Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Uppdelning

Publicerad 2009-11-03 20:39:58 i Ny framtid - blandat,


Dela upp. Uppdelning.

Det är mycket som ska delas och delas upp när man går åt var sitt håll.

Att dela upp vuxensakerna, som möbler, porslin och husgeråd, har gått bra. Vi har inte haft något materiellt gemensamt av större värde. Någon enstaka sak har lämnat mig där jag har känt att jag nog egentligen "velat ha" - men asch vad tusan, det är ju bara prylar.

Huset ska delas. Eller nej visst nej, det ska det ju inte. Marknaden tycker att hus som vårt är värda en himlans massa pengar. Luftpengar. Bankens pengar. Tokpengar. Pengar som jag inte har att ge för den andra halvan. Så där slapp vi dela. Jo, men dela ska vi så småningom. På tokpengarna som vi får när vi säljer. Men just Huset ska inte delas upp.

Barnen ska delas. Där är det tungt. Hårt. Ofattbart. Mina barn. 50% av tiden är de inte hos mig. Jag vet att de har det bra där de är, men de är inte hos mig. Jag får inte uppleva hälften av deras framsteg, utan får dem återberättade. Jag får inte vara med och krama och trösta halva tiden. Jag får inte pussa godnatt halva tiden. Jag får inte gå in och snosa deras varma små nackar minutrarna innan jag själv går och lägger mig halva tiden. Jag får inte ett sömndrucket "god morgon" halva tiden. Jag har sorg i hjärtat. Hela tiden.


.

Kommentarer

Postat av: Anne, anness design

Publicerad 2009-11-03 20:59:52

Hej, hittade till din blogg idag. Vilken söt liten tjej som syns nedan :)

Postat av: Charlottas hemmaplaner

Publicerad 2009-11-03 21:01:51

Hej!



Nu har jag läst delar av din blogg. Jag känner verkligen med dig. Vad modig du är som delar med dig av ditt liv och tankar. Själv är jag ganska trött på alla dessa bloggar som bara visar en perfekt yta och en massa prylar hit och dit.



Hoppas att allt ordnar sig snart. Min erfarenhet är att det är först med lite distans som man inser att man vuxit när man gått igenom något svårt. Att bryta upp brukar också innebära att man öppnar nya dörrar som man aldrig hade gjort annars.



Försök att inte tänka på tokpengar och problem. Fokusera på dina underbara barn. Allt ordnar sig!



Styrkekramar i massor



//Charlotta.

Postat av: Ann-Louise [En bulle ur ugnen]

Publicerad 2009-11-03 21:03:54

kramar om jättehårt

Postat av: Lillasyster

Publicerad 2009-11-03 22:57:13

Stor stor kram

Postat av: Susanne

Publicerad 2009-11-04 13:38:52

Det var länge sen jag tittade in...och så får jag läsa det här :(

Jobbigt! Vet inte vad jag ska skriva

skickar bara en stor kram

Postat av: -ME-

Publicerad 2009-11-04 15:49:06

Aouch. :( kram

Postat av: Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

Publicerad 2009-11-05 13:30:42

Uscha ja, det e sånna saker jag ofta tänker på när jag får höra att vänner eller bekanta skiljer sig. Jag tänker på hur fruktansvärt svårt jag skulle tycka att det va om jag skulle behöva gå igenom nåt sånt. Tänk att bara få ha barnen halva tiden, det måsta va en enorm omställning och frustration.



Tyvärr har jag inga barn och om jag får några så hoppas jag innerliggt att jag o min man håller ihop.



Nu slår tanken mig ibland att det skulle va jättejobbigt o bli ensam o inte kunna bo kvar i huset o sånna saker.



Kram!

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-11-09 22:09:10

Jag känner igen. Och jag känner med dig. Var precis där du är nu för 1,5 år sedan. Det är tufft och hårt att skiljas. Det gör ont. Och sorgen över att inte ha sina barn hos sig på heltid kommer alltid att finnas och jag tror att man aldrig vänjer sig. Men på något underligt sätt så lär man sig leva med det också. Så småningom.

Postat av: Jag och mina små

Publicerad 2009-11-09 22:11:08

Jag känner igen. Och jag känner med dig. Var precis där du är nu för 1,5 år sedan. Det är tufft och hårt att skiljas. Det gör ont. Och sorgen över att inte ha sina barn hos sig på heltid kommer alltid att finnas och jag tror att man aldrig vänjer sig. Men på något underligt sätt så lär man sig leva med det också. Så småningom.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela