Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Halloween

Publicerad 2011-10-28 17:28:18 i Allmänt - osorterat,


När firar du Halloween?

På måndag, 31 oktober, enligt amerikansk tradition? 
På fredag, 4 november, enligt svensk tradition?
På lördag, 29 oktober, för att det är den bästa dagen rent tidsmässigt?
Annan dag?
Inte alls?


Vi ska fira på måndag men inte blir det någon större affär av det hela. Barnen är visserligen lediga från skolan, men på fritids och dagis eftersom jag måste jobba på tisdag, så lite senare än vanligt är ju ok. Något direkt party lär det dock inte bli.

Det som "ställer till det" lite är ju att vi inte har en aning om när grannarna tror att Halloween ska firas, så tänk om det är tomt i godisburkarna?? Äsch, vi får ladda med eget godis på hemmaplan, helt enkelt.

Någon kom på den brillianta idéen att man ställer en pumpa utanför dörren om man "är med på" hela spektaklet. Så slipper barnen ringa på dörrar och mötas av sura blickar... Hur gör era barn?


.

Kommentarer

Postat av: Singelmamman

Publicerad 2011-10-28 20:58:01

När alla andra gjorde det? Har alltså ingen aning. Men antagligen när det firas i USA. Idag firas det inte alls här. Men tonåringarna åker ibland till sin farfars grav och tänder ett ljus, men då blir det enligt den svenska traditionen, nästa helg.

Postat av: Kiki

Publicerad 2011-10-28 23:22:56

Tycker det är viktigt att man inte blandar ihop halloween och all helgona helgen. Halloween är alltid 31 oktober.

På fritids ska de göra pyssel och ha fest senare i veckan, men det är som att göra Julpyssel på mellandagarna tycker jag...

Postat av: Märtha G

Publicerad 2011-10-29 11:22:46

Håller helt med föregående talare. Det är två olika sätt att fira och de ska inte krocka. Vi låter barnen gå ut den 31:a oktober, utklädda. Ha så kul!

Postat av: -ME-

Publicerad 2011-11-04 01:36:15

Vi går, omutligt, den 31 oktober. Och vi åker till vår gamla dagmamma och till hennes dotter, bara de två husen. Där är vi önskade och efterlängtade. I övrigt är det ingen halloweengång alls i vår by och det är rätt skönt. Nu har dagmammans dotter själv fått barn och till påsk och nästa halloween kommer de till oss, det ser vi fram emot. Väntat besök av efterlängtade människor.Och ja, jag är lite grinig. OM det, mot förmodan, skulle drälla in nån nu i helgen, då får de faktiskt inget godis, utan en föreläsning istället. Artig och undervisande, men helt omutlig. Halloween firar man INTE på Allhelgona.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela