Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Soptunna för kompost och trädgårdsstädning

Publicerad 2007-10-23 23:58:34 i Trädgård - diverse,

För några månder sedan fick vi erbjudande från Sita att hyra en STOR soptunna (370 liter) för trädgårdsavfall. Hämtas 2 ggr per månad från april till november. Med tanke på allt "skräp" som blir i trädgården, och oviljan att ha egen kompost (sniglar har vi nog av i alla fall) hoppade vi på detta erbjudande.

Känner mig riktigt nöjd att jag under de senaste dagarna fyllt denna tunna med nedklippt brudspirea, doftschersmin och ett helt "buskage" nyponrosor. Spirean och schersminen var helt vildvuxna och behövde förnyas. Nyponrosorna får dock ge vika helt för vårens tulpaner. Buskaget satt tokigt till och var egentligen bara fint den korta period det blommar - i övrigt var det mest risigt. På sikt ska dessutom rabatten där de växte bort.

Nu är det bara att göra ett ryck i helgen och gräva upp 6 stora rötter från nypona, på med ny jord och så ned med 60 tulpanlökar, samt hålla tummarna för att de tar sig fint i vår!!

Kommentarer

Postat av: Helena

Publicerad 2007-10-24 08:01:29

Hej och tack för titten! Du, det där skåpet från mormor var bara sååå fint. kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela