Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Snooze

Publicerad 2009-11-04 23:07:52 i Ny framtid - blandat,


Larmet går. Men det är skönt att ligga kvar en stund. Väl uppe ur sängen vet man att det är kallt, och det är en massa måsten som ska tas tag i. Så man trycker snooze och köper sig 10 minuter till. Så går larmet igen, lite högre denna gång, men det är ju bekvämt att ligga kvar. Vant. Kanske lite för varmt efter natten. Och lakanet är skrynkligt och kudden kanske till och med lite fuktig. Men det är så lätt hänt att man ligger en stund till. En liten röst säger att man ska gå upp. Det finns ju en anledning till att larmet går. Bara en liiiiten stund till. Nytt larm. Den här gången klipper man till klockan eller mobilen, eller vad/vem det nu är som larmar, och så går man motvilligt upp.


Jag tror att många snoozar i sina äktenskap/förhållanden också. De hör larmet. Men de väljer att snooza. Det är lättare att bara vara kvar där man är. Slippa ta tag i en ny dag. De snoozar och snoozar. Rätt var det är blir de förbannade på larmet och klipper till.


Endel hör aldrig larmet. Får kanske inte chansen att höra larmet. De går upp innan larmet går. De går upp till samma vardag som igår. De hör inte larmet för de har fullt upp med att ta hand om en vardag. Rätt var det är har någon annan hört larmet, snoozat ett par gånger, men sedan klippt till. Abrupt slut på larmet. Men den andre, som aldrig hörde larmet, den hörde inte larmet. Fick bara det abrupta slutet.

Snoozar du? Och isåfall vad?


.

Kommentarer

Postat av: Catarina

Publicerad 2009-11-05 09:59:48

Åh vilken bra metafor. Klart man snoozar. Jag snoozar all shopping. Att handla mat (och leker här är ditt kylskåp mest hela tiden), och kläder (skönt att ha köpt bra kvalitet tidigare i livet) ät trist, och vi har allt annat vi behöver - egentligen.

Jag snoozar tyvärr också på att ringa min gamla pappa... ):

Postat av: -ME-

Publicerad 2009-11-05 13:09:51

Jag snoozar olika saker men mest nåt hela tiden. Och jag kan tycka att det är jädrigt fräckt av den som hör larmet att inte säga till den andre att klockan ringer. Visst, var och en har ansvar att lyssna (inte bara höra) men om det är någon som uppenbarligen inte hör, så kanske den som gör det har ett ansvar att tala om att klockan ringt och att det snoozats färdigt? Jag är skiträdd för tillfället då klockan går i golvet, men det är vi båda två och vi pratar om det och det gör mig i alla fall lite lugnare i tron att vi båda ser till att den andre hört klockan innan den kastas.

Postat av: Lillasyster

Publicerad 2009-11-05 15:19:05

Jag håller helt och hållet med -ME-, man kan inte bara låta bli att tala om att klockan ringt och att inte se till att den andra hört den. Det påverkar ju resten av familjen och inte bara den som inte hört klockan ringa från början. När man är en familj så ser man till att alla hör klockan ringa och definitivt den som ligger brevid.

Man kan inte skylla på att om du inte hörde den ringa så är det inte mitt problem.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela