Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Trädgårdsdax del 2 - pergolan

Publicerad 2007-03-25 21:31:51 i Trädgård - vår,

Vi har en uteplats, men som det såg ut när vi flyttade in kunde man knappas tro att man skulle få plats med utemöbler, trots att den är ganska stor.

Orsak?

En totalt förvilda kaprifol och en lika vild klätterhortensia. Mest dött och lite grönt. Efter konsultration från folk som kan sin sak var domen klar - här är det fotknölarna som gäller! Allra helst eftersom vi tänker riva planket under våren och bygga nytt - då är det lite opraktiskt  med saker som nästlat sig in i planket.

Så här såg det i alla fall ut:

image52

Jodå, om man klämmer in sig vid bordet kanske man kan få plats några stycken, ihop med kaprifolen...


image53

Baksidan av pergolan


image55

Strax efter lunch


image58

Strax efter fikat - skönt att börja om från scratch!


image57

Det blev en nätt liten hög att köra till tippen

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2007-03-26 15:37:09

Wow, vad duktiga ni varit med saxen!! Nu ser det genast bättre ut. Undrar om jag också ska ta fram saxen i min trädgård! ;-)

Postat av: JK

Publicerad 2007-03-27 08:18:42

Vad fint det kommer bli! Vi har också röjt i trädgården, en häck har tagits ner, även ett päronträd och jag ansade en kaprifol som egentligen måste flyttas, men vi får se. En rejäl hög som går till påskbrasan blev det. *S*

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela