Ett stenkast från Fyndet

- inte långt från Mitt i Fågelsången

Stellenbosch & Franschhoek; 8 vingårdar på 2 dagar – 29-30/3

Publicerad 2011-03-30 22:16:44 i Semester - Sydafrika 2011,


Lanzarac, Tokara, Neil Ellis & Kleine Zalze i Stellenbosch

 

Holden Manz, Colmant, Stony Brook & Moreson i och runt Franschhoek

 

Man får ju inte ligga på latsidan. Merlot, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon Blanc, rosé, bubbelvin, olivolja – allt har vi hunnit med att prova. Goda viner, tunna viner, bubbliga viner, enormt kunniga och välkomnande guider, guider som ville hem och bort från jobbet, strålande sol, god mat, fantastiska vyer, och förstås trevligt sällskap. Plus ett avslutande regn.

 

Vingårdarna i Stellenbosch besökte vi ihop hela gänget, men medan killarna och jag åkte vidare till Franschhoek stannade J & J kvar i Stellenbosch.


Klicka för större bilder

 

 

Tokara Estate med vin- och olivoljeprovning och lunch i mycket smakfull miljö.

 

 


Åt en galet god middag på Le Quartier Francais – dock inte i deras Tasting room, vilket klassas som en av världens 50 bästa restauranger. Vår klädsel gjorde sig inte riktigt där…

 

 

 

Bodde på Otter's Bend, ett Bed & Breakfastställe mitt ute i bushen, men för 115 kr pp för säng och frukost får man inte klaga. Då ingick grodornas kväkande och skällande hundar, samt häftig soluppgång över bergen.

 

Innan vi gick lös på vinprovning dag 2 tog vi en titt på Franschhoeks konstutbud. Allt detta är gjort för hand med små indianpärlor, förutom tallrikarna i bakgrunden - där är det telefontråd som utgjort arbetsmaterialet. Pingvinen på första bilden tar ca 3 timmar att göra. Gillar jeepen!

 

 

 

Påväg hem drog molnen in snabbt, och la sig som ett lock över dalen.

 

 

I Kapstaden hade det regnat större delen av dagen, så det var ju skönt att ha sluppit det. Hoppas på fint väder sista 2 dagarna!

 

.

Kommentarer

Postat av: Anguin

Publicerad 2011-03-31 07:50:12

Jag längtar tills du kommer hem. Så att du kan få lida lite av snön och kylan du också ;P

Postat av: Lidingömamman

Publicerad 2011-03-31 09:30:07

Mmmmmm, vad smaskigt det ser ut. God mat och goda viner. Det ser ut som om du har en härlig semester. Hoppas att våren har börjat visa sig när du kommer hem./Lidingömamman

Postat av: pia

Publicerad 2011-04-04 23:02:51

Alltså WOW vilken resa du är på!!! Fantastiskt!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

alacs

Mamma till 3 halvtidsboende älskade ungar (10, 9, 3.5). Jobbar som affärssystemskonsult. Periodare vad gäller träning. Älskar vitt. Svag för mörk choklad. Skriver om tankar kring barnen, vuxenlivet, betraktelser i vardagen, med inslag av resor, inredning (sällan just nu) och skilsmässan (inte heller så ofta), eller snarare konsekvenser av den samma.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela