Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

"Mamma, du MÅSTE fråga"

Publicerad 2010-06-15 10:07:20 i Personligt - barnen,


"Mamma, du MÅSTE fråga någon som vet" Sagt med mycket stön i rösten, underförstått att morsan har noll koll...

A vill gärna att jag släpper igenom spelsidorna FRIV och Y8 i filtret på deras dator, men jag har ingen vidare koll på vad som finns där överlag. Jag har varit inne och kikat, men det går ju inte att kolla igenom varenda spel.

Är det någon som vet om dessa sidor är ok för en 8-åring, som annars får vara inne på siter som www.spel.se, www.spel.nu och liknande.


Var får din 8-åring vara på nätet?


.

Kommentarer

Postat av: Peter

Publicerad 2010-06-15 11:57:46

En sak att ta hänsyn till är att många (kanske de flesta) sajter med gratis spel egentligen bara finns till för att upphovsmännen ska kunna utnyttja det faktum att du installerar saker från deras sajt. Det är nämligen ofta inte bara spelet du installerar utan även spionprogram som typ... vill registrera dina knapptryckningar när du loggar in på din bank...



Men så är det antagligen inte med alla spelsidor. Var försiktig med mer obskyra sajter dock, och om du har möjlighet ska du försöka undvika att installera saker. Se i alla fall till att du har ordentligt uppdaterade antivirusprogram.

Postat av: malve

Publicerad 2010-06-15 15:35:45

Mina barn är väldigt lite ute på nätet (snart 8 och 10 år). De nöjer sig än så länge med att spela DS och Wii. Nu när jag bor själv har vi bara en dator och den är MIN. Fniss..



SÅ tyvärr kan jag inte hjälpa dej...

Postat av: Kiddan

Publicerad 2010-06-16 13:59:41

Hej, jag arbetar med informationssäkerhet och är mycket skeptisk till div sajter som dessutom tillhandahåller freeware utan vidare. Varför ska de in på dessa sajter? Klarar de inte sig utan? Du vet aldrig vad du släpper in så var restriktiv. Spel klarar man sig utan.

Postat av: Mitt i Fågelsången - byter snart namn

Publicerad 2010-07-01 12:44:09

Peter - det är onlinespel, så inget installeras, så vitt jag vet... Dessutom har barnen en Mac, och otrevligheterna i den miljön är ju färre än till pc



Malve - ngt Wii har de inte (ska nog få efter sommaren), och åtminstone ena DS har packat ihop efter 3,5 års trogen tjänst



Kiddan - fast jag kan tycka att det finns en hel del spel som är lärorika, så där håller jag inte med helt. Men jag förstår din skepsism.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela