Slakten klar - obs! starka bilder :)
Solen sken när jag tog med mig Ebba i bilen till "landet" i morse för att ta hand om vår halva älg (syster och jag delar på ena halvan). Fick hjälp av en kille som jobbat som styckmästare, och jeeze vad fint han styckade kvigan! Fina rena köttbitar, och knappast en sena kvar på köttet vi skulle mala till färs.
Varning - nedan visas en bild på en avklädd älg! Känsliga personer ska kanske undvika resten av blogginlägget?!
Älgen på bilden har inget med inlägget att göra, tyvärr. Annars hade vi fått lite mer kött...
Märkte upp innan- och ytterlår, biff, filé, fransyska, etc. för att packa allt hemma. Inte så lätt med lillfisen på armen att packa köttet vettigt, och det hade jag insett redan innan jag åkte, så jag var rustad med hinkar att stoppa köttet i.
Hälsade på farbror och fick en fika där, plus sen lunch hos kusinerna. Inspekterade en dammlucka vi ska sätta i dammen innan vi begav oss hemåt.
Har precis avslutat packning av ca 18 kg kött (blev inte fullt så mycket som vi räknat med), inklusive att vi malt 11 kg köttfärs och packat i 27 fina små paket :)
.