Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Kladdkakans dag

Publicerad 2009-11-07 12:46:23 i Mat, bak och dryck,


Och så till något mycket roligare! Idag är det Kladdkakans dag - det visste ni väl?

Bjuder därför på mitt favoritrecept:

·       8 ägg

·       10 dl socker

·       6 tsk vaniljsocker

·       1 krm salt

·       3 dl kakao

·       6 dl vetemjöl eller glutenfritt mjöl

·       400 g smält smör

 

Blanda alla ingredienser i ordning enligt ovan.

Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten.

Grädda i 175 grader cirka 30 minuter. Kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten.

Pudra lite florsocker över.

Detta är en fyrdubbel sats, och blir det kladdkaka över så går den bra att frysa.

 

Vilket är ditt bästa kladdkakerecept?


.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela