Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Vintertradition

Publicerad 2010-02-07 21:15:05 i Årstider/Högtider - vinter,


En lördag på vintern packar vi barnen och snowracers i bilarna och styr kosan mot järnvägsstationen på landet. Där möter kusin A och hennes man L upp. Med traktor. I vanliga fall för att det är lite småmysig att åka på släpet upp i skogen. Den här gången för att det var enda sättet att ta sig fram eftersom vi hade oplogad väg att passera.Ebba fastspänd i pulkan, på släpet


I år hade syrran och jag med oss kompis U med son K, och upp på släpet lassades mammor, barn och kusin A plus hund. Eftersom det halva vägen endast är personbilar, och övriga vägen inga fordon alls, som åker, och vi nu hade en hög traktor framför släpet, fick vi otal "duschar" med snö från grenar vid sidan av vägen, och i vissa fall över vägen. Barnen skrattade högt och hjärtligt varje gång det hände; vi andra tyckte väl det var måttligt kul att få insidan av kragen full med snö..Skogen var nästan trollsk


Vårt mål är i vanliga fall vårt landställe, men då vi fått med oss fel bomnyckel fick det bli stugan kusin A huserar i. Inga backar för snowracing där, men å andra sidan hade det inte hjälpt att hamna"rätt" för med 70 cm obruten snö åker man inte snowrace eller pulka...

Väl på plats kokas det korv i traingaköket, vi får kaffe, det blir bus i snön, och så lite kladdkaka. Denna gång blev det mycket skottande för L, och all frisk luft fick Ebba att välja en tupplur. Ingen vagn på plats, så man tar vad man har - en bänk.
En välbehövlig lur


Någonstans på vägen hade vi, i planeringsstadiet, glömt bort, eller kanske förträngt, att vi hade 5 barn med oss på utflykten, för shoppingglada mammor hade tänkt ta en sväng förbi Lager 157 och Sernholts outlet, men det var ju bara att glömma. 4 timmar på skumpande traktorflak och pulsandes i snön kan bli förmycket för vem som helst, så vi styrde kosan raka vägen hem istället.

Har du någon vintertradition?


.

Kommentarer

Postat av: Lillasyster

Publicerad 2010-02-09 07:24:41

Tack för en mysig dag. Som sagt, vet inte riktigt hur vi tänkte med pulkor och snowracer, men härlig traktortur fick vi. Har träningsvärk fortfarande! :-)

Postat av: Hallakulle bygger bo

Publicerad 2010-02-09 16:40:19

Härliga vinterbilder!!!

Tack för tipset om Blå Huset. Det blev inte Kummelbyvitt, men turkos färg till en byrå och äntligen matta till slasket i hallen.

Har du tips om någon tygaffär i trakten?

Postat av: Jag och mina små

Publicerad 2010-02-09 20:43:21

Vilken fin dag ni verkar ha haft. Och oj vad söt hon är din lilla flicka! Bilden där hon sover ser så underbart skönt och avslappnad ut!

Postat av: Lillasyster

Publicerad 2010-02-09 20:53:28

Tips till Hallakulle:http://www.tygvaruhuset.se/index.php?page=8Det ligger några minuter från Barkarby och har extremt stort utbud och väldigt serviceminded!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela