Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Renoveringen har startat!

Publicerad 2008-09-03 15:54:45 i Huset - renovering,Härom kvällen såg vårt herrum/salong/extrarum/blivande bibliotek (kärt barn har många namn) ut såhär (alla bilder förstås total opimpade...):Här ersätts chiffonjén av en bokhylla som börjar till höger om fönstret och går runt hörnet och fortsätter utmed så gott som hela högerväggen.

Bokhyllan kommer att ta stopp i och med den dörr som tas fram där den afrikanska tavlan hänger idag. När huset byggdes fanns en dörr här, men den är sedan länge igensatt. Ska bli spännande att se om dörren finns kvar, eller om vi måste gå på jakt.

Till höger om bilden ovan finns skjutdörrar mot vårt vardagsrum.


Motsatta långväggen huserar idag tillfälligt vårt glasskåp och mormors soffgrupp. Glasskåpet ska tillbaks till köket, tror vi, och hur vi ska möblera i övrigt återstår att se.

Det som skymtas på golvet är vår bänkskiva Virrvarr. Den ska förstås inte ligga där!

Vävtapeten/grästapeten ersätts av en finmaskig vävtapet (bara minsta möjliga struktur) som målas Kummelbyvit (har vi över hela övervåningen). Det är en vit med en aning grå ton i. Elementet är inlämnat för blästring och vitmålning. Idag är det i en svag nyans av aprikos (alla element i hela huset är färgmatchade med väggarna...).

Tidsplanen? Kök, detta rum och vardagsrummet (där vi bara ska måla på befintlig väv) ska vara klart senast mitten på oktober, hoppas vi! Vore skönt att ha det klart tills junior kommer.


.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela