Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Livet på landet - del 2

Publicerad 2008-06-22 22:29:39 i Årstider/Högtider - sommar,

Tar vi trappen upp till övervåningen finns en liten hall - där huserar modern och fadern. Innanför hallen är "barnens rum", dvs där lillayster och undertecknad tillbringat vår upväxt. Nu är det barnbarnens tur (de har blivit så stora att de sysselsätter sig själva på morgonkvisten, och är därmed välkomna att dela hus med mormor och morfar...).


Syskonen B tar vänsterhörnet, medan kusin H får motsatt planhalvaMitt emellan finns plats för spel- och ritstunder


Vi går ut och ser var disken tar vägen (den observante ser att diskmöjligheter saknas i köket!)


Ser man på: disk- och tvättmöjligheter ute i det fria. Vatten pumpas vid behov och förvaras under tiden i 2 gamla mjölktunnor. Regnar det struntar vi helt enkelt i disken :)

Och dass då? Ja, ligger nordanvinden på är det inte så lockande att ta stigen 30 meter upp i skogen, men vad gör man?


Stuga 2 har dass i ena änden, med litet hjärta som vänds till rött vid behov, och lillasysters sovhus i andra änden. Där huserar hon med 3/4-delar av sin familj.

Fortsätter vi en bit upp i skogen kommer vi till stuga 3som sagt är den inte helt färdig inuti, men vi sover i alla fall där, bland osb och gullfiber (nja, den senare har fått flytta ut)

Del av taket ska isoleras och råspont ska spikas/skruvas, och så ska vi ha någon typ av golv och ytskikt. På sikt blir det ett loft ovanför vår sovdel, och så en vägg mot andra halvan där barnen ska hålla till, är det tänkt.

Vi har i alla fall en underbar utsikt från fönstret:


Mer följer för den som är intresserad!


.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela