Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Raljerande - mannen i ditt liv

Publicerad 2011-02-03 22:03:39 i Allmänt - viktigt i livet,


Nej, nej, backa inte bara för att inlägget består av en massa text. Om du hoppade till över rubriken, så fortsätt att läsa!

Jag följer många bloggar mer eller mindre regelbundet. Överlag är jag road och upplyft över det jag läser (annars hade jag slutat följa, var så säker), men ibland blir jag beklämd. Framförallt är det när det raljeras över den äkta (eller oäkta för all del) hälftens tillkortakommanden.

Den bättre halvan (?) kan inte tolka signaler, kan inte laga mat, kan inte se behovet av städning, kan inte ta ut soporna, kan inte pilla på ryggen, kan inte hålla tiden, kan inte ta VAB pga allt som måste fixas på jobbet, kan inte fixa presenter när man ska bort, kan inte packa annat än sina egna kläder vid resa, kan inte x, y och z. Kan eller vill inte. Spelar ingen roll. Mannen duger inte till något, och kommentarerna låter inte vänta på sig. Medhållen rasar in i kommentarsfältet. Man skrattar åt att man sitter i samma båt. Man bräcker varandra med värre historier.

Men ingen verkar ta tag i det hela. Ingen låter sina egna fel och brister komma fram. Ingen söker extern hjälp att reda ut soppan. Ingen verkar prata med sin partner. Ingen vill jobba för att hitta tillbaks till dit man en gång var. Ingen vill se att det kanske håller på att barka åt helvet.

Jag vill skrika. Jag vill kommentera. Maila den som har bloggen. Jag vill reagera och säga att "du måste reagera". "du måste agera". Du som skriver - skriv inte bara, utan agera. Annars sitter du fan snart och underhåller en blogg som min. En delvis bitter blogg över hur livet blev. En blogg som vänder ut och in på skiljsmässan. Som undrar var i h-vete saker och ting gick fel. Som plötsligt öppnar ögonen. Som undrar varför han inte sagt något. Som undrar varför man själv inte sagt något. Som står helt förvånad över att den andra halvan plötsligt bara drar. "jag vill separera" - citat min fd man, vid ca 21.30 den 2 maj 2009. När jag stekte pannkakor till söndagens utflykt till Skansen. Som längtar ihjäl sig halva tiden efter barnen. Som t.o.m. tänker att jag kunnat "foga mig" för hans nycker bara jag fick vara med barnen hela tiden. Som mår skit och lever livet i en salig röra.

Det här inlägget har jag varit påväg att skriva många gånger. Faktiskt varje gång någon av er därute klagar. Att ni sitter i kvinnofällan. Utan att göra något åt det. När ni skrattar (??) åt att för femtioelfte gången ta barnen för att mannen vill göra sitt. Som tänker, högt eller för er själva, att "min tid kommer".

Rätt vad det är, så är ni utbytta. Inte mot en ärtig (va f-n, det där lät som något min mamma skulle säga) tjej 15 år yngre, utan mot en kopia av dig själv, som du var när du träffade din partner/respektive/man/kvinna (tack kompisen C som gav inspiration till detta konstaterande). Minus gnället. Som den glada, sprudlande, utåtriktade, sexintresserade, bekymersfria och roliga tjej du var då. 2-3 barn tidigare. Innan villan med renoveringsbehov. Innan vardagspusslet. Innan ev pengabekymmer. Diskussioner om VAB. Tjafs om vem som gör vad. Vem som fyller tvättmaskinen och tömmer diskmaskinen.


Tog du åt dig? Använd då helgen till ett snack. För er bådas skull...


.

Kommentarer

Postat av: Singel i storstan

Publicerad 2011-02-03 23:17:54

Som jag sagt tidigare så är vi inte riktigt på samma nivå eftersom det var jag som lämnade. Dock inte för någon annan. Men du har så rätt!Själv har jag blivit värsta relationsexperten till vänner och bekanta. Mycket på grund av att jag har insett saker de åren jag bott själv. Jag vet vad som gick fel. Och varför det gick fel. Jag vet också vad jag inte ska göra och vad jag absolut ska göra om jag har turen att möta kärleken (med en man) igen.Och tyvärr tror jag att det krävs ett eller fler kraschade förhållanden för att inse detta.Framförallt tror jag också att man måste vara ensam ett tag för att uppskatta tvåsamheten ordentligt. Jag har i princip alltid haft ett förhållande tills jag flyttade från exet. Vilket innebar att jag inte förstod hur jävla ensam man kan känna sig. Visst, jag har vänner och barn. Men att få kärlek från en partner är en kärlek som är brännande frånvarande när man inte har någon att dela sin vardag med.

Postat av: Fru Gårman

Publicerad 2011-02-04 00:24:36

Ja, du har en stor poäng! Jag har i försig inte klagat över husbandet i bloggen, däremot mina egna tillkortakommanden. Men ändå.

Vårt äktenskap är inte perfekt, det finns inga perfekta äktenskap, lika lite som det finns perfekta människor. Ibland är det det som är problemet, att människor inte fattar det. Livet är inte perfekt. Så är det bara. Inse det, då kanske det blir färre skilsmässor här i världen!

Jag förstår de som ibland gnäller på sina makar och sambon, det gör ju alla, men att bara gnälla på dem, utan att ta upp problemen, det leder till ett fruktansvärt dåligt förhållande, eller till skilsmässa.

Så, jag håller med, för guds skull, prata med varandra! OCH kompromissa där ni tycker olika!

Kram pårej!

Postat av: carina

Publicerad 2011-02-04 08:41:19

mmm, ska tänka på det. kram

Postat av: Mio

Publicerad 2011-02-04 10:11:35

Words! Håller helt till 100% och kunde själv har skrivit detta. Är nog faktiskt precis där du är efter skilsmässan. 14 juni 2009 är fastbränt...

Postat av: Kompisen C

Publicerad 2011-02-04 18:25:18

Du kloka, klipska, alfa-hona. Så rätt du har och så ovärt att ge sig in i en tävling där dem som har den mest odugliga mannen vinner. Inte förrän man mist det inser man vad man haft. Och man är inte precis perfekt heller.Frågan är väl om mannen läser bloggen? skulle man kunna säga allt man skrive där till honom direkt?

Och män struntar faktiskt i om fikat är hembakat eller inte. Hellre kul hemma.

kram och fortsätt vara ett föredome för dina barn genom att vara dig själv och ingen annan...Postat av: Trollet

Publicerad 2011-02-04 22:24:00

Jag vet inte men för mej har det börjat bli så att jag faktiskt tycker att själva det här med att hjälpa till att elda andras destruktiva brasor är värst. Jag kan förstå om någon lever ut sin frustration i bokstäver här på sina bloggar, för att hitta svaren eller kanske bara se på det som kommer ur dem. Kanske behöver de lura sej själva ett par gånger till, jag gör det om och om igen om än kanske inte just i denna fråga. Så tacksam jag då vore om någon väckte mej ur min negativa loop istället för att ge mej ved till brasan.

Postat av: Ett stenkast från Fyndet

Publicerad 2011-02-05 20:42:46

Tack för feedback!!!Inser med facit i hand att jag postade detta inlägg med dålig timing eftersom jag inte haft tid att bemöta era kommentarer. Likaså är det nu - gör bara ett snabbt inpass eftersom veckan varit galet hektisk, och nu bär det av söderut ett par dagar, utan access till nätet.Jag återkommer inom kort, men tackar som sagt under tiden för era tankar.Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela