Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Fars Dag

Publicerad 2009-11-06 11:45:55 i Ny framtid - blandat,


Nya traditioner. I år ska jag för första gången på många år "på plats" fira min egen Far. Mamma och pappa kommer i olika omgångar upp till oss inför sin semesterresa. De passar på att träffa syster och mig och våra barn innan de åker till varmare nejder. Men första ska vi ha Fars Dagsmiddag.

~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

I 7 år har jag några dagar i förväg tänkt ut något att ge barnens far, från barnen. De har ju inte riktigt varit kapabla att ombesörja så mycket i presentväg själva. Förutom en teckning eller bokmärke från dagis förstås, och det är ju verkligen inte att förakta!!! Något praktiskt kanske, utan att hamna i kalsong- och strumpfällan. Den får barnen själva falla i när de börjar köpa egna presenter.

I 7 år har vi firat barnens pappa på sängen. Inte med fika, det är lite meckigt att ha kaffekoppar i sängen när barnen far runt, men med lite paket och uppvaktning. Jag tror det var en ny tradition för barnens pappa; att fira på sängen alltså, men det har varit mysigt.

I år får någon annan ombesörja att barnen firar sin pappa. Det känns konstigt.


Jag ska i alla fall fira min pappa!

Vem ska du fira?


.

Kommentarer

Postat av: -ME-

Publicerad 2009-11-06 12:41:23

Jag firar mina barns far. Min egen...tja. Jag ringer nog. Om jag kommer ihåg.

Postat av: Lillasyster

Publicerad 2009-11-06 15:42:10

Jag firar också min far (din och min). Barnens far är ju i England, å andra sidan är inte den engelska fars dag denna söndag. Det ger mig lite respit!

Postat av: Charlotta

Publicerad 2009-11-06 20:54:31

Hej!



Denna fars dag blir sorgsen även för mig. Min pappa gick bort i juli och jag sörjer honom djupt. Så nu får barnens far få all uppmärksamhet för första gången.



Ha det bra!



//Charlotta.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela