Höstskörd
Idag har jag skördat mina första jordärtskockor.
Någon som har ett smarrig recept att dela med sig av?
.
Oh, soppa!!! Du skalar dem (med liten skalkniv, det är lättare än med potatisskalare) och skivar dem hyggligt tunt och slänger ner i vatten så de inte mörknar. Sen sjuder du dem i så mycket vatten att det nätt och jämnt täcker och skvätter ...i lite kycklingfond eller smular ner buljongtärning efter smak (kyckling eller grönsak gör sig bäst, fisk är inte...så...bra...) och när de är genomkokta (känn med potatissticka) så kör du ner stavmixern och mixar slätt. Var försiktig så inga bitar skvätter omkring. När den är slät sätter du tillbaka den på spisen och smakar av med mjölk och en skvätt grädde, godast är en rejäl dos matlagningsgrädde, men det funkar med kaffegrädde eller en liten skvätt vispgrädde också. Värm på och smaka om du vill krydda eller ev ha i mer fond eller buljongtärning.
Och sen serverar du den rykande het med bröd och ost och kanske lite knaperstekt bacon att strö över soppan.
Tack tack!
Ska bli på tisdag, tror jag bestämt. Dagens middag är intagen, och i morgon ska jag bort. Men tisdag! Kanske ska passa på att ge barnen Pasta Carbonara, så får jag mig lite bacon.
Ser smaskigt ut, jag tänkte också tipsa om soppa, ungefär som ovan nämnt:) Det är verkligen smaskigt. Sen har jag också använt dem i puré och gratäng ihop med potatis, blir mycket smaskigt ihop med något gott kött eller så:) Lycka till!
Soppa :) Håller med föregående! Soppa!
Soppa? Icke! Du ska göra mos på dem. Jordärtskockor, någon potatis och någon lök mosas tillsammans med smör, lite citron, peppar och salt. Fantastiskt gott till en bra korv!
Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.