Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Dag 7 - 16 september - en RÖRig dag!

Publicerad 2008-09-16 20:49:21 i Huset - renovering,


Nya rör

"Vi tog ett snabb beslut utan att ens försöka ringa er" hade jag plötsligt som besked på mobilsvaret. Hoppsan, tänkte jag, och väntade spänt på fortsättningen. "Jo, vi skulle ju byta avloppsstammen från köket, och när vi tog ned väggen i tvättstugan simmade golvet och de två övriga rören var helt sönderrostade, så vi bytte dem".

Vad säger man ? Tack och lov att det inte hänt något värre....

     
alla bilder är klickbara


Hejsan hoppsan Berit, eller hur det var. Förvisso är rören från -37, men att det var så här illa. Speciellt bra tycker vi om bild 3, där ett håll i köksavloppet är pluggat med en träplugg :) Längst till höger våra nya fina rör i äkta plast!!!


Framsteg i köket

Härligt att komma hem idag och se att ytterväggar och tak är så gott som helt gipsade, och att OSB, som ska sitta under gipset på högersidan, är på plats. Vi drog i bromsen vad gäller resten av OSB:n tills vi får besked om vi ska byta vattenledningarna när vi ändå är i farten, så där får vi se vad som händer i morgon.

Väggsnutten där elen satt förut är borta (till höger i mittenbilden), och automatsäkringarna placerade där de ska. Mätaren kopplas in i nytt skåp utomhus inom kort.

   
alla bilder är klickbaraVattenskada?

Avslutningsvis kan meddelas att vi hade en besiktningsman från försäkringsbolaget här som inte hittade tillstymmelse til fukt i varken badrummet uppe, eller gästtoan nere, vilket ju är lite skumt med tanke på att det de facto droppade i taket nere efter att O duschat i söndags. Ska prata med dem på torsdag får vi se vad de har att säga.

.

Kommentarer

Postat av: kiki, maximilias mamma

Publicerad 2008-09-16 21:53:02

Jösses, vilka rör! Vår villa är också från 30-talet, hoppas att det inte är lika illa hos oss... Plaströren syns i källaren, men vem vet vad som döljer sig bakom väggarna?! :)

Postat av: alacs

Publicerad 2008-09-16 23:06:06

Kiki - ja, vi vill inte riktigt tänka på hur de rör ser ut som ligger i plattan... Måste ta tag i dem oxå ngn dag, men det blir inte förrän vi är klara med våra två "boplan". Källaren är inte prio 1 om man säger så!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela