Ny favorit på matfronten
Jag tycker inte att jag curlar mina barn generellt sett. Men det finns
ett område där de verkligen får som de vill, och lilla mamma slår
knut på sig själv för att uppfylla önskan. Maten.
Varje gång jag ställer fram köttbullar, pytt i panna, pasta carbonara,
fiskpinnar, spagetti m köttfärssås, blodpudding, pizza, falukorv, eller i
"värsta" fall tomtegröt, blir jag urförbannad på mig själv. Även om
köttfärssåsen är hemkokt och pizzans enda färdiga del är degen (ja,
ja, jag vet att det är enkelt att fixa själv - men vem känner skillnad
lixom?).
Varför har jag inte lärt mina barn att äta allt? När 1an var upp till 1,5
år åt han allt. Verkligen. Viltpaté och ungskokt lax (inte ihop), biff
stroganoff, diverse grönsaker, fläsk i olika former, och övrig älg (som
vi ju jagar). Sedan hände något. Och barnens pappa och jag valde
"the easy way" - dvs servera det som äts.
Vilket förstås har konsekvenser idag. Ungarna är bortskämda. Vad
gäller maten (fast vad jag förstår av deras fröknar i skolan äter de mer
varierat där än hemma).
Men nu har jag hittat en rätt som går hem. Och är enkel. Och hemlagad.
Skiva 1 kg kycklingfiléer på längden i 2-3 delar per filé. Lägg i Santa
Marias kycklingmarinad för grillning 30 min. Stoppa filéerna i en stek-
påse och in i 25 min på 200 grader. Därefter har man perfekta bitar att
stoppa i en pastasallad, värma lite lätt och servera med ris, trä på
pinnar ihop med grönsaker för ett spett, skiva tunt och lägga på mackan.
Det finns verkligen inga begränsningar!!! Och ungarna älskar det!
Vad har dina barn för matfavorit? Recept tack!
.