till anslutningsbussen. Dock var denna om möjligt än mer försenad, vilket innebar att vi missade buss 3 som bara går var 30:e minut. Tack SL för er resegaranti. Den har vi nu nyttjat till 2 st taxi (eftersom vi hade med kusin J som ville på bussutflykt). Trevlig kväll hade vi i alla fall med god mat och dryck.

Helgens prövningar avslutades med glögg med tilltugg (eller var det en mindre buffe?!) hos vänner på andra sidan staden kombinerat med 2-årskalas för 10-talet barn. Därefter levererades pojkarna till farmor och farfar inför måndagens pepparkakshusbak.  Däk i säng alldeles för sent...

Kommentarer

Postat av: Lillasyster

Publicerad 2007-12-17 21:19:48

En fullspäckad men mycket trevlig lång helg, eller hur!!! Och nu är det bara en vecka kvar till jul, Jansson ska lagas, klappar ska packas in och sedan ska den där jä..a kalkonen lagas. Tjohoooo!!!

Postat av: alacs

Publicerad 2007-12-17 21:21:46

Fick du tag på en kalkon - ellr rättare sagt kunde du beställa en?

Postat av: Karin

Publicerad 2007-12-17 21:22:06

Låter som en fullspäckad men kul helg. December är ofta så; fullt upp men rolig!

Postat av: Lillasyster

Publicerad 2007-12-18 22:24:53

Ska ringa Ica Maxi i Häggvik på torsdag. Då skulle de få in färska vacumförpackade kalkoner. Sedan ska jag väl köpa en stekpåse så ska allt vara fixat och klart!!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela