Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Djur i vår natur - del 1

Publicerad 2008-07-21 12:25:53 i Årstider/Högtider - sommar,


På landet bor det många olika djurFladdermöss, som "normalt" sett håller sig i mellanväggar och under plåttaket, och då och då förirrar sig in i sovrum. Mindre trevligt. Men det är ju egentligen ganska intressanta djur.


Betydligt trevligare är fjärilarna, som gärna sätter sig på utsträckta händer och på tidningar man läser

En annan gäst vid vårt landställe är snoken. Trevligt inslag som det var många år sedan vi hade besök av senastJust denna hade flyttat in under en presenning där vi förvarade den råspont som skulle upp i taket på vårt nybygge.


Slutligen är det ju mindre trevlig med myror - särskilt när de har ägg, och i mängd som på bilden. Efter att vi upptäckte samlingen tog det nog inte mer än 5 min förrän de hade förflyttat alla äggen till ett mer skyddat ställe.

.


.

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2008-08-08 23:48:06

Jag hoppas verkligen att du hämtat fotona från internet och att de inte fanns hos er på riktigt =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela