Såååå nöjd!!!!
Jag har precis gjort köttfärssås på 3 kg köttfärs, och det känns så himla skönt. Brukar alltid ha färdig köttfärssås i frysen, men nu efter sommaren har det inte blvit av förrän idag.
3 kg köttfärs
3 stora lökar (borde varit en till, men hade ingen hemma)
2,5 kg krossade tomater (1,5 kg vanliga, 1 kg m basilika)
5 msk tomatpuré
1,5 dl röda linser
6 rivna morötter
med följande kryddning:
* en rejäl skvätt kantarellbuljong
* oregano
* svartpeppar
* vitpeppar
* balsamvinäger
* en skvätt rödvin
* en gnutta socker
Bekväm som jag är smälter jag löken i olivolja, och när den känns klar slår jag på någon dl vatten. Därefter i med köttfärsen, som alltså blir mer kokt än stekt. När den fått färg åker resten av grejerna i, och så får det stå på spisen någon timme.
.