Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Äntligen hemma!!!

Publicerad 2008-08-05 17:12:59 i Semester - Diverse,Efter 5 veckor på landet kom vi hem idag! Vi har haft det jättehärligt på landet, inget snack om saken, men samtidigt är det skönt att vara hemma igen.

Landet är en liten stuga från slutet av 1700-talet utan el och vatten (solceller för 12-voltsel och vi pumpar vatten 2-3 ggr per vecka), med öppen spis som enda värmekälla. 40 kvm. Till detta kommer en friggebod om 10 kvm där sovrum och toa (torr) delar på utrymmet och ett sovhus om ca 20 kvm. Som mest har vi varit 6 vuxna och 4 barn som bott där (1 vecka), och under 3 veckor var vi en vuxen mindre. Det har gått jättebra för det mesta, men visst tar det lite på allas krafter att bo så tätt inpå varandra.

Övervägande fint väder har vi haft, och det är ett måste när man bor så tight - då lever vi utomhus. Barnen badar 3-4 gånger om dagen, vi äter alla måltider ute, och disken, som alltid sker utomhus, ter sig inte som något större problem.

Sluttampen var ösregn och storm, och det var vi ju knappast ensamma om att drabbas av. Lite pyrt att gå ut mitt i natten för "kisskontroll" när regnet vräker ned och kommer i sidled...

Nu är vi i alla fall hemma, och tvättmaskinen går redan.

/alacs


.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela